Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
... Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό

Γιώργος Ηλιόπουλος, ηθοποιός

Ζούμε μια από τις πιο σημαντικές περιόδους της Ιστορίας του είδους μας. (...)

Σήμερα όμως βρισκόμαστε να βιώνουμε μια εξωφρενική απάτη: Αυτή η τελείως εχθρική για την ανθρώπινη φύση πραγματικότητα να εμφανίζεται ως κανονικότητα. Αυτός ο σιωπηλός πόλεμος να διαφημίζεται ως ειρήνη και σταθερότητα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ύπουλα και αθόρυβα, να απονευρώνει την ικανότητά μας να δούμε, να αντιληφθούμε αλλά και να διεκδικήσουμε όχι απλά έναν καλύτερο κόσμο, αλλά πλέον έναν βιώσιμο κόσμο.

Η κατεύθυνση όπου ωθούν τον κόσμο, που σαφώς νιώθει στην καθημερινότητά του την εξαθλίωση, είναι η Οργή. Μια κατεύθυνση που οδηγεί κατευθείαν στον Φασισμό. Τον Φασισμό, που πάντα είχε τα ίδια αφεντικά και εξυπηρετούσε πάντα τους ίδιους σκοπούς.

Οι απαντήσεις που δίνονται στα προβλήματα της καθημερινότητας είναι κενές, χωρίς περιεχόμενο, με στόχο να σταματήσουν τον λαό από το να ρωτήσει, να μάθει και να καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει. (...)

Αυτή η αρπαγή, αυτή η λεηλασία που συμβαίνει τώρα με τη συναίνεσή μας είναι πρωτοφανής. Ο πλούτος που κλέβεται δεν πηγαίνει στα χέρια απλά μιας Τάξης, αλλά συσσωρεύεται στα ταμεία μερικών εταιρειών. Ολος ο πλανήτης δουλεύει για 280 εταιρείες. Σοκαριστικό;... Αλλά ας μη μείνουμε απλά στο συμπέρασμα... Ας το σκεφτούμε... Ας το σκεφτούμε πραγματικά...

Η απαξίωση της σκέψης και της εμβάθυνσης, ο ευτελισμός της πολιτικής (είτε με φράσεις του τύπου «όλοι ίδιοι είναι», είτε μετατρέποντάς την σε μια lifestyle δραστηριότητα), τον ίδιο σκοπό έχουν: Να αποδυναμώσουν τη φυσική ορμή του ανθρώπου για καλυτέρευση της θέσης του.

Αυτές οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές. Ασχετα με τις υποκριτικές παραινέσεις των κυβερνώντων και των υποστηρικτών τους για να πάνε οι πολίτες στην κάλπη, η αποχή είναι αυτό που επιζητούν. Είναι ζωτικής σημασίας ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο, μιας που εκεί παίρνονται όλες οι αποφάσεις. Εχουμε ακούσει πολλές φορές: Αυτό είναι νόμος της ΕΕ. Η ερώτηση είναι: Ποιος τον ψήφισε αυτόν τον νόμο; Μα αυτοί που στέλνουμε στην Ευρωβουλή. Αρα ποιον θα στείλεις να φυλάει τα πρόβατα; Τον λύκο;

Οσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν πως είναι λίγα αυτά που μπορούμε να κάνουμε, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να αποδείξουμε πως κάνουν λάθος. Πως ο κόσμος μπορεί να αλλάξει. Πως εμείς έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε αυτό - όχι στα λόγια, όχι στα παραμύθια, όχι στα όνειρα και τα ευχολόγια, αλλά στην πράξη. Ψηφίζοντας ΚΚΕ.

Γιατί μόνο ο Λαός μπορεί να σώσει τον Λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ