Σάββατο 1 Ιούνη 2024 - Κυριακή 2 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Στις κάλπες με κριτήριο τα μεγάλα και τα σημαντικά, τις ίδιες τις ζωές μας!

Μία βδομάδα μένει μέχρι την Κυριακή των ευρωεκλογών. Και πλέον τις τελευταίες αυτές μέρες, για την επιλογή που θα πάρει ο κάθε εργαζόμενος, κάθε νέος και νέα δεν έχει παρά να ζυγίσει τα μεγάλα και τα σημαντικά, αυτά που καθορίζουν τη ζωή του.

Να φτάσουν μέχρι την κάλπη με το κεφάλι ψηλά, με τη σκέψη τους στραμμένη στην επόμενη μέρα, στο τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν από την πολιτική που προωθούν η ΕΕ και τα άλλα κόμματα.

Να κάνουν κριτήριό τους και το πώς φτάσαμε ως εδώ, την αλήθεια που τους έλεγε το ΚΚΕ για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για τον χαρακτήρα τους ως ενώσεων κρατών και κυβερνήσεων που καταδυναστεύουν τον λαό, που δεν υπάρχει έγκλημα στο οποίο να μην έχουν βάλει τη σφραγίδα τους.

Να αναλογιστούν ότι σε αντίθεση με τα ψέματα που έλεγαν τα άλλα κόμματα για τα «ευρωενωσιακά απάνεμα λιμάνια» και για τη «ΝΑΤΟική σταθερότητα», μόνο το ΚΚΕ είχε το σθένος να σταθεί απέναντι, να αποκαλύπτει με συνέπεια τις αποφάσεις τους, να οργανώνει την πάλη του λαού κόντρα στην πολιτική τους.

Σήμερα, που μεγαλώνει το τμήμα των εργαζομένων που αμφισβητεί και αποδοκιμάζει την ΕΕ, που η ίδια η πείρα τους συναντιέται με τις θέσεις του ΚΚΕ, η ψήφος στο Κόμμα είναι εγγύηση για να εκφραστεί με τον καλύτερο τρόπο αυτή η αποδοκιμασία. Το ΚΚΕ άλλωστε είναι το μόνο κόμμα που έχει σταθεί ενάντια στην ΕΕ από την ίδρυσή της, που παλεύει για να σπάσει ο λαός τα δεσμά της, δείχνοντας τις τεράστιες δυνατότητες να εξασφαλίσει την ευημερία του μέσα από ριζικές αλλαγές στην εξουσία και στην οικονομία.

Ενα τέτοιο ελπιδοφόρο μήνυμα δεν μπορεί να δοθεί από την αποχή, η οποία ερμηνεύεται από το κάθε κόμμα όπως το βολεύει. Αλλωστε, υπάρχει πείρα από πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις με «πρώτη δύναμη» την αποχή, η οποία όχι μόνο δεν εμπόδισε αλλά τελικά διευκόλυνε την αντιλαϊκή επίθεση κυβερνήσεων και ΕΕ.

Με ψήφο στο ΚΚΕ, λοιπόν, οι εργαζόμενοι μπορούν να ενισχύσουν το μοναδικό αντίπαλο δέος στην πολιτική της ΕΕ, τόσο εκεί που διαμορφώνεται, όσο και στους δρόμους του αγώνα, εκεί που ανατρέπεται.

* * *

Ψήφος στο ΚΚΕ: Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στο «δελτίο θυέλλης» που έχει ήδη εκδώσει η κυβέρνηση για την επόμενη μέρα, ζητώντας μάλιστα νέα «νομιμοποίηση» από την ευρωκάλπη. Η «σταθερότητα στο μεταρρυθμιστικό έργο» για την οποία δεσμεύεται, σημαίνει για τον λαό νέα μαρτύρια στον δρόμο που φέρνει ακρίβεια και φοροληστεία, ζωή - λάστιχο και εργασιακή ζούγκλα, εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και πρωτοφανείς απειλές από τη μετατροπή της χώρας σε στόχο αντιποίνων.

Ψήφο στο ΚΚΕ, γιατί απέναντι σε αυτήν τη βαρβαρότητα είναι το μόνο κόμμα που έχει αποδείξει στην πράξη ότι αποτελεί δύναμη μαχητικής εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης, απέναντι στην ΕΕ και στην κυβέρνηση, απέναντι και στα άλλα κόμματα που υλοποιούν την ίδια πολιτική, στους επιχειρηματικούς ομίλους για τους οποίους νομοθετούν.

Γιατί το 41% της ΝΔ δεν μπορούν να το «κοντύνουν» ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τα άλλα κόμματα της ΕΕ, που συμφωνούν τουλάχιστον στο 70% των ευρωπαϊκών Οδηγιών και κατευθύνσεων, που στηρίζουν με νύχια και με δόντια το ΝΑΤΟ και τους πολέμους του. Γιατί το ΚΚΕ δεν «χαϊδεύει» τη ΝΔ, όπως κάνουν τα άλλα κόμματα που την κατηγορούν ότι τάχα «απομακρύνει τη χώρα από την ΕΕ», αλλά αναδεικνύει ότι όλοι μαζί διαγκωνίζονται για το ποιος είναι πιο «ευρωπαϊστής», δηλαδή ποιος είναι πιο πιστός στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης και του πολέμου.

* * *

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ταυτόχρονα και η καλύτερη απάντηση στις νέες παγίδες που ετοιμάζει η αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία. Γιατί, σε μια περίοδο που δυναμώνουν αγωνιστικές διεργασίες και που ο λαός έχει κάθε λόγο να ενισχύσει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, κανένας δεν μπορεί να χαριστεί στα σενάρια αναμόρφωσης της περιβόητης «κεντροαριστεράς».

Σε τέτοια σενάρια θέλουν να καταθέσουν την ψήφο των εργαζομένων ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και άλλες δυνάμεις, σε ένα ακόμα μοίρασμα καρεκλών ώστε να ενισχυθεί ο «εναλλακτικός πόλος διακυβέρνησης», να δοθεί δηλαδή ανάσα ζωής στο σάπιο πολιτικό σύστημα του κεφαλαίου.

Τώρα ΚΚΕ, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες απογοητεύσεις, ειδικά για όσους αισθάνονται αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ξαναζέσταμα αυταπατών, απ' αυτές που συστηματικά καλλιεργούν δυνάμεις όπως η Νέα Αριστερά, ο βασικός δηλαδή κορμός της κυβέρνησης του 3ου μνημονίου, των ματωμένων πλεονασμάτων, της διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης και του νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου για το πετσόκομμα των μισθών, της αναβάθμισης της πολεμικής συμμαχίας Ελλάδας - ΗΠΑ. Οταν τέτοιες δυνάμεις μιλούν για την «άλλη ΕΕ», που τάχα θα έρθει με «αλλαγή των συσχετισμών» υπέρ της σοσιαλδημοκρατίας, εννοούν ακριβώς την ΕΕ που με πρωτοπόρες τέτοιες δυνάμεις ξετύλιξε όλο το πανόραμα των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων για να θωρακιστεί η κερδοφορία των μονοπωλίων: Από το ξήλωμα του 8ωρου μέχρι τη γενίκευση των «ελαστικών» εργασιακών σχέσεων.

Ψήφος στο ΚΚΕ: Αυτή είναι η μοναδική επιλογή, για όσους θέλουν να καταφέρουν ένα ουσιαστικό πλήγμα στην πολιτική της ΕΕ, στον αντίποδα των «ντεμέκ αντισυστημικών», τύπου Βελόπουλου, που όσο φωνάζουν από τα τηλεπαράθυρα, τόσο λουφάζουν όταν τους ζητείται η στήριξη σε στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου: Από την ΚΑΠ του ξεκληρίσματος μέχρι τις πολεμικές δαπάνες και τους εξοπλισμούς του καθεστώτος Ζελένσκι στην Ουκρανία.

* * *

Ψήφος στο ΚΚΕ, με το βλέμμα στην «επόμενη μέρα», σημαίνει σκέψη στραμμένη στους λαϊκούς και νεολαιίστικους αγώνες, εκεί που κατατίθεται όλη η δύναμη του Κόμματος.

Εκεί δηλαδή που κρίνεται η οργάνωση της πάλης για κάθε δικαίωμα, για τις Συλλογικές Συμβάσεις, τους μισθούς και τα μεροκάματα, για μέτρα προστασίας του λαού, για τη δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, ενάντια στην εμπορευματοποίηση.

Εκεί που δίνεται η μάχη ενάντια στην εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, για να μπουν εμπόδια στη ροή όπλων στα μέτωπα της Ουκρανίας, για να πάψει κάθε στήριξη στο κράτος - τρομοκράτη Ισραήλ που σφαγιάζει τον Παλαιστινιακό λαό. Για να επιστρέψει η φρεγάτα «Υδρα», αλλά και κάθε ελληνική αποστολή που πολεμά εκτός συνόρων.

Γιατί μέσα από αυτούς τους αγώνες, όπου οι κομμουνιστές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, γίνεται ακόμα πιο καθαρό ότι για να κερδίσει ο λαός πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, πρέπει να πληγεί η πολιτική που τους εξασφαλίζει αμύθητα κέρδη πάνω στα συντρίμμια της ζωής των εργαζομένων.

* * *

Ψήφος στο ΚΚΕ, γιατί με ακόμα πιο ισχυρό το Κόμμα που δείχνει τη μόνη πραγματική και αισιόδοξη προοπτική, ο λαός χτίζει μια πολύτιμη παρακαταθήκη.

Μόνο με ΚΚΕ δυνατό, με τους εργαζόμενους στην οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός, την αποδέσμευση από την ΕΕ της βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης και των πολέμων, την ανατροπή της σάπιας εξουσίας και του εχθρικού κράτους του κεφαλαίου.

Με ισχυρό ΚΚΕ παίρνει μεγαλύτερη δύναμη η πάλη για να πάψουν οι θυσίες και να ξηλωθεί ο στενός κορσές του κέρδους και της ανταγωνιστικότητας. Για να ικανοποιηθεί κάθε ανάγκη των εργαζομένων, με τους ίδιους στο τιμόνι της εξουσίας, στην Ελλάδα του σοσιαλισμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρίσιμες οι μέρες που απομένουν μέχρι τις 9 Ιούνη για να βγει το ΚΚΕ πιο δυνατό!(2024-06-01 00:00:00.0)
Η επόμενη μέρα να γίνει πιο φωτεινή με το κόκκινο του ΚΚΕ της ελπίδας και του αγώνα!(2024-05-28 00:00:00.0)
Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι απευθυνόμαστε όσο μπορούμε πιο πλατιά(2009-05-27 00:00:00.0)
«Να μη χαθεί καμιά ψήφος αντιστασιακού για το ΚΚΕ»(2009-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ