Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΥΡΓΟΣ
Αισιόδοξο μήνυμα για ΚΚΕ ακόμη πιο δυνατό έστειλε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση

Αισιόδοξο μήνυμα ενδυνάμωσης του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και στην Ηλεία έστειλε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο, το βράδυ της Παρασκευής.

Εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές αγρότες, απλός λαϊκός κόσμος έδωσε το «παρών» στον χώρο. Στην κεντρική πλατεία, το «παρών» έδωσαν επίσης ο Λουκάς Αναστασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Χρήστος Αθανασούλας, δημοτικός σύμβουλος Πύργου, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

«Οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούν με την ψήφο τους να ταρακουνήσουν τα νερά του σάπιου συστήματος της φυλακής των λαών, της ΕΕ, με ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ», κάλεσε από το βήμα ο Σ. Παρίσης. Αναφερόμενος στην κατάσταση στον νομό, τις δυσκολίες που θέτει η αντιλαϊκή πολική της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ, των κομμάτων που υποστηρίζουν την ΕΕ και των τοπικών αρχών, τόνισε:

«Παρά τις δυσκολίες και την απογοήτευση που ορισμένοι μπορεί να ένιωθαν, δεν είναι λίγοι και εδώ στην περιοχή σας που τα προηγούμενα χρόνια σήκωσαν ανάστημα, επέλεξαν τον δρόμο του αγώνα, της διεκδίκησης, της συμπόρευσης με τους κομμουνιστές σε κρίσιμες μάχες.

Οπως έγινε με τις κινητοποιήσεις του λαού ενάντια στην υποβάθμιση των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Οπως έγινε πριν λίγους μήνες, που ο Πύργος και άλλες περιοχές της Ηλείας συγκλονίστηκαν από τις μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων που με εκατοντάδες τρακτέρ έδωσαν έναν δίκαιο αγώνα, κέρδισαν τη συμπαράσταση όλου του λαού, απέσπασαν κάποια μέτρα έστω ανακούφισης.

Οπως έκαναν χιλιάδες νέες και νέοι (τα δικά μας παιδιά και αδέρφια, τα εγγόνια σας), που πριν λίγες μέρες στις φοιτητικές εκλογές έφτασαν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της "Πανσπουδαστικής" με το γαρύφαλλο, και έστειλαν σαφές μήνυμα αγώνα, καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, αναδεικνύοντας την παράταξη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια ξανά σε πρώτη δύναμη.

Αλλά ήταν και κάτι ακόμα, που συνεχίζει να μας συγκινεί και να μας συγκλονίζει! Ηταν ετούτος εδώ ο λαός και η νεολαία, που κατά τη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών που έζησε η Ηλεία τα προηγούμενα χρόνια έδειξε τη δύναμή του, δεν απελπίστηκε, ούτε παραδόθηκε στις φλόγες και τις καταστροφές, αλλά βγήκε μπροστά, μαχητικά, υπερασπίστηκε το βιος του, τη ζωή του, τα παιδιά του, κόντρα στο εχθρικό αστικό κράτος που τον άφησε αβοήθητο.

Ηταν εδώ που ακούστηκε και έγινε πράξη το σύνθημα που δίνει κουράγιο και ελπίδα σε όλους τους εργαζόμενους, ότι "μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό"! Και είμαστε βέβαιοι ότι αύριο όλοι αυτοί θα είναι ακόμα περισσότεροι!».

Κάλεσε να ακουστεί ένα πολύ πιο δυνατό «ως εδώ» για όλα τα προβλήματα που νιώθει ο λαός με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ και από τις κάλπες, που θα αποτελέσει τη μοναδική απάντηση στη συμπολιτευόμενη «αντιπολίτευση» των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς, Βελόπουλου κ.ά. αστικών κομμάτων που «ευαγγελίζονται» την ΕΕ και τις Οδηγίες - κατευθύνσεις της.

Σημείωσε ότι δεν μπορούν να αποτελούν λύσεις τα δοκιμασμένα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας, που έχουν τις ίδιες στρατηγικές κατευθύνσεις στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων και των κερδών τους με τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και για την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό, καυτηρίασε: «Τι σχέση έχει σήμερα αυτό το κόμμα με τον κομμουνιστή ήρωα Νίκο Μπελογιάννη, που ως στέλεχος του ΚΚΕ, εκτελέστηκε από το αστικό κράτος και τους συμμάχους του, τους Αμερικανούς, επειδή ακριβώς πήγε κόντρα στις "αξίες" που εκπροσωπεί σήμερα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του. (...) Καλούμε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, όσους σήμερα νιώθουν αριστεροί και ριζοσπάστες να μην ξεγελαστούν από τέτοιες γελοιότητες».

Μονόδρομος για τον λαό που αναζητά διέξοδο στα προβλήματά του!

Σύνθημα μαζικής υπερψήφισης του ΚΚΕ έδωσε και ο Κώστας Γιαννακός, ανθυποπυραγός ε.α., πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αποστράτων του Πυροσβεστικού Σώματος, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Η στήριξη του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, που απαρτίζεται μόνο από δοκιμασμένους καθημερινούς αγωνιστές και αγωνίστριες και όχι από καιροσκόπους, τηλεπερσόνες και πολιτικούς γυρολόγους, είναι μονόδρομος για τον απλό λαό που αναζητάει διέξοδο στα προβλήματά του.

Από το 1981, που στείλαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τους πρώτους, άμεσα εκλεγμένους από τον λαό, εθνικούς μας αντιπροσώπους, μέχρι και σήμερα που καλούμαστε να ξαναψηφίσουμε, μόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ άσκησαν με αξιοπρέπεια και συνέπεια το λειτούργημά τους, ξεσκεπάζοντας σκάνδαλα, αναδεικνύοντας τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και καταψηφίζοντας τις εθνικά επιζήμιες ντιρεκτίβες!».

Παρέμβαση πραγματοποίησε και ο Νίκος Παπαδόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Το δίλημμα που πρέπει να απαντηθεί λοιπόν είναι το εξής, θα τους νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας ώστε να συνεχίσουν το αντιλαϊκό τους έργο ή θα τους βάλουμε φρένο; Για να μην μπορεί ο Μητσοτάκης και ο κάθε Μητσοτάκης από τις 10 του Ιούνη να μιλάει για ανανέωση της λαϊκής εντολής, όταν θα φέρνει νομοσχέδια που θα τσακίζουν κι άλλο το εισόδημα και τα δικαιώματά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ