Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Γιατί πρέπει να ψηφίσω ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Θάνος Βασιλόπουλος, παιδίατρος εντατικολόγος, πρώην διευθυντής στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που επιβάλλουν την υπερψήφιση του ΚΚΕ στις επικείμενες ευρωεκλογές. Θα σταθώ μόνο σε έναν από αυτούς, πού κατά τη γνώμη μου είναι ίσως ο πλέον σημαντικός. Αφορά στην ενεργό συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των χωρών - μελών της (με πρωτοπαλίκαρο την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όλα τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πλην του ΚΚΕ) στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Εκεί που είναι ορατό το ενδεχόμενο γενίκευσής του, όπως η ίδια η Ευρωπαϊκή Ενωση προαναγγέλλει με ενέργειες και αποφάσεις της. Εχει μετατρέψει επίσημα την οικονομία της σε πολεμική οικονομία. Εχει χρηματοδοτήσει την Ουκρανία μέχρι σήμερα με 98 δισεκατομμύρια ευρώ, και αυτό το τεράστιο ποσό είναι χρήματα των λαών της Ευρώπης, και της Ελλάδας μαζί. Χορηγεί πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, με τη χώρα μας και την κυβέρνηση της ΝΔ να πρωταγωνιστεί σε αυτό, αποδυναμώνοντας την άμυνα της χώρας μας, και με τα υπόλοιπα κόμματα, πλην ΚΚΕ, να συμφωνούν. Με τη στάση τους αυτή έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε στόχο αντιποίνων, όπως έχει προειδοποιήσει η Ρωσία. Μόνο το ΚΚΕ έχει ενεργά αντιδράσει, και έχει καταγγείλει αυτήν την πολεμοκάπηλη πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν. Ο ελληνικός λαός είναι στη συντριπτική του πλειοψηφία λαός φιλειρηνικός. Θα πρέπει να υπερασπιστεί την ειρήνη και την πατρίδα μας.

Στις παρούσες επικίνδυνες συνθήκες για την πατρίδα μας, αλλά και για την ίδια την ζωή μας, θα πρέπει στις επικείμενες ευρωεκλογές να ψηφίσει, να ενισχύσει σημαντικά το ΚΚΕ, για να μπορεί από καλύτερη θέση να απαιτήσει και να επιβάλει την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο, αλλά και να στείλει ηχηρό μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αντίστασης και αντίθεσης στον πόλεμο.

(...) Να ενισχυθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η δύναμη του ΚΚΕ, γιατί μόνο το ΚΚΕ αποτελεί το αντίπαλο δέος, που θα μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια και να επιβάλει την απεμπλοκή της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αν θέλουμε τη συνέχιση του ΠΟΛΕΜΟΥ, ψηφίζουμε τα κόμματα που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αν θέλουμε ΕΙΡΗΝΗ, όπως είναι το συνετό και το λογικό, ψηφίζουμε ΚΚΕ.

Ολόκληρη η δήλωση στο πόρταλ «902.gr»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ