Σάββατο 1 Ιούνη 2024 - Κυριακή 2 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Τετάρτη 5 Ιούνη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σύνταγμα

Ολοι στη μάχη!

Στις 5 Ιούνη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σύνταγμα.

Στις 9 Ιούνη ανεβάζουμε το ΚΚΕ πολύ πιο ψηλά.

Είμαστε ήδη στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές. Στις λίγες μέρες που απομένουν κρίνονται πολλά, γιατί θα είναι αρκετοί αυτοί που αυτές τις μέρες θα καταλήξουν τι θα κάνουν τελικά στην κάλπη.

Οι αυξημένες δυνατότητες είναι υπαρκτές, σηματοδοτούν όμως και αυξημένες απαιτήσεις από όλους μας για να εκφραστούν και στην κάλπη της 9ης Ιούνη.

Στο Σύνταγμα να ξαναχτυπήσει δυνατά όσων η καρδιά δεν χωράει τ' άδικο

Στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στις 5 Ιούνη, στο Σύνταγμα, μπορούμε να συναντηθούμε όσοι δώσαμε υπόσχεση ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί και βρεθήκαμε στους δρόμους του αγώνα, στριμώχνοντας και αποκαλύπτοντας την κυβερνητική προπαγάνδα. Να συναντηθούμε, όσοι μαζί βρεθήκαμε στον αγώνα για ΣΣΕ σε μια σειρά από κλάδους και χώρους δουλειάς, για αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια. Οσοι πιαστήκαμε χέρι χέρι ενάντια στους πλειστηριασμούς της εργατικής - λαϊκής κατοικίας. Να βρεθούμε με τη νεολαία που έκανε κουρέλια τα σχέδια της κυβέρνησης για αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια, που βγήκε μαζικά στον δρόμο απέναντι στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Οσοι σπάσαμε το σιωπητήριο κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και την ομερτά στήριξης των σχεδιασμών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


Να είμαστε εκεί όλοι όσοι δίκαια αγανακτούμε και σκεφτόμαστε ότι «κάτι πρέπει να γίνει». Οσοι ενώσαμε τις φωνές μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους, αγρότες και φοιτητές σε όλη την Ευρώπη, στις μεγάλες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος.

Στο Σύνταγμα να ξαναχτυπήσει δυνατά όσων η καρδιά δεν χωράει τ' άδικο και συνεχίζουν να φωνάζουν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό».

Να βρεθούμε όλοι αυτοί που αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τη δράση μας, κονταίναμε κάθε μέρα το 41% της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κόντρα στη συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων.

Το βράδυ των εκλογών το ΚΚΕ να είναι η ευχάριστη έκπληξη

Από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης για τις βουλευτικές εκλογές του Ιούνη του '23 στο Σύνταγμα, είχαμε πει ότι αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη συγκέντρωση απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και έτσι έγινε. Τώρα επιδιώκουμε να είναι ένα μεγάλο «κόκκινο ποτάμι», συνέχεια της αγωνιστικής δράσης, που φιλοδοξούμε να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί από καλύτερες θέσεις αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

Από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στέλνουμε μήνυμα ότι η μάχη των ευρωεκλογών είναι κρίσιμη και ότι όποιος την υποτιμήσει, η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα της ΕΕ θα τον αξιοποιήσουν την επόμενη μέρα για να εμφανιστούν δικαιωμένοι και να συνεχίσουν από καλύτερες θέσεις την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.


Από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ απευθύνουμε κάλεσμα σε ευρύτερες εργατικές - λαϊκές δυνάμεις που έχουν απογοητευθεί από επιλογές που έκαναν στο παρελθόν και που λένε «αν πάω, θα ψηφίσω ΚΚΕ» και τους λέμε ότι στα δικά τους χέρια βρίσκεται η δυνατότητα το βράδυ των εκλογών το ΚΚΕ να είναι η ευχάριστη έκπληξη.

Να κάνουμε και τώρα αυτό που κάναμε στις περιφερειακές εκλογές στην Αττική, όπου οι δημοσκοπήσεις έδιναν στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος από 4% έως 6% και τελικά κατέγραψε κοντά στο 14%. Και το «χαστούκι» αυτήν τη φορά θα είναι μεγαλύτερο γιατί θα ακουστεί μέχρι τις Βρυξέλλες.

Από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ διατρανώνουμε ότι την επόμενη μέρα των εκλογών χρειαζόμαστε να είναι όσο πιο δυνατό το πραγματικό αντίπαλο δέος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γι' αυτό η ψήφος του λαού και της νεολαίας πρέπει να συγκεντρωθεί στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, να μη σκορπίσει στα λεγόμενα «μικρά κόμματα».

Γιατί μπορεί να είναι «μικρά κόμματα» αλλά έχουν μεγάλη συνεισφορά στην αντιλαϊκή πολιτική, ιδιαίτερα σε κρίσιμες φάσεις.

Λέτε απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ να σταθεί ο Βελόπουλος που ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. συγκυβέρνησε με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ψήφισε το 1ο μνημόνιο;

Λέτε απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να σταθούν ο Τσακαλώτος, ο Χαρίτσης και η Αχτσιόγλου, οι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο μαζί με τον Μητσοτάκη ή ο Βαρουφάκης που απουσίαζε αλλά με επιστολή του διευκρίνιζε ότι αν παρευρισκόταν, θα το υπερψήφιζε;

Λέτε να σταθεί ο Βαρουφάκης του αμίμητου «πουλήστε τον ΟΣΕ έστω και με 1 ευρώ» και που η πρώτη του αντίδραση για τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη ήταν «(...) η θέση του ΜέΡΑ25 στην οποία καταλήξαμε (...) ήταν ότι η λύση των δύο κρατών είναι πλέον ανέφικτη και, έτσι, η βέλτιστη λύση τώρα πια είναι ένα ενιαίο κράτος με ίσα δικαιώματα για όλους»;;;

Λέτε να σταθεί η Αχτσιόγλου που ως υπουργός Εργασίας έφερε τον νόμο για τον περιορισμό των απεργιών και ο Αδ. Γεωργιάδης βιαζόταν να βάλει τη γραβάτα του και να πάει να τον υπερψηφίσει;

Λέτε να σταθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου που συμμετείχε σε όλη την κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που το παίζει «φωνακλού» αλλά τον Φλεβάρη του 2015 κατάπιε τη γλώσσα της όταν υπογράφτηκε το μνημόνιο - γέφυρα των 47 σελίδων;

Και ορισμένοι από αυτούς τολμάνε να αυτοπροβάλλονται και ως δικαιωματιστές!!! Ελεος.

Από το κέντρο της Αθήνας μήνυμα ότι στις 9 Ιούνη το ΚΚΕ θα είναι πολύ πιο δυνατό

Γι' αυτό ψήφος στο ΚΚΕ, που δεν παρερμηνεύεται, αλλά κατατίθεται κάθε μέρα στον αγώνα για να «κονταίνει» το μπόι όσων στηρίζουν και εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική.

Τώρα κρίνονται πολλά. Ο πιο καθοριστικός παράγοντας θα είναι σε κάθε χώρο και γειτονιά να μπουν στη μάχη όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις, για να φτάσουμε όσο πιο πλατιά γίνεται και ακόμα περισσότεροι να στηρίξουν το ΚΚΕ.

Ανθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι, σε χώρους δουλειάς και νεολαίας διακινούμε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και απευθύνουμε μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Αυτές τις ώρες με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι «οργώνουμε» τις γειτονιές, εξασφαλίζουμε μαζική προπαγάνδιση της συγκέντρωσης με τα πανό και τις αφίσες μας. Από τη Δευτέρα έως και την ώρα της συγκέντρωσης πραγματοποιούμε μπαράζ εξορμήσεων και περιοδειών σε χώρους δουλειάς, σε χώρους νεολαίας, στους μικρούς επαγγελματίες.

Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια!

Στις 5 Ιούνη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σύνταγμα.

Από το κέντρο της Αθήνας στέλνουμε μήνυμα πανελλαδικό - πανευρωπαϊκό ότι στις 9 Ιούνη το ΚΚΕ θα είναι πολύ πιο δυνατό.

Μια κόκκινη λαοθάλασσα που θα θυμίσει σε όλους τους στίχους του Φώντα Λάδη:

«Στην Αθήνα μες στο κέντρο

Φύτρωσε καινούργιο δέντρο

Που 'χει κόκκινα τα φύλλα

Και ολόγλυκα τα μήλα»


Του
Γιώργου ΤΑΤΣΗ*
Ο Γ. Τάτσης είναι μέλος της ΚΕ και του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ