Σάββατο 1 Ιούνη 2024 - Κυριακή 2 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο κ. Κασσελάκης δεν έχει καμία σχέση με τα ιδανικά του Ν. Μπελογιάννη

Συνεχίζει την - προεκλογική - παραχάραξη ο ΣΥΡΙΖΑ

Ενα βήμα ακόμα στις ανιστόρητες και προσβλητικές δηλώσεις του για το τι πρέσβευε, τι πίστευε και για ποιο σκοπό αγωνιζόταν ο κομμουνιστής ήρωας Νίκος Μπελογιάννης, που εκτελέστηκε από το αστικό κράτος και τις «ιερές συμμαχίες» του κεφαλαίου που ο ίδιος υπηρετεί, προχώρησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης.

Σε δηλώσεις του στο ERT NEWS έφτασε στο σημείο να δηλώνει υπερήφανος που «ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε το μουσείο» (αναφερόμενος στο Μουσείο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα), κρύβοντας για μία ακόμη φορά την αλήθεια, «ντύνοντάς» την με τα ψέματα του κόμματός του, ξεπερνώντας για ακόμη μία φορά κάθε όριο χυδαιότητας και ψεύδους, προκειμένου να ψαρέψει σε θολά νερά μπροστά και στις ευρωεκλογές.

Αμεση ήταν η απάντηση και από την περιοχή, σχετικά με τη δημιουργία του Μουσείου Νίκου Μπελογιάννη, με τον Αγγελο Κολόσακα, μέλος της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», να τονίζει:

«Ο κ. Κασσελάκης, συνεχίζοντας στον δρόμο της παραχάραξης των γεγονότων για να αποπροσανατολίσει έναν κόσμο που σκέφτεται ριζοσπαστικά, δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι το Μουσείο Μπελογιάννη δημιουργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λαός της Ηλείας και ιδιαίτερα οι κάτοικοι της Αμαλιάδας γνωρίζουν πολύ καλά ότι ένα χρόνιο αίτημα των Αμαλιαδαίων, με πρωτεργάτες τους κομμουνιστές, για δημιουργία μνημείου Μπελογιάννη στην πόλη μας, πήρε σάρκα και οστά το 2017 με το μνημόνιο συνεργασίας του δήμου Ηλιδας με τη Βουλή των Ελλήνων για τη δημιουργία και λειτουργία του Μουσείου.

Επίσης, μετά τη συνάντηση του δημάρχου Ηλιδας το 2016 με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, τα περισσότερα εκθέματα είναι από το Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ, τα οποία φωτίζουν την ηρωική περίοδο των δεκαετιών του 1940 και 1950, όπου ο Νίκος Μπελογιάννης ήταν μπροστάρης στις λαϊκές διεκδικήσεις (σταφιδικό, αντίσταση στους ξένους κατακτητές, λαϊκή κυριαρχία κ.ά.) και αναδεικνύουν τον ρόλο των άλλων δυνάμεων και στην εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη και συνολικά εκείνη την περίοδο.

Ο λαός έχει γνώση και ξέρει ότι ο Μπελογιάννης πίστευε πως υπάρχει εναλλακτική στη βαρβαρότητα των πολέμων και της εκμετάλλευσης κι αυτή είναι ο σοσιαλισμός. Πάλεψε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις ''ιερές συμμαχίες'' του. Δεν πίστευε ότι κεφάλαιο κι εργάτες είναι ''συνέταιροι'', αλλά ταξικοί αντίπαλοι. Θυσίασε τη ζωή του, για να έρθει ο λαός στην εξουσία κι όχι για να κάτσει ο ίδιος στις κυβερνητικές καρέκλες του αστικού κράτους.

Ο κ. Κασσελάκης, όσο και να προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια στον κόσμο, δεν έχει καμία σχέση με τα ιδανικά του Νίκου Μπελογιάννη αφού καθημερινά δίνει διαπιστευτήρια σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ