Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να γεμίσουν κόκκινα ψηφοδέλτια οι κάλπες!

RIZOSPASTIS

Τώρα είναι η ώρα της μάχης, της αποφασιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Αυτό το μήνυμα στέλνουμε σήμερα στο Ηράκλειο, σε ολόκληρη την Κρήτη. 9 μέρες πριν τις ευρωεκλογές δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να γεμίσουν κόκκινα ψηφοδέλτια οι κάλπες!

Γιατί η καλύτερη άμυνα είναι η αντεπίθεση, με το ΚΚΕ απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου.

Και γιατί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ στέλνει καθαρό μήνυμα δυσαρέσκειας απέναντι στην ΕΕ των λόμπι, της διαφθοράς, των μεγάλων συμφερόντων, της φτώχειας, της ακρίβειας και της πολεμικής προετοιμασίας. Μήνυμα που - να είστε σίγουροι - θα φτάσει βαθιά μέχρι τα διευθυντήρια της EE. Θα το νιώσει, και χωρίς επιστολές και ραβασάκια, η φον ντερ Λάιεν.

(....) Και, βέβαια, η ψήφος στο ΚΚΕ θα είναι και δύναμη, ελπίδα για τον λαό μας την επόμενη μέρα, που θα σβήσουν τα φώτα των εκλογών και «κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του». Και τότε η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως μας διαμηνύει ο πρωθυπουργός, θα βγάζει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα από τα συρτάρια των υπουργών της, προαπαιτούμενα - ορόσημα όπως τα λένε, για την εκταμίευση του «ζεστού» χρήματος για το κεφάλαιο από το Ταμείο Ανάκαμψης. Να πληρώνει ο πολύπαθος λαός τον λογαριασμό και οι λίγοι να κάθονται στο τραπέζι για το μεγάλο φαγοπότι...

Και για να κάνουμε λοιπόν την εικόνα, τι θα κάνουν τότε, την επόμενη μέρα των εκλογών, οι υπόλοιποι διεκδικητές της ψήφου. Η αποκαλούμενη αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και των λοιπών. Μα προφανώς ό,τι έκαναν και πριν. Θα κοκορομαχούν στη Βουλή για διάφορα μη ουσιώδη ζητήματα, θα χτυπάνε στην πλάτη τον λαό για το δίκιο του και στο τέλος θα στηρίζουν με την ψήφο τους τις πολιτικές που αυξάνουν τα βάσανά του. Γιατί όλοι τους δεσμεύονται στην "πράσινη μετάβαση" της ΕΕ, στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο υπερμνημόνιο των Συμφώνων Σταθερότητας, στην ΕΕ των μονοπωλίων και τον συμβιβασμό στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. (...)

Την επόμενη μέρα των εκλογών μόνο το ΚΚΕ θα είναι εκεί, μαζί με τον λαό που στενάζει. Με πολύ υψηλότερα ποσοστά μέσα εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και κυρίως στους δρόμους του αγώνα, εκεί που ανατρέπονται ή μένουν στα χαρτιά. Γιατί τα υψηλά ποσοστά του ΚΚΕ ξέρει ο λαός μας ότι μπορούν και να κόψουν τον βήχα και να φέρουν πανικό στην κυβέρνηση και στα αστικά επιτελεία.

Και αυτό το ξέρουν καλά οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, που ψάχνουν να βρουν και δεν βρίσκουν στο Ταμείο Ανάκαμψης έργα για την κάλυψη της σχολικής στέγης.

Οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου, που ακόμα μετράνε τις πληγές τους, σχεδόν 3 χρόνια μετά τον σεισμό.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, που στηρίζουν το «θαύμα» του Τουρισμού για λογαριασμό των τουρ οπερέιτορ και των επιχειρηματικών ομίλων, και έχουν μοναδικό στήριγμα τους κομμουνιστές.

Οι υγειονομικοί, που δίνουν μάχη για να συνεχίσουν να κρατούν όρθια τα νοσοκομεία, εν μέσω «εντέλλεσθε», υποστελέχωσης, εξαντλητικών ωραρίων και συνθηκών εργασίας, υπερεφημέρευσης, και στον πολύμηνο αγώνα τους έχουν βρει δίπλα τους μόνο το ΚΚΕ. Και ο κυνισμός κυβέρνησης και διοικητών δεν έχει όριο. Τι άλλο θα ακούσουμε, μέχρι ότι το απαραίτητο για βαριά ασθενείς petscan βάζει μέσα το νοσοκομείο και πρέπει να περιοριστεί η λειτουργία του.

Το ξέρουν καλά επίσης και όλοι οι Κρητικοί, που βλέπουν να προωθείται η δήθεν «πράσινη ανάπτυξη», από την οποία ήδη έχουν πάρει πικρή γεύση για το πόσο «γκρίζα» είναι και για την τσέπη του και για το περιβάλλον, με τους «σβούρους», όπως τους λένε οι κάτοικοι στα χωριά, που ξεφυτρώνουν κατά δεκάδες σχεδόν σε κάθε βουνοκορφή της Κρήτης.

Στις 9 Ιούνη, στο Ηράκλειο και σε όλη την Κρήτη, μία είναι η επιλογή: Το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά! Το χρωστάμε στην Ιστορία και στους αγώνες του λαού μας. Στην περιοχή που γέννησε ήρωες στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και υπέφερε πολλά από την μπότα του φασισμού, η πρόσφατη επέτειος της Μάχης της Κρήτης μάς το θυμίζει. Και ακόμα περιμένουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις. Στην περιοχή που γέννησε ήρωες και στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, στον Μεσοπόλεμο, στον Εμφύλιο, στη Μεταπολίτευση, με τους κομμουνιστές μπροστάρηδες.

Στις 9 Ιούνη δίνουμε απάντηση με την ψήφο μας και στις αλαζονικές εξαγγελίες των τοπικών στελεχών των κομμάτων εδώ, που νομίζουν ότι έχουν τους ψηφοφόρους στο τσεπάκι τους.

Επειδή έχουμε, λέει, την τιμή - και την κατάρα, λέμε εμείς - να είναι ο τόπος καταγωγής των δύο αρχηγών τα Χανιά και του τρίτου το Ηράκλειο. Και η ΝΔ να πάει χαμηλά, να μην κοκορεύεται για την πρωτιά στην Κρήτη, την οποία πληρώνει ακριβά ο λαός της Κρήτης. Αλλά και τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς, που κραυγάζουν για τον κίνδυνο της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού για να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού, αλλά φτιάχνουν μαζί της κοινές κυβερνήσεις και ταυτόχρονα βγάζουν λάδι την ΕΕ του αυταρχισμού, των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της προσφυγιάς και της εξαθλίωσης των λαών και του ελληνικού λαού.

(...) Πάμε δυνατά, λοιπόν, δεν χάνουμε ούτε λεπτό για να φτάσει το ψηφοδέλτιο παντού. Οσο πιο πλατιά, τόσο περισσότερα κόκκινα βόλια θα πέσουν στην κάλπη, μέχρι την τελευταία μέρα των εκλογών.

Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά με ένα πανίσχυρο ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών. Για να σηκωθεί ο λαός λίγο ψηλότερα.

Καλή δύναμη, καλό αγώνα σε όλους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ