Σάββατο 1 Ιούνη 2024 - Κυριακή 2 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ
Κάντε αυτό που σκέφτεστε, να κάνουμε μια μεγάλη έκπληξη με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ!

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ηρθε η σειρά του Μενιδίου, ενός από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής, να βάλει τη σφραγίδα του στο μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις 9 Ιούνη. Αυτό έκανε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η μεγάλη συγκέντρωση το απόγευμα της Παρασκευής στην κατάμεστη κεντρική πλατεία με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Εργαζόμενοι και άνθρωποι του μόχθου από την ευρύτερη περιοχή, νέοι και νέες έδωσαν βροντερό «παρών», δείγμα της αναγνώρισης και της εμπιστοσύνης που χαίρει το ΚΚΕ στις λαϊκές οικογένειες του δήμου.

Εξάλλου, μαζί με το ΚΚΕ ο λαός του Μενιδίου έχει δώσει μια σειρά από μάχες για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων στους μεγάλους χώρους δουλειάς, για μέτρα πολιτικής προστασίας σε άλλη μια περιοχή που πνίγεται τον χειμώνα και καίγεται το καλοκαίρι, για την αναβάθμιση των αποψιλωμένων δομών Υγείας, στον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών, για τη στήριξη του εισοδήματος εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, για να μπει τέρμα στην υποβάθμιση των γειτονιών της πόλης.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμούς πραγματοποίησαν ακόμη οι Κατερίνα Γεράκη, υποψήφια ευρωβουλευτής, Βασίλης Γιαννάκος, υπαρχιπυροσβέστης, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αττικής, Νότης Μαριάς, καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και πρώην ευρωβουλευτής.

Κοντύναμε το 41% με τους αγώνες μας, ελάτε να το κάνουμε και με την ψήφο μας!


«Και τα δεδομένα της επόμενης μέρας των εκλογών είναι τέτοια που δεν επιτρέπουν καμία χαλαρότητα, καμία απουσία από τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Ούτε από τις κάλπες των ευρωεκλογών, πολύ περισσότερο από τους αγώνες», τόνισε στην ομιλία του στη συγκέντρωση ο Δ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι εδώ η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον Μητσοτάκη να βιάζεται να ολοκληρώσει τις αντιλαϊκές του μεταρρυθμίσεις. Θα είναι εδώ τα νέα φιρμάνια - μνημόνια της ΕΕ, θα είναι εδώ όλα όσα μαυρίζουν κάθε μέρα τις ζωές μας.

Οταν η ακρίβεια εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα, όταν ο μισθός δεν φτάνει για να βγει ο μήνας, όταν ο λαός μας είναι αντιμέτωπος με τη μια καταστροφή μετά την άλλη. Οταν μπροστά στα μάτια του συντελείται μια πραγματική γενοκτονία στην Παλαιστίνη από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, με την αβάντα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ... Ε, τότε το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάμε στις κάλπες και να δυναμώσουμε αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Η απογοήτευση που νιώθουν ευρύτερες εργατικές - λαϊκές δυνάμεις για τις ηγεσίες και τις πολιτικές που ακολούθησαν τα κόμματα που εμπιστεύθηκαν στο παρελθόν, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι "ουρές" τους, δεν μπορεί να εκφραστεί με αδράνεια και αποχή, αλλά με ενεργητική συμμετοχή και σωστή επιλογή: Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Ολοι αυτοί που συναντάμε κάθε μέρα, και μας λένε "αν πάω να ψηφίσω, θα ψηφίσω ΚΚΕ" τους απαντάμε: Αφήστε το "αν", και κάντε αυτό που σκέφτεστε, γιατί αν πάτε στην κάλπη, τότε μπορούμε όλοι μαζί στις 9 Ιούνη να κάνουμε μια μεγάλη έκπληξη. Γιατί μόνο αν πάτε στην κάλπη θα γίνει αυτό που θέλουμε όλοι μας, να καταφέρουμε να ρίξουμε ένα δυνατό χαστούκι στην ΕΕ και τα κόμματά της και θα πάρουμε νέα δύναμη για να τους αντιπαλέψουμε.

Σκεφτείτε ότι σε μια σειρά από χώρες της ΕΕ η αποχή αγγίζει ταβάνι, όμως αυτό δεν εμπόδισε την ΕΕ να φέρνει τη μια Οδηγία μετά την άλλη, τον έναν Κανονισμό πίσω από τον άλλο και να συνεχίζει το αντιλαϊκό και δολοφονικό της έργο. Θυμηθείτε ότι ο Μητσοτάκης το 41% το πήρε με 50% αποχή, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να εφαρμόσει το αντιλαϊκό του πρόγραμμα, αφού οι εκλογικοί νόμοι που οι ίδιοι ψήφισαν, του έδωσαν την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.

Απέναντι όμως στον Μητσοτάκη και τις αντιλαϊκές επιλογές αυτής της κυβέρνησης, δεν στάθηκε ένας λαός απών, αλλά στάθηκαν όσοι και όσες δήλωσαν "παρών". Οσοι και όσες στήριξαν το ΚΚΕ στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, όσοι και όσες ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν συμπορεύτηκαν με τους κομμουνιστές στο κίνημα, στους δρόμους του αγώνα. Εκεί που κατακτιούνται Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, εκεί που κατακτιούνται μέτρα ασφάλειας και υγείας στους χώρους δουλειάς, εκεί που αποτρέπονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, εκεί που επανασυνδέονται ρεύμα και νερό σε εργατικά - λαϊκά σπίτια.

Και όσοι μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιούνη απογοητευτήκατε από το 41% του Μητσοτάκη, γρήγορα είδατε ότι υπάρχει ένα κόμμα, το ΚΚΕ, που ούτε για μια στιγμή δεν λογάριασε αυτό το 41% κι από την πρώτη στιγμή ρίχτηκε στη μάχη για να το κοντύνει και τα κατάφερε, πολλές φορές σε αυτόν τον έναν χρόνο.

Κοντύναμε το 41% με τους αγώνες μας, ελάτε να το κάνουμε και με την ψήφο μας! Μπορούμε αν όλοι και όλες κάνουν αυτό που σκέφτονται: Τώρα ΚΚΕ. Ας κάνουμε αυτό που φοβούνται. Να πάρουμε την τύχη μας στα δικά μας χέρια».

Ο λαός να επικεντρώσει στα πραγματικά διλήμματα

Αναφερόμενος στο πραγματικό διακύβευμα των εκλογών ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε «Με την ψήφο μας στο ΚΚΕ, να βρεθεί ο ίδιος ο λαός σε καλύτερες θέσεις για να τους αντιπαλέψει, να καθυστερήσει αντιλαϊκούς νόμους, να τους αχρηστεύσει στην πράξη, να έρθουν στο προσκήνιο οι δικές του ανάγκες, οι ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων, των επιχειρηματικών ομίλων», ζητώντας: «Ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να σκεφτεί την επόμενη μέρα των εκλογών και να αναρωτηθεί:

- Στις 10 του Ιούνη θα παραμείνει αλώβητη η κυβέρνηση της ΝΔ με τη βοήθεια των επίσημων χορηγών της, όπως έχουν εξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ή θα της κόψουμε τη φόρα με δυνατό ΚΚΕ;

- Στις 10 του Ιούνη θα έχουμε δώσει "πράσινο φως" στο έγκλημα και στη γενοκτονία της Παλαιστίνης, ψηφίζοντας την κυβέρνηση και τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ στηρίζουν το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, μιλώντας ακόμα και τώρα για το δήθεν δικαίωμά του στην αυτοάμυνα ή θα εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον βασανισμένο Παλαιστινιακό λαό με δυνατό ΚΚΕ;

- Στις 10 του Ιούνη θα αφήσουμε άθικτη τη βιτρίνα της ΕΕ των πολέμων, της φτώχειας, της ανεργίας και των λόμπι ή θα τη ραγίσουμε με το ψηφοδέλτιο - βόλι του ΚΚΕ μέχρι να σπάσει οριστικά και αμετάκλητα;

- Στις 10 του Ιούνη θα έχουμε ευρωβουλευτές χαρτογιακάδες, τηλεπερσόνες κι άλλους πρόθυμους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά ή θα έχουμε ευρωβουλευτές αγωνιστές, πρωταγωνιστές της ζωής για τον μισθό, για τα δικαιώματα, για την ειρήνη;

Αυτά είναι τα δικά μας λαμπερά πρόσωπα. Είναι τα πρόσωπα των εργατών της ΛΑΡΚΟ, της COSCO, της "efood", οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες και αγρότες, οι επιστήμονες, οι άνθρωποι του μόχθου που τους πλειστηριάζεται το σπίτι, οι αγωνιστές νεολαίοι και γυναίκες, οι απόμαχοι της δουλειάς. Τέτοιους πρωταγωνιστές έχει το ΚΚΕ στα δικά του ψηφοδέλτια.

Αυτά είναι τα πραγματικά διλήμματα που πρέπει ο λαός μας να απαντήσει για να φτάσει στην κάλπη και να κάνει τη σωστή επιλογή. Σε αυτά να επικεντρώσει η σκέψη του, και όχι σε ψεύτικα διλήμματα που τίθενται είτε από τον κ. Μητσοτάκη είτε από τη συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και των άλλων που ακολουθούν στον ίδιο δρόμο».

Καμία απουσία από τους αγώνες για τη ζωή μας

Αναφερόμενος στα πολύ μεγάλα λαϊκά προβλήματα σημείωσε χαρακτηριστικά πως «το λαϊκό εισόδημα δεν μπορούν να το προστατεύσουν αυτοί που με την πολιτική τους το τσακίζουν, και τέτοιοι είναι και ο Μητσοτάκης και η κολλητή του Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ούτε προστατεύεται από δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που μαζί με τη ΝΔ διέλυσαν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ψήφισαν τη μονιμοποίηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα και όλα αυτά ακριβώς για να συνεχίζουν να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, να συνεχίζουν να έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο οι εφοπλιστές και εθελοντική φορολογία οι τραπεζίτες».

Ενώ τόνισε πως «τώρα πρέπει να πούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή στη σύγκρουση στην Ουκρανία, που τώρα και μετά το πράσινο φως που δίνουν για χτυπήματα στη Ρωσία με δυτικά όπλα, ο κίνδυνος γενίκευσης έρχεται πιο κοντά. Κι αυτό μόνο με έναν τρόπο μπορεί να ειπωθεί στις εκλογές: Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και όχι με στήριξη στα κόμματα της εμπλοκής.

Και όταν μιλάμε για τα κόμματα της εμπλοκής στον πόλεμο, μιλάμε και για τον Βελόπουλο που μπορεί τώρα τάχα να βαράει το χέρι στο τραπέζι, αλλά το χεράκι του το σήκωσε: Για να ψηφίσει το 1ο βάρβαρο μνημόνιο ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Το σήκωσε για να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ως μετέπειτα στέλεχος της ΝΔ ήταν παρών στην προετοιμασία του 2ου μνημονίου».

«Ναι, καμία χαλαρότητα, καμία απουσία δεν επιτρέπεται από τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Ούτε από τις κάλπες των ευρωεκλογών, πολύ περισσότερο από τους αγώνες για τη ζωή μας», σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας και αναφερόμενος σε μια σειρά από εγκλήματα που έγιναν σε βάρος του λαού της περιοχής τόνισε πως «από αυτό εδώ το βήμα δεσμευόμαστε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα σοβαρά αυτά προβλήματα και να οργανώνει τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων διεκδικήσεων του λαού και του εργατικού - λαϊκού κινήματος της περιοχής. Ιδιαίτερα για το θέμα της δημόσιας Υγείας, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την αγωνιστική παρακαταθήκη που μας άφησε ο λαϊκός κομμουνιστής γιατρός, ο σύντροφός μας Βασίλης Τοπαλλιανίδης που πριν λίγους μήνες έφυγε από κοντά μας».

Να ενισχύσουμε το πραγματικό αντίπαλο δέος

«Στις 9 του Ιούνη μπορεί να γίνει η έκπληξη με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ. Με την ακούραστη δουλειά μας τις μέρες, τις ώρες που απομένουν, αλλά και με την ψήφο μας στο ΚΚΕ, γινόμαστε μέρος αυτής της έκπληξης, αρνούμαστε να γίνουμε μέρος του "μια από τα ίδια» επανέλαβε ο Δ. Κουτσούμπας κλείνοντας και σημειώνοντας πως «Ο δήμος Αχαρνών, ο 4οςμεγαλύτερος δήμος της Αττικής μπορεί να βάλει το δικό του λιθαράκι για να φτάσει το ΚΚΕ πολύ ψηλά. Για να ενισχύσουμε το πραγματικό αντίπαλο δέος απέναντι στην αντιλαϊκή και εγκληματική πολιτική.

Στις 9 Ιούνη το βράδυ να χάσουν τα λόγια τους οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και των κομμάτων της ΕΕ, τα παπαγαλάκια του συστήματος. Οπως τα έχασαν με την πρωτιά της Πανσπουδαστικής στις φοιτητικές εκλογές.

Αυτό το ποτήρι να τους κεράσει ο λαός μας στις 9 Ιούνη, με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, και στην ευρωβουλή που παίρνονται αντιλαϊκές αποφάσεις αλλά και στο δρόμο του αγώνα, εκεί όπου τελικά ανατρέπονται» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ