Σάββατο 1 Ιούνη 2024 - Κυριακή 2 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ...
ΤΩΡΑ ΚΚΕ! Καμιά ψήφος χαμένη!

Νέο φυλλάδιο για τις ευρωεκλογές της ερχόμενης Κυριακής 9 Ιούνη

Εμείς οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, οι αγρότες, οι γυναίκες έχουμε πολλούς λόγους να πάμε το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά στις 9 Ιούνη!

  • Να σταλεί μήνυμα αντίστασης στην ΕΕ, στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα κόμματα του συστήματος!
  • Ενα πιο δυνατό ΚΚΕ θα είναι μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και αντεπίθεσης στον ελληνικό λαό και στους λαούς της Ευρώπης!

Τι χρειάζεται ο λαός την επόμενη μέρα των εκλογών;

Να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ που δεν έχει δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ ή να βγουν ενισχυμένα τα κόμματα που είναι δεσμευμένα στην ΕΕ και στις αντιλαϊκές αποφάσεις της;

Να σταλεί μήνυμα εναντίωσης, οργάνωσης του αγώνα ενισχύοντας το ΚΚΕ ή να δοθεί «πράσινο φως» στην ακρίβεια, στην ενεργειακή φτώχεια, στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, στην ένταση της εκμετάλλευσης και την παραπέρα «ελαστικοποίηση» των εργασιακών σχέσεων;

Να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ που παλεύει ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της χώρας ή να βγουν ενισχυμένα τα κόμματα που συμφωνούν με τη συμμετοχή της Ελλάδας σε δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, όσοι κάνουν πλάτες στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ;

Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ την επόμενη μέρα θα βρεθεί εκεί που τη χρειάζεσαι: Στη συλλογική διεκδίκηση για αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, για δωρεάν Υγεία και Παιδεία, για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας σε δύο πολέμους.

Πιο δυνατό ΚΚΕ και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και εκεί που όλα ανατρέπονται: Στους δρόμους του αγώνα!

Για να κοπεί πραγματικά ο αέρας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τώρα χρειάζεται αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ! Η «σταθερότητα», για την οποία μιλάει η ΝΔ, σημαίνει να μπορεί ανενόχλητα να συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική. Τα περί «προοδευτικής εναλλακτικής» που αναμασάνε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά είναι ένας νέος γύρος κοροϊδίας του λαού, τη στιγμή που είναι οι ίδιοι που βάζουν πλάτη στην πολιτική της κυβέρνησης, ψηφίζουν τα νομοσχέδιά της και στηρίζουν την ΕΕ. Ολοι μαζί ωραιοποιούν την ΕΕ, στηρίζουν τις κατευθύνσεις της αποτελώντας τους «χρυσούς» χορηγούς για τις αντιλαϊκές, «δεξιές» πολιτικές!


Ολοι όσοι σφίξαμε τα δόντια και βγήκαμε στους δρόμους για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών εκείνες τις μέρες αλλά και έναν χρόνο μετά, ενάντια στη συγκάλυψη, όλοι όσοι χαμογελάσαμε με τις νίκες που είχαν οι εργάτες σε διάφορους χώρους δουλειάς χάρη στον αγώνα τους, όλοι όσοι αψηφήσαμε την προπαγάνδα και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης, όλοι όσοι δεν αντέχουμε να βλέπουμε οικογένειες να ξεσπιτώνονται από τα «κοράκια» των funds και κερδίζουμε ένα χαμόγελο κάθε φορά που σώζεται ένα λαϊκό σπίτι από την αλληλεγγύη και τη λαϊκή κινητοποίηση, ξέρουμε την αποφασιστική συμβολή του ΚΚΕ. Ολοι όσοι πήραμε δύναμη από τους αγώνες των φοιτητών και την πρωτιά της «Πανσπουδαστικής» στα πανεπιστήμια για 3η χρονιά... Στις 9 Ιούνη δίνουμε δύναμη στη δύναμη του λαού, ενισχύουμε αποφασιστικά το ΚΚΕ!

Για να μην πάει στράφι η δυσαρέσκεια. Να μη σκορπίσει ούτε σε νέες αυταπάτες, δίνοντας συγχωροχάρτι σε παλιές αμαρτίες κομμάτων, όπως το ΠΑΣΟΚ των τριών μνημονίων ή η Νέα Αριστερά, δηλαδή οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά ούτε και σε κόμματα, όπως του Βελόπουλου και της Κωνσταντοπούλου, που το μόνο που κάνουν είναι να στήνουν λαϊκίστικα σόου στη Βουλή, για να κρύψουν τη συμφωνία τους στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Η διαμαρτυρία μπορεί να γίνει διεκδίκηση και να εκφραστεί, ρίχνοντας στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ!

Η αποχή από τις εκλογές δεν στέλνει κανένα μήνυμα καταδίκης της κυβέρνησης και της ΕΕ. Η αποχή είναι τελικά «λευκή επιταγή», ανοχή σε αυτήν την πολιτική. Γι' αυτό ποτέ δεν ίδρωσε το αυτί καμίας κυβέρνησης πουθενά στον κόσμο από το υψηλό ποσοστό της αποχής. Η επόμενη μέρα των εκλογών, αυτά με τα οποία θα βρεθούμε αντιμέτωποι, δεν επιτρέπουν «χαλαρή στάση». Γιατί την επόμενη μέρα κρίνονται πολλά...

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ! Καμία ψήφος χαμένη!

Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος για πιο επιθετικούς αγώνες για κάθε ανάγκη των εργαζομένων, για να δυναμώσει η προοπτική για να ζήσουμε καλύτερα.

Το ΚΚΕ έχει πολιτική σύγκρουσης με την ΕΕ και το σύστημα, πρόταση διεξόδου που συμφέρει τη λαϊκή πλειοψηφία. Τα συμφέροντα του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας είναι ασυμβίβαστα με τα κέρδη και τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων, τους οποίους υπηρετούν η ΕΕ και η κυβέρνηση. Στο δίλημμα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» απαντάμε και στην κάλπη οι ζωές μας, με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ!

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ενίσχυσης του αγώνα για να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ και του συστήματος, ψήφος αγώνα για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, των εργατών, των αγροτών, των λαών!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ