Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Στις 9 Ιούνη διαλέγουμε πλευρά, ψηφίζουμε ΚΚΕ!

Eurokinissi

Οι νέοι φαντάροι πηγαίνουμε στις κάλπες σκεπτόμενοι ποια είναι για εμάς τελικά η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πίσω από κάθε «ειρήνη» της βρίσκεται μία ακόμα στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων.

Πίσω από κάθε «ασφάλειά» της βρίσκεται η εμπλοκή ολοένα και περισσότερων χωρών σε πολέμους.

Πίσω από κάθε «ανθρώπινο δικαίωμα» βρίσκονται τα κλειστά σύνορα και οι χιλιάδες ξεριζωμένοι πρόσφυγες που εγκλωβίζονται στην Ελλάδα.

Πίσω από την «πρόοδό» της βρίσκονται οι σκοταδιστικές αντιλήψεις εξίσωσης ναζισμού - κομουνισμού.

Τελικά, πίσω από την «ευημερία» της βρισκόμαστε όλοι εμείς οι νέοι που ζούμε στην ανασφάλεια, που μετά τη θητεία μας θα αντιμετωπίσουμε τους χαμηλούς μισθούς και τα αδιέξοδα.

Στις 9/6 ρίχνουμε «μαύρο» στα συστημικά κόμματα, ψηφίζουμε ΚΚΕ για να υπάρχει φωνή αντίστασης που θα εκφράζει τα συμφέροντα και τις αγωνίες όλων εμάς που υπηρετούμε τώρα τη θητεία μας.

Στρατιώτης (ΤΘ) Καλπακίδης Περικλής, 50 EMΑ

***

Στις 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι ευρωεκλογές. Στις 9 Ιουνίου διαλέγουμε πλευρά. Είτε θα ενισχυθούν τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και θεσπίζουν κάθε αντιλαϊκή οδηγία της, είτε το ΚΚΕ, που με τους αγωνιστές ευρωβουλευτές του δίνει φωνή και βήμα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και στις ανάγκες του. Γιατί απέναντι στη σύμπλευση όλων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΚΚΕ ήταν το μόνο που το κατήγγειλε ως υπερμνημόνιο. Απέναντι στην ομόφωνη στήριξη όλων των κομμάτων στα εγκλήματα που διαπράττει το κράτος - δολοφόνος Ισραήλ, το ΚΚΕ είναι το μόνο που φωνάζει «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Είναι το μόνο κόμμα που καταψηφίζει τις επικίνδυνες αποφάσεις - πολεμικά ανακοινωθέντα που ψηφίζονται στο Ευρωκοινοβούλιο και ρίχνουν λάδι στη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία.

Γι' αυτό, τώρα ΚΚΕ! Για να δυναμώσει η δική μας φωνή κόντρα στα αντιλαϊκά μέτρα της ΕΕ. Γιατί απέναντι στην ΕΕ των πολέμων, της φτώχειας και της προσφυγιάς, ένα δυνατό ΚΚΕ θα τους τρομάξει. Θα τους δώσει να καταλάβουν ότι ο λαός δεν συμβιβάζεται με αυτήν την πραγματικότητα και ότι ο μόνος δρόμος για να αλλάξει αυτό είναι να ενισχυθεί η μόνη φωνή που τους πάει κόντρα. Γι' αυτό, στις 9 Ιουνίου ψηφίζουμε ΚΚΕ!

Στρατιώτης ΕΛΔΥΚ, Παπαγιάννης Ιωάννης

***

Μέσα στη στάχτη των πολέμων που σκορπίζει ανεξέλεγκτα περιστοιχίζοντας τη χώρα μας, στις 9 Ιουνίου κάνουμε εμείς στάχτη τις πολιτικές που σκοτώνουν εμάς και τα όνειρά μας.

Με το μυαλό μας στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση λόγω της ακρίβειας και της εμπορευματοποίησης κοινωνικών αγαθών, το βλέμμα μας στραμμένο στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης και την καρδιά μας να χτυπάει για όσους χάθηκαν για τα κέρδη τους, στα Τέμπη, στους χώρους δουλειάς και αλλού, καίμε το αντιλαϊκό ψηφιδωτό των αποφάσεων της ΕΕ και των κυβερνήσεων που οδηγούν τους λαούς της Ευρώπης (και όχι μόνο) σε διαρκή εγκλήματα.

Γι' αυτό, εκλέγουμε ευρωβουλευτές που θα είναι δίπλα μας και όχι απέναντί μας, δυναμώνοντας το ΚΚΕ, που σταθερά αποκαλύπτει και αντιπαλεύει όλα τα αντιδραστικά μέτρα που ψηφίζονται ερήμην μας, προς όφελος των λόμπι και των μεγάλων ομίλων.

Στεργίου Ελευθέριος, Στρ. Ειδικών Δυνάμεων 5ου ΕΤΕΘ (Κως)

***

Το περιστατικό που σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες, με αντικείμενο να εκρήγνυται σε απόσταση αναπνοής από τη φρεγάτα «Υδρα», κάνει πιο ξεκάθαρο από ποτέ τον θανάσιμο κίνδυνο στον οποίο βρίσκονται οι Ελληνες στρατιωτικοί που έχουν σταλεί να περιφρουρήσουν τα συμφέροντα μιας χούφτας εφοπλιστών στην εμπόλεμη περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας. Εδώ και τώρα να ακυρωθεί η επικίνδυνη αυτή αποστολή, που ουδεμία σχέση έχει με την άμυνα της πατρίδας μας. Η κυβέρνηση να σταματήσει να υποκρίνεται πως με αυτόν τον τρόπο προστατεύει τους ναυτικούς - πραγματική προστασία είναι η λήψη μέτρων για την ικανοποίηση του αιτήματός τους να μη στέλνονται να δουλέψουν σε εμπόλεμη περιοχή. Να σταματήσει κάθε σκέψη αποστολής της φρεγάτας «Ψαρά» στη θέση της «Υδρα».

Οι Ελληνες αξιωματικοί του ΠΝ βρίσκονται τη στιγμή αυτή στην Ερυθρά στο πλαίσιο μίας εκ των μεγαλύτερων, αν όχι της μεγαλύτερης επιχείρησης που έχει σχεδιαστεί από την ΕΕ. Ο κίνδυνος στον οποίο εκτίθενται, λοιπόν, είναι γέννημα της πολιτικής της ΕΕ. Της πολιτικής αυτής που κάνει το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας να εξανεμίζεται στα μισά του μήνα, που επιτίθεται σε κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα, θεσμοθετώντας υπό όρους τη 13ωρη δουλειά, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που έβγαλε στους δρόμους τους αγρότες σε όλη την ΕΕ, που βαθαίνει την Παιδεία - εμπόρευμα, με πρόσφατο παράδειγμα στη χώρα μας τον νόμο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Την πολιτική αυτή έχει συμφέρον να την απορρίψει κάθε Ελληνας στρατιωτικός, κάθε νέος στρατευμένος που βιώνει τα παραπάνω στο πετσί του, να καταδικάσει την επικίνδυνη σύμπλευση των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ. Μπροστά στις ευρωεκλογές, γίνεται φανερό πως διέξοδο μπορεί να αποτελέσει μόνο η στήριξη του ΚΚΕ, που καταδικάζει την πολιτική της ΕΕ και παλεύει για την αποδέσμευση της χώρας μας από αυτή, που δίνει το «παρών» και ενισχύει τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού.

Στρατιώτης (ΠΖ) Καραντζής Παναγιώτης, 289 ΤΠ, Σαμοθράκη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ