Σάββατο 1 Ιούνη 2024 - Κυριακή 2 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αίσχος! Ασκηση με το κράτος - δολοφόνο λίγες ώρες μετά το μακελειό στη Ράφα!

Την ώρα που το Ισραήλ κλιμακώνει τη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, προκαλώντας οργή και αποτροπιασμό στους λαούς όλου του κόσμου, η κυβέρνηση, υλοποιώντας κατά γράμμα τον ευρωΝΑΤΟικό σχεδιασμό, συνεχίζει τη στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο, την οποία υπηρέτησαν όλα ανεξαιρέτως τα αστικά κόμματα και μορφώματα μόλις ανέλαβαν τη διαχείριση.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 27 Μάη, λίγες μόλις ώρες μετά τη σφαγή στη Ράφα, ξεκίνησε συνεκπαίδευση όπου η ελληνική ΠΑ συμμετείχε με 56 αεροσκάφη F-16, ενώ από πλευράς ισραηλινής IAF συμμετείχαν 2 ιπτάμενα τάνκερ, σε μεγάλης κλίμακας άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού νότια της Κρήτης. Αρμόδιες πηγές λένε σχετικά ότι επρόκειτο για «καθιερωμένη ετήσια άσκηση», με προφάσεις εν αμαρτίαις περί «προβληματικού τάιμινγκ», εξ ου και η κυβέρνηση απέφυγε να δώσει «δημοσιότητα» στο γεγονός...

Αυτό εξάλλου δεν εμπόδισε τον Κυρ. Μητσοτάκη αμέσως μία μέρα μετά, την Τρίτη, σε τηλεοπτική του συνέντευξη να δηλώνει, ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης, ότι η ντόπια αστική τάξη έχει «στρατηγική σχέση» με το Ισραήλ και να παραπέμπει την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στις ελληνικές καλένδες, αποφαινόμενος ότι δεν είναι τώρα «ο σωστός χρόνος».

Στο ίδιο μοτίβο, από πλευράς ΓΕΑ τονίζεται ότι η διεξαγωγή της δραστηριότητας «συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και στην αναβάθμιση της στρατιωτικής συνέργειας των δύο χωρών». Τη «μαχητική ικανότητα» των Ισραηλινών να βομβαρδίζουν άμαχους και παιδιά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ