Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Οσοι κάναμε άλλες επιλογές και απογοητευτήκαμε, σήμερα έχουμε επιλογή: ΚΚΕ!

Αιμίλιος Μπάστας, αναισθησιολόγος, ΓΝ Ζακύνθου, γραμματέας της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ζακύνθου

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε τις συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης για την ολική ρήξη του δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Μετά το τέλος της πανδημίας το ΕΣΥ σώζεται, και σώζεται χάρη στην αυτοθυσία των υγειονομικών. Δυστυχώς η κυβέρνηση έχει άλλα σχέδια, για το ήδη λαβωμένο ΕΣΥ, στοχεύει στην κατεδάφισή του. Δεν θέλει να ακούει ότι η Υγεία - περίθαλψη είναι δημόσιο αγαθό, αντιθέτως το ορίζει ως εμπόρευμα - προϊόν.

Η κυβέρνηση της δεξιάς προωθεί το μοντέλο του ιατρού - εμπόρου και του ασθενούς - πελάτη. Η κατάσταση στο ΕΣΥ έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι κατευθύνσεις για την Υγεία που ακολουθεί η Ελλάδα, όπως και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ξεκινούν με την αυστηρή υποχρηματοδότηση με συνέπεια τη σοβαρή υποστελέχωση και φυσικά με την εμπορευματοποίηση της Υγείας. Το πλάνο είναι τα δημόσια νοσοκομεία να λειτουργούν ως μαγαζιά - επιχειρήσεις. Προσπαθούν να πείσουν τον λαό ότι είναι προς όφελός του η ιδιωτική Υγεία! (...)

Η κατάσταση αυτή δεν έχει τελειωμό και ο λαός πληρώνει ακριβά την υγεία του για τα κέρδη των εμπόρων της Υγείας. Χρειάζεται, λοιπόν, να εναντιωθούμε σε αυτήν την πολιτική.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αγωνίζεται αποκλειστικά για δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους. Οι συνδικαλιστές υγειονομικοί σε όλα τα νοσοκομεία, με τη στήριξη του ΚΚΕ, παλεύουν και αγωνίζονται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση (...)

Και γι' αυτό η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα δώσει ελπίδα, δύναμη και ένα μήνυμα αισιοδοξίας στον λαό! Είναι το μόνο κόμμα που ποτέ δεν ψήφισε οποιοδήποτε νομοσχέδιο σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, απέναντι στη λογική της ΕΕ, των κυβερνήσεων ΝΔ σήμερα και όλων των προηγούμενων, και όλων όσοι «πίνουν νερό» στο όνομα της ΕΕ!

Γι' αυτό καλώ και εγώ με τη σειρά μου, λοιπόν, όλους εμάς, να στηρίξουμε σε αυτές τις ευρωεκλογές το ΚΚΕ. Ιδιαίτερα όλοι όσοι στο παρελθόν είχαμε κάνει άλλες επιλογές όπως της προηγούμενης κυβέρνησης από τη ΝΔ και απογοητευτήκαμε και για τα ζητήματα της Υγείας!

Γιατί μόνο το ΚΚΕ συνολικά, αλλά και οι ευρωβουλευτές του θα αγωνιστούν για τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας!

Υπάρχει ελπίδα να αλλάξει κάτι από την καταστροφική πολιτική της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην Υγεία μόνο με το ΚΚΕ πιο ισχυρό, πιο δυνατό!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ