Σάββατο 1 Ιούνη 2024 - Κυριακή 2 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Λέμε ΝΑΙ στο αγωνιστικό ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Νότης Μαριάς, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην ευρωβουλευτής και πρώην βουλευτής Ηρακλείου

Στις ευρωεκλογές στηρίζουμε μαζικά και αποφασιστικά το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

Γιατί πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε την Ευρωπαϊκή Ενωση του πολέμου ή μια Ευρώπη της ειρήνης, την ΕΕ της ακρίβειας και της φτώχειας ή μια Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δίκαιης διανομής του παραγόμενου πλούτου. Την ΕΕ των τραπεζών, των πολυεθνικών ομίλων, των μνημονίων και του Συμφώνου Σταθερότητας ή μια Ευρώπη της ισότιμης συνεργασίας μεταξύ των κρατών και των λαών.

Και η απόφασή μας είναι κρίσιμη επειδή το ιερατείο των Βρυξελλών έχει ήδη χαράξει την αντιλαϊκή του πορεία.

Εχει αποφασίσει ανάμεσα στα άλλα τη στήριξη του πολέμου στην Ουκρανία και την επιβολή του νέου Συμφώνου Σταθερότητας, που φέρνουν λιτότητα, βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή, αύξηση φόρων και νέα χαράτσια, προκειμένου έτσι να μπορέσουν να εξοφληθούν οι ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις που δίνονται στην Ουκρανία αλλά και στους επιχειρηματικούς ομίλους που ξεκοκαλίζουν τα δισεκατομμύρια ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και των άλλων ευρωπαϊκών ταμείων.

Με τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ δώσαμε κοινούς αγώνες στην Ευρωβουλή το διάστημα 2014-2019, όταν και εγώ συμμετείχα ως ανεξάρτητος ευρωβουλευτής.

Κοινούς αγώνες για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων αδελφών μας, για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, για να μην περάσουν οι πολιτικές λιτότητας και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Θέματα τα οποία συνέχισαν να παλεύουν στην Ευρωβουλή και στην παρούσα θητεία οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ.

Χαίρομαι λοιπόν ιδιαίτερα που σήμερα όλοι μαζί βρισκόμαστε στο ίδιο μετερίζι.

Για τον λόγο αυτόν άλλωστε από τις 15 Απριλίου δήλωσα ότι στηρίζω το αγωνιστικό ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και συμμετείχα από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου σε περιοδείες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, ομιλίες και σε άλλες εκδηλώσεις που διοργάνωσε το ΚΚΕ σε διάφορα μέρη της χώρας.

Απέναντι λοιπόν στον ευρωμονόδρομο της φτώχειας, της ακρίβειας, του πολέμου και της ξένης εξάρτησης υπάρχει άλλος δρόμος.

Ο δρόμος του αγώνα και της αντίστασης. Ο δικός μας δρόμος.

Γι' αυτό και στις ευρωεκλογές του Ιούνη:

Λέμε ΟΧΙ στην ανάλγητη κυβερνητική πολιτική - Λέμε ΟΧΙ στα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Λέμε ΝΑΙ στο αγωνιστικό ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Για να ενισχυθεί ακόμη πιο πολύ το μέτωπο αντίστασης κατά των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων που δρομολογεί το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης και το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας.

Για να έχουμε ισχυρό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή όπου παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, αλλά και στους δρόμους όπου ανατρέπονται οι αντιλαϊκές και αντικοινωνικές πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ