Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ
Στηρίζουμε αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μαυρίζουμε τα κόμματα του ευρωμονόδρομου

RIZOSPASTIS

«Καλωσορίζουμε στο δημοκρατικό Ηράκλειο τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, σ' αυτή την μεγαλειώδη συγκέντρωσή μας που στέλνει μήνυμα ελπίδας και προοπτικής.

Που στέλνει από την Κρήτη μήνυμα αγώνα και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Που στέλνει γράμμα στην φον ντερ Λάιεν ότι δεν πρόκειται να περάσουν τα νέα μνημόνια του Ταμείου Ανάκαμψης και του Συμφώνου Σταθερότητας.

Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

Γιατί πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε την Ευρωπαϊκή Ενωση του πολέμου ή την Ευρώπη της ειρήνης.

Αν θέλουμε την Ευρωπαϊκή Ενωση της ακρίβειας και της φτώχειας ή μια Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δίκαιης διανομής του παραγόμενου πλούτου.

Αν θέλουμε την Ευρωπαϊκή Ενωση των τραπεζών, των πολυεθνικών ομίλων, των μνημονίων και του Συμφώνου Σταθερότητας ή μια Ευρώπη των λαών και των εργαζομένων.

Και η απόφασή μας είναι κρίσιμη γιατί το ιερατείο των Βρυξελλών έχει ήδη χαράξει την αντιλαϊκή του πορεία.

Εχει αποφασίσει ανάμεσα στα άλλα τη στήριξη του πολέμου στην Ουκρανία και την επιβολή του νέου Συμφώνου Σταθερότητας που φέρνουν λιτότητα, φέρνουν αύξηση των φόρων και νέα χαράτσια προκειμένου έτσι να μπορέσουν να εξοφληθούν οι ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις που δίνονται δωρεάν στην Ουκρανία, αλλά και στους επιχειρηματικούς ομίλους που ξεκοκαλίζουν τα δισεκατομμύρια ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και των άλλων ευρωπαϊκών ταμείων.

(...) Ετσι οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν να αναθεωρήσουν το δρακόντειο Σύμφωνο Σταθερότητας.

Αυτό σημαίνει νέα μέτρα για μείωση των δημόσιων δαπανών που κανονικά θα πήγαιναν για την Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική Πρόνοια και την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος. Σημαίνει επίσης νέους φόρους και χαράτσια ιδίως για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες προκειμένου έτσι να βγουν τα νέα "ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα", τα οποία, ως γνωστόν, πάνε όλα αποκλειστικά για την εξόφληση του δήθεν δημόσιου χρέους.

Γι' αυτό, λοιπόν, λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι δήθεν δεν αντέχει ο κρατικός προϋπολογισμός γενναίες αυξήσεις για μισθούς και συντάξεις.

Και όμως, ενώ δήθεν λεφτά δεν υπάρχουν, ο κ. Μητσοτάκης "το παίζει large" και αποφάσισε να εξοφλήσει πρόωρα τα δήθεν δάνεια προς τους Ευρωπαίους τοκογλύφους δανειστές.

Ετσι εξόφλησε πρόωρα τη δανειακή δόση του 2025 ύψους 2,65 δισ. ευρώ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, αποφάσισε να εξοφλήσει πρόωρα και τις δανειακές δόσεις για το 2026, το 2027, το 2028 και το 2029.

Δηλαδή, βρήκε συνολικά 13,2 δισ. ευρώ για να εξοφλήσει πρόωρα τους Ευρωπαίους δανειστές για μια πενταετία, αλλά δεν έχει, λέει, κονδύλια για επαναφορά τόσο του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, όσο και της 13ης και 14ης σύνταξης στο Δημόσιο που κοστίζουν όλα μαζί 2,5 δισ. ευρώ ετησίως.

Επομένως, κ. Μητσοτάκη, "λεφτόδεντρα υπάρχουν", αλλά είναι μόνο για τους τοκογλύφους δανειστές.

Ομως, το άκρον άωτον της κυβερνητικής πρόκλησης αφορά τις 4 συστημικές τράπεζες, οι οποίες αφού για το 2023 εμφάνισαν ότι πέτυχαν κέρδη 3,6 δισ. ευρώ, ζητούν πλέον άδεια από την ΕΚΤ και ειδικότερα από τον φορέα τραπεζικής εποπτείας SSM να διανείμουν και μέρισμα στους μετόχους τους. Και ξέρετε γιατί; Γιατί κανονικά δεν δικαιούνται να διανείμουν μέρισμα μιας και με τον περίφημο αναβαλλόμενο φόρο οφείλουν στο Ελληνικό Δημόσιο μέχρι στιγμής φόρους ύψους 16,5 δισ. ευρώ.

Δηλαδή, οι τράπεζες σχεδιάζουν να μοιράσουν 870 εκατομμύρια ευρώ ως μέρισμα στους γνωστούς-αγνώστους ραντιέρηδες και στα κερδοσκοπικά funds και "κοράκια", την ώρα που χρωστάνε φόρους στο Δημόσιο ύψους 16,5 δισ. ευρώ.

(...) Ομως ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο.

Εχει και μνήμη και κρίση.

Για τον λόγο αυτό ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις ευρωεκλογές του Ιουνίου θα μαυρίσει τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και θα στηρίξει μαζικά και αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Γιατί ξέρει ότι μόνο έτσι μπορεί να ενισχυθεί ακόμη πιο πολύ το μέτωπο αντίστασης κατά των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων που δρομολογεί το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας.

Με τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ δώσαμε κοινούς αγώνες στην Ευρωβουλή το διάστημα 2014 - 2019, όταν και εγώ συμμετείχα ως ανεξάρτητος ευρωβουλευτής.

Κοινούς αγώνες για τις γερμανικές αποζημιώσεις, κοινούς αγώνες για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων αδελφών μας, κοινούς αγώνες για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, κοινούς αγώνες ενάντια στη λιτότητα. Θέματα σημαντικά.

Θέματα τα οποία συνέχισαν να παλεύουν στην Ευρωβουλή και στην παρούσα θητεία οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ.

Χαίρομαι λοιπόν ιδιαίτερα που σήμερα όλοι μαζί βρισκόμαστε στο ίδιο μετερίζι.

Απέναντι λοιπόν στον ευρωμονόδρομο της φτώχειας, της ακρίβειας, του πολέμου και της ξένης εξάρτησης, υπάρχει άλλος δρόμος.

Ο δρόμος του αγώνα και της αντίστασης. Ο δικός μας δρόμος.

Γι' αυτό και στις ευρωεκλογές του Ιούνη:

Λέμε ΟΧΙ στην ανάλγητη κυβερνητική πολιτική.

Λέμε ΟΧΙ στα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Λέμε ΝΑΙ στο αγωνιστικό ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Για να έχουμε ισχυρό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή όπου παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, αλλά και στους δρόμους όπου ανατρέπονται οι αντιλαϊκές και αντικοινωνικές πολιτικές της ΕΕ.

Εκεί όπου μαζί με τους φοιτητές και τη νεολαία θα θέσουμε τον νόμο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Πάμε λοιπόν και από εδώ, από το Ηράκλειο, από την Κρήτη όλοι μαζί δυνατά και αγωνιστικά στηρίζοντας το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Γεια σας και με τη νίκη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λέμε ΝΑΙ στο αγωνιστικό ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ(2024-06-01 00:00:00.0)
Από ρεκόρ σε ρεκόρ ευρώ και πετρέλαιο(2008-03-07 00:00:00.0)
Σε τροχιά ψηφοθηρίας(2007-03-13 00:00:00.0)
Στηρίζουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ(2004-06-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ