Σάββατο 1 Ιούνη 2024 - Κυριακή 2 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκλογές στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων στην Αττική

Αρχαιρεσίες για τις περιφέρειες Αθηνών και Πειραιά για νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) γίνονται την Κυριακή 2 Ιούνη, ενώ η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί στην επαρχία. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι εκλογές θα γίνουν στο Πρωτοδικείο Αθηνών για τις περιφέρειες Αθηνών και Πειραιά, στο κτίριο 9 (αίθουσες 4 και 14). Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 8 το πρωί και θα λήξει στις 7 το απόγευμα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι δικαστές και εισαγγελείς είναι μέλη της Ενωσης και οικονομικά τακτοποιημένοι (κάτι που ισχύει για όλους τους δικαστές και για τους εισαγγελείς που παρακρατείται η εισφορά τους από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών) και όσοι εισαγγελείς υποβάλουν αίτηση εγγραφής στην Ενωση μέχρι και τη μέρα της ψηφοφορίας. Επισημαίνεται επίσης πως όσοι για οποιονδήποτε λόγο δεν ψήφισαν στις 26 Μάη στα Πρωτοδικεία της περιφέρειάς τους, μπορούν να ψηφίσουν στις 2 Ιούνη στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

  • Κλειστά λόγω ευρωεκλογών θα παραμείνουν τα δικαστήρια όπως προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Δικαιοσύνης από 5 έως 12 Ιούνη και ειδικά και μόνο για τα πολιτικά - ποινικά Πρωτοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης η αναστολή εργασιών θα διαρκέσει έως τις 14 Ιούνη. Αναστέλλεται επίσης και κάθε διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών, ενώ ειδικά οι εργασίες όλων των έμμισθων υποθηκοφυλακείων της χώρας αναστέλλονται από 7 έως 11 Ιούνη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ