Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποχαιρετά τον παλαίμαχο δημοσιογράφο και συνδικαλιστή Μανώλη Μαθιουδάκη

«Εφυγε» από τη ζωή ο Μανώλης Μαθιουδάκης, παλαίμαχος δημοσιογράφος, συνδικαλιστής και σταθερός συνοδοιπόρος του ΚΚΕ.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τον θάνατό του:

«Το ΚΚΕ αποχαιρετά τον Μανώλη Μαθιουδάκη, παλαίμαχο δημοσιογράφο και συνδικαλιστή, πρώην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, που "έφυγε" από τη ζωή πλήρης ημερών.

Γεννημένος το 1933, ο Μανώλης Μαθιουδάκης καταγόταν από την Κοξαρέ Ρεθύμνου, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Από μικρός ζυμώθηκε με τις αγωνιστικές παραδόσεις της οικογένειας και του τόπου του.

Πατέρας του ήταν ο καθηγητής Γιάννης Μαθιουδάκης, Γραμματέας του ΕΑΜ Ρεθύμνου, που σκοτώθηκε σε ενέδρα των Γερμανών ναζί την περίοδο της Κατοχής.

Σε ηλικία 9 χρόνων συνελήφθη και ο ίδιος από τους Γερμανούς και κρατήθηκε μαζί με τη μητέρα στις φυλακές της Φορτέτζας, στο Ρέθυμνο.

Ο Μανώλης Μαθιουδάκης υπήρξε σταθερός συνοδοιπόρος του ΚΚΕ. Σε δήλωσή του στον "Ριζοσπάστη" για τα 100χρονα του Κόμματος, το 2018, έλεγε: "Τιμή και περηφάνια σε όσους συμπορευόμαστε μαζί με το ΚΚΕ παλεύοντας για τις ίδιες αξίες, τα ιδανικά και τα οράματα του τιμημένου ΚΚΕ. Στον δεύτερο αιώνα ζωής του, κρατάμε το ΚΚΕ φυλαχτό στον κόρφο μας. Γιορτάζουμε την κόκκινη αυγή που προσδοκούμε. Τιμή και δόξα στο ΚΚΕ".

Διακρίθηκε στη δημοσιογραφία και στην επαγγελματική σταδιοδρομία του εργάστηκε σε πολλά Μέσα Ενημέρωσης, όπως τα "Νέα", το "Βήμα", ο "Ταχυδρόμος", η "Ομάδα" και η ΕΡΤ.

Διατήρησε μέχρι τέλους την ιδιαίτερη σχέση που είχε με τον "Ριζοσπάστη", τον οποίο διάβαζε σταθερά. Ηταν πάντα παρών στις μάχες των εργαζόμενων δημοσιογράφων και συνολικά του λαού.

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του Μαριάννα, στις κόρες του, στα εγγόνια του και όλους τους οικείους του».

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

Τον «συνάδελφο, συναγωνιστή και συνοδοιπόρο» Μανώλη Μαθιουδάκη αποχαιρετά με τιμή το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, σημειώνοντας: «Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, όλοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αποχαιρετάμε με θλίψη και απέραντο σεβασμό τον παλαίμαχο δημοσιογράφο, συνδικαλιστή και πρώην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Μανώλη Μαθιουδάκη, που "έφυγε" από τη ζωή πλήρης ημερών».

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ αναφέρεται στις αγωνιστικές του περγαμηνές, τονίζοντας ότι «καταξιώθηκε με την επαγγελματική του επάρκεια αλλά και κύρια για την αγωνιστική του στάση και συνεισφορά απέναντι στα προβλήματα των εργαζόμενων δημοσιογράφων, των εργαζομένων του κλάδου των ΜΜΕ και συνολικά του λαού. Στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τη "Δημοσιογραφική Συνεργασία" και βρισκόταν πάντα μπροστά στους αγώνες του κλάδου και του ταξικού εργατικού κινήματος.

Εμείς οι νεότεροι συνάδελφοί του, που βρεθήκαμε στο ίδιο μετερίζι, θα τον θυμόμαστε παντοτινά και θα τον τιμάμε στους αγώνες».

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Μ. Μαθιουδάκη εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 11 π.μ., στο Νεκροταφείο του Χολαργού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ