Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Για μια Ευρώπη των λαών αντί των λόμπι των ολιγαρχών, στηρίζουμε ΚΚΕ

Διαμάντω Μπάσμπα, αντιδήμαρχος Τυρνάβου

Η Ευρωπαϊκή Ενωση των μονοπωλίων, της εκμετάλλευσης και των πολέμων είναι η μήτρα των προβλημάτων που βιώνουν σήμερα όλοι οι κάτοικοι απ' άκρη σ' άκρη της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Βασικά αγαθά όπως το νερό, η Υγεία, η Ενέργεια μετατρέπονται σε εμπόρευμα προς εκμετάλλευση και τη δημιουργία νέων αγορών κερδοφορίας για τους προύχοντες της Ευρώπης. Οι εργατικές - λαϊκές ανάγκες θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που με τη στήριξη των αστικών κομμάτων έχουν εκτινάξει τη φτώχεια, την ανεργία, τη μετανάστευση, έχουν ξεκληρίσει την αγροτική παραγωγή, έχουν αφήσει στην άκρη οποιαδήποτε αντισεισμική, αντιπυρική, αντιπλημμυρική θωράκιση αφήνοντας τον λαό στο έλεος της φύσης και της τύχης.

Το ΚΚΕ έχει πρόταση διεξόδου που στο κέντρο της βρίσκεται η κοινωνική ιδιοκτησία των οικονομικών εργαλείων και ο κεντρικός επιστημονικός σχεδιασμός που θα απογειώσει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των πολλών. Είναι η μόνη ουσιαστική διέξοδος για να μπορέσουν τα λαϊκά στρώματα να ζήσουν σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής.

Γιατί είναι το Κόμμα που υπερασπίζεται τους λαούς της Ευρώπης και την προοπτική μιας πραγματικής Ευρώπης των εργαζομένων, των λαών.

Ας κάνουμε το βήμα, ας κάνουμε τη διαφορά, είναι στα χέρια μας να δώσουμε κουράγιο σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που αγωνίζονται. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού, την Ευρώπη των Λαών, πανευρωπαϊκή αντεπίθεση με ΚΚΕ δυνατό!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ