Σάββατο 1 Ιούνη 2024 - Κυριακή 2 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Κρίσιμες οι μέρες που απομένουν μέχρι τις 9 Ιούνη για να βγει το ΚΚΕ πιο δυνατό!

Αποσπάσματα από την ομιλία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην Κόρινθο, το βράδυ της Παρασκευής

Στις 9 Ιούνη ο λαός έχει μια δυνατότητα να εκφράσει σωστά και αποτελεσματικά την αγανάκτησή του, τη δυσαρέσκειά του.

Να ψηφίσει αξιοποιώντας την πείρα του. Να ψηφίσει με κριτήριο τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Οχι με βάση τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών του. Ούτε με βάση τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Να ψηφίσει στις ευρωεκλογές γιατί η ψήφος του τώρα έχει διπλή αξία και σημασία. Γιατί είναι ψήφος αντίθεσης στην ΕΕ, γιατί εκεί παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις. Εκεί χαράσσονται οι αντιλαϊκές πολιτικές.

Σήμερα αυτή η ψήφος είναι η ψήφος που χτυπάει στην καρδιά τη λυκοσυμμαχία των εκμεταλλευτών, της αδικίας, του πολέμου, και ταυτόχρονα είναι ψήφος αντίστασης, ανατροπής, καταδίκης των κομμάτων της Ελλάδας, που συναποφασίζουν στην ΕΕ και εφαρμόζουν εδώ τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ, σήμερα, είναι ο «καταλύτης» για να ταράξει τα «λιμνάζοντα νερά». Να πολλαπλασιαστεί η αμφισβήτηση στο άδικο και εκμεταλλευτικό σύστημα, στην ΕΕ και στην Ελλάδα. Γιατί η φωνή και η δύναμη των «λίγων» σε κάθε χώρα μπορεί να γίνει η φωνή και η δύναμη των πολλών, σε όλη την Ευρώπη αύριο.

Για «να γίνει η σπίθα πυρκαγιά και πέλαγος η στάλα», που θα «κάψει και θα πνίξει» αυτούς που ευθύνονται και που εφαρμόζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές, και θα κάνει πιο δυνατό τον λαό, μπροστά στις σοβαρές εξελίξεις που έρχονται, μπροστά στον πόλεμο που μας απειλεί. Μπροστά στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Για τον λαό σήμερα υπάρχει μόνο μία επιλογή. Να πάει στην κάλπη και να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Πανστρατιά μέχρι την τελευταία ώρα

Οι επόμενες μέρες, μέχρι την κάλπη της 9ης Ιούνη, είναι πολύ σημαντικές, για να δείξει ο εργαζόμενος λαός τη δύναμή του. Είναι, επίσης, καθοριστικές για την ολοκλήρωση με επιτυχία της μάχης που δίνει το ΚΚΕ για λογαριασμό της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού συνολικότερα.

Τώρα, είναι ώρα ευθύνης και μάχης. Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Χωρίς χάσιμο χρόνου, πρέπει να υπάρξει πανστρατιά κινητοποίησης για να φτάσει το μήνυμα και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ παντού. Σε κάθε εργατικό - λαϊκό άνθρωπο, σε κάθε νέο και νέα, ανεξάρτητα απ' το τι ψήφισαν τις προηγούμενες φορές.

Καλούμε σε πανστρατιά κινητοποίησης όλων των δυνάμεων. Η μάχη που δίνουμε είναι υπόθεση όλων των κομματικών μελών, των μελών της ΚΝΕ, των οπαδών, των συναγωνιστών που συμπορεύονται με το ΚΚΕ. Ολων των ψηφοφόρων που δεν αρκεί μόνο να ψηφίσουν. Τώρα πρέπει να διακινήσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ πλατιά. Να πείσουν και άλλους ανθρώπους να κάνουν τη σωστή επιλογή.

Αυτές τις κρίσιμες μέρες, αν όλοι εμείς κάνουμε δική μας υπόθεση την ενίσχυση του Κόμματος, υπάρχει δυνατότητα στις 9 του Ιούνη να βάλουμε πιο ισχυρές βάσεις. Για να είναι ο αγώνας του λαού πιο ισχυρός την επόμενη μέρα. Να μπουν πραγματικά εμπόδια στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης. Να δοθεί μήνυμα ότι ο λαός μπορεί να τους ανατρέψει αν το αποφασίσει.

Δίνουμε τη μάχη με αισιοδοξία, με πείσμα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που υπάρχουν μέσα στον λαό. Γιατί είναι υψηλή η εκτίμηση και η προσδοκία προς το ΚΚΕ. Είναι επίσης η αδυναμία αυτήν τη φορά των άλλων κομμάτων να πείσουν και να κινητοποιήσουν όπως πριν.

Απλώνουμε το χέρι σ' όσους ανησυχούν και προβληματίζονται

Απλώνουμε το χέρι σ' όλους αυτούς, που βλέπουν και εκτιμούν ότι το ΚΚΕ τους είπε έγκαιρα την αλήθεια για την ΕΕ και επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα, χρόνο με τον χρόνο. Στις πολλές χιλιάδες ανθρώπους που αμφισβητούν τον ρόλο της ΕΕ. Οτι δηλαδή είναι λυκοσυμμαχία των ιμπεριαλιστών, ενάντια στα συμφέροντα, στα δικαιώματα του λαού.

Σε αυτούς όλους, που δικαιολογημένα ανησυχούν όταν βλέπουν τα σύννεφα του πολέμου να πυκνώνουν με ευθύνη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Σε όλους αυτούς που ζουν τώρα τις συνέπειες της Συνθήκης του Μάαστριχτ και δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι την ψήφισαν πριν από 30 χρόνια όλοι μαζί, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο προκάτοχος του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς, ο τότε Συνασπισμός.

Σε αυτούς που θέλουν να δώσουν απάντηση στα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Στους χιλιάδες ανθρώπους που είναι δυσαρεστημένοι από τη ΝΔ, που βλέπουν τη συντηρητική κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν πείθονται από τη δήθεν φιλολαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτούς που αισθάνονται αριστεροί, προοδευτικοί άνθρωποι, που δεν πρέπει να παγιδευτούν ξανά σε νέες αυταπάτες. Οπως σε αυτούς που σήμερα στελεχώνουν τη Νέα Αριστερά, δηλαδή στους υπουργούς των μνημονίων, των νόμων Βρούτση - Αχτσιόγλου, του Κατρούγκαλου, της κωλοτούμπας, του δημοψηφίσματος, της ΝΑΤΟικής Συμφωνίας των Πρεσπών, του γκριζαρίσματος του Αιγαίου, των αμερικανικών βάσεων. Να μην πιστέψουν ότι αυτοί μπορούν να παλέψουν για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας και να αποτελέσουν δήθεν εναλλακτική λύση.

Να μην εγκλωβιστούν στους φανφαρονισμούς του Βελόπουλου, της Κωνσταντοπούλου, του ΜέΡΑ25, που ενώ δήθεν γαβγίζουν, είναι τα καλύτερα σκυλιά που υπερασπίζονται την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το σύστημα.

Απλώνουμε το χέρι σε όλους όσοι αναγνωρίζουν ότι αν δεν ήταν οι κομμουνιστές, να μπούνε μπροστά, στην οργάνωση των αγώνων, δεν θα υπήρχε ουσιαστική αντίσταση, αντεπίθεση, με διεκδικητικούς αγώνες μπροστά στην αντεργατική θύελλα της ακρίβειας, των πλειστηριασμών, της αντιλαϊκής φορολογίας, της καθίζησης μισθών και συντάξεων. Δεν θα αναπτύσσονταν τόσο δυναμικά και μαζικά οι μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργατοϋπαλλήλων, των αγροτών, των φοιτητών, που ζήσαμε φέτος.

ΚΚΕ, για να φανεί η δύναμη και η πραγματική θέληση του λαού!

Από το πόσο πιο ψηλά θα ανέβει το ΚΚΕ κρίνεται το πόσο πιο ισχυρή θα είναι η φωνή και η δύναμη του λαού την επόμενη μέρα.

Γιατί η ΝΔ πρέπει τώρα να καταδικασθεί πολιτικά και με την ψήφο του λαού. Ομως, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, ή από άλλους που κινούνται στις ράγες της πολιτικής της ΕΕ.

Γιατί μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ μπορεί να φανεί η θέληση και η δύναμη του λαού, απέναντι στην ΕΕ της αδικίας και των πολέμων.

Γιατί μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ θα εξαρτηθεί αν θα υπάρξει πραγματική λαϊκή αντεπίθεση στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ και με την οποία συμπλέουν και ταυτίζονται ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι που κινούνται στον ίδιο στρατηγικό δρόμο της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων.

Γιατί απ' την ψήφο στο ΚΚΕ θα εξαρτηθεί κατά πόσο δεν θα παγιδευτεί ο λαός ξανά στους σχεδιασμούς της αστικής τάξης, για να αναμορφωθεί η αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία, ως εναλλακτική κυβερνητική δύναμη.

Γιατί μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να υπάρξει ελπίδα ότι ο λαός μπορεί να κάνει δική του υπόθεση την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών με την εργατική - λαϊκή εξουσία, τον σοσιαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ