Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΑΛΥΒΑ ΣΤΕΦΑΝΗ
Τίμησαν την έναρξη της ένοπλης ΕΑΜικής Αντίστασης καλώντας σε ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ

Την έναρξη της ένοπλης ΕΑΜικής Αντίστασης κατά των ναζιστικών και φασιστικών δυνάμεων κατοχής, τον Μάη του 1942, απ' την πρώτη ομάδα ανταρτών του ΕΛΑΣ με καπετάνιο τον Αρη Βελουχιώτη, τίμησαν στην Καλύβα του Στεφανή, στη Σπερχειάδα, η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για δυνατό ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών και στους αγώνες του σήμερα.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιούνη, παραβρέθηκαν συγγενείς αγωνιστών και φίλοι της ΕΑΜικής Αντίστασης, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς επίσης η Κλειώ Χριστοπούλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υποπτέραρχος ε.α.

Στα ιστορικά γεγονότα, από την έναρξη του ένοπλου αγώνα, το γιγάντεμα του ΕΛΑΣ και την καθοριστική συμβολή του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στην ομιλία της η Ανδριάνα Μπαφούτσου, Γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, η οποία επισημαίνοντας τα πολύτιμα συμπεράσματα που βγαίνουν από την περίοδο αυτή σημείωσε:

«Η ιστορική πείρα έχει δείξει ότι μόνο ο λαός μπορεί να βάλει εμπόδια στην εκμετάλλευση και στα επικίνδυνα, πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών, μπορεί να αντιμετωπίσει τον φασισμό που είναι γέννημα του καπιταλισμού, και, τελικά, να ανατρέψει την εξουσία των εκμεταλλευτών. Αυτά τα διδάγματα είναι πολύτιμα και σήμερα με τις επικίνδυνες διεθνείς εξελίξεις, τους δύο πολέμους που μαίνονται στην περιοχή μας και στους οποίους η ΕΕ πρωταγωνιστεί, με τη βαθιά εμπλοκή και της χώρας μας και τη στήριξη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Ελληνικής Λύσης (...)».

Στάθηκε στη βαρβαρότητα που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι και ο λαός κάτω από τις κατευθύνσεις και τις πολιτικές της ΕΕ, αλλά και την αντικομμουνιστική εκστρατεία που κλιμακώνεται. Τόνισε ότι μόνο το ΚΚΕ αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή τον πραγματικό χαρακτήρα της ΕΕ, σημειώνοντας ότι σε κάθε περίοδο της μακρόχρονης πορείας του υπήρξε «αποκούμπι του λαού, νους, καρδιά, οργανωτής της πάλης του».

«Γι' αυτό είναι και επιτακτικό σήμερα να ενισχυθεί το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη, για να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς», τόνισε. Και πρόσθεσε: «Στέλνουμε και από δω, από την Καλύβα Στεφανή, μήνυμα πίστης και αισιοδοξίας ότι θα τα καταφέρουμε, ότι θα βγει το ΚΚΕ ακόμη πιο δυνατό, ότι θα βγει ο λαός μας πιο δυνατός. Είναι χρέος τιμής στους συντρόφους μας που πάλεψαν με αυτοθυσία για τα κοινά ιδανικά μας».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Χρήστο Θεοχάρη, εκ μέρους του Παραρτήματος Λαμίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, τον Βασίλη Γεωργίου, Γραμματέα του ΤΣ Φθιώτιδας της ΚΝΕ, και την Ανδριάνα Μπαφούτσου. Επίσης, έγινε απαγγελία ποιήματος από την Κατερίνα Τσέλιου, στέλεχος του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ