Σάββατο 1 Ιούνη 2024 - Κυριακή 2 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων καλούν σε στήριξη του ΚΚΕ

Προτρέπω συναδέλφους των Ενόπλων Δυνάμεων και φίλους να στηρίξουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές την 09/06/2024.

Είναι το μόνο κόμμα που εναντιώνεται στα συμφέροντα των πολυεθνικών και του κεφαλαίου με έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αντιπαλεύει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους τόσο στα ενδότερα, όσο και στην Ευρωβουλή των «φίλων μας και σύμμαχων μας» που στηρίζουν πολέμους και κυβερνήσεις που αποδεκατίζουν λαούς, όπως το δολοφονικό Ισραήλ.

Καμία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές εκτός της πατρίδας μας, κυρίως σε εμπόλεμη ζώνη, όπως στην Ερυθρά Θάλασσα. Να γυρίσουν πίσω η φρεγάτα «Υδρα» και όλες οι αντίστοιχες αποστολές. Να μη διανοηθεί κανείς τυχόν τιμωρία όσων εκ των μονίμων και στρατευσίμων εκφράσουν την ανησυχία και την αντίθεσή τους για τη συμμετοχή σε αποστολές που κινδυνεύει η ζωή τους και που δεν αφορούν την εθνική μας ασφάλεια. Αλλωστε, ο ρόλος του στρατού μας είναι μόνο η προάσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας.

Ας ασχοληθούν οι κυβερνώντες με τη σωστή στελέχωση υπηρεσιών και την καλύτερη αμοιβή και διαβίωση μόνιμων και στρατεύσιμων. Μια λοιπόν είναι η λύση: Δυνατό ΚΚΕ και στην Ευρωβουλή αν θέλουμε μια σωστή, φιλολαϊκή και ειρηνική αντιπροσωπεία για όλους.

Στις 9/6 ψηφίζουμε ΚΚΕ.

Δημήτριος Τουμαζάνης, απόστρατος αξιωματικός ΠΝ

* * *

Η ΕΕ μαζί με την κυβέρνηση έστειλαν μια φρεγάτα και το πλήρωμά της σε μια πολεμική επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα. Δεν συμφωνούμε. Εμείς ορκιστήκαμε να δώσουμε ακόμα και την τελευταία ρανίδα του αίματός μας για την άμυνα της πατρίδας και όχι για τους εφοπλιστές, ούτε για το Ισραήλ που δολοφονεί και ξεσπιτώνει τον λαό της Παλαιστίνης. Το λέμε και θα συνεχίσουμε να το λέμε ακόμα πιο πολλοί. Κανείς δεν πρέπει να προσπαθήσει να μας σταματήσει!

Μόνο το ΚΚΕ ήταν από την αρχή καθαρά αντίθετο με αυτήν την επιχείρηση, όπως και με τις αποστολές στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών στον πόλεμο της Ουκρανίας, αδυνατίζοντας την άμυνα των νησιών και του Εβρου. Οπως είναι αντίθετο με κάθε αποστολή εκτός συνόρων και τη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο ξένων στρατών.

Αυτή η στάση του ΚΚΕ απέναντι στους πολέμους, που όλο και πληθαίνουν και κλιμακώνονται επικίνδυνα, αξίζει την ψήφο μας στις ευρωεκλογές, ακόμα και από όσους ψηφίζουν άλλα κόμματα.

Ντίγκος Νίκος, πλοίαρχος ε.α. ΠΝ, πρόεδρος Ενωσης Αποστράτων Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής (ΕΝΑΣΠΑ)

* * *

Η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί δύναμη και ελπίδα του ελληνικού λαού

Μόλις λίγες μέρες έμειναν πριν από τις ευρωεκλογές και με την ψήφο μας πρέπει να διαλέξουμε τον δρόμο της ειρήνης, της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών και της Ελπίδας.

Αλλιώς η ΕΕ του πολέμου, της φτώχειας και της εξαθλίωσης είναι ο άλλος, ο επικίνδυνος δρόμος.

Η επιλογή είναι στο χέρι μας να δείξουμε σε όλους, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, μακριά από ιμπεριαλιστικούς πολέμους και οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, και τη στήριξη στο κράτος - δολοφόνο του Παλαιστινιακού λαού.

Αρα, η ψήφος και η συμπόρευση με το ΚΚΕ αποτελεί μονόδρομο γιατί θα αμφισβητήσει την πολεμοκάπηλη - αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και παράλληλα θα δώσει ένα γερό μάθημα στην κυβέρνηση.

Η ψήφος στα άλλα κόμματα είναι χαμένη ψήφος, εξαπατούν τον ελληνικό λαό, καθώς «παλεύουν» μεταξύ τους για δήθεν αντιπολίτευση, ενώ την ίδια στιγμή δίνουν όρκους πίστης στην «ευρωπαϊκή δημοκρατία», στο «κράτος δικαίου», στους «θεσμούς» των επιχειρηματικών ομίλων και των λόμπι της ΕΕ.

Οι στρατευμένοι, τα στελέχη και οι απόστρατοι των ΕΔ έχουμε παράλληλα με την ψήφο μας στο ΚΚΕ και μια καλή ευκαιρία για να απαιτήσουμε:

Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Υδρα»! Να μην αποπλεύσει η φρεγάτα «Ψαρά»!

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φιμώσει τις φωνές διαμαρτυρίας από στρατευμένους και στελέχη των ΕΔ και ακόμα περισσότερο να τους τιμωρήσει.

Τριαντάφυλλος Φωτιάδης, αντιπλοίαρχος ΠΝ ε.α.

* * *

Αρχικά αιφνιδιάστηκα με την απόφαση που πήρε ή καλύτερα που εκτέλεσε άμεσα η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεπικουρούμενη δυστυχώς και από τα άλλα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου, πλην του ΚΚΕ, να σταλεί φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα. «Απόφαση» η οποία λήφθηκε μετά από τις επιταγές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Στη συνέχεια ανησύχησα και αισθάνθηκα εθνική ταπείνωση για την εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορά μας. Δεν μπορεί να αποφασίζουν άλλοι εκτός συνόρων για εμάς και να μας λένε οι ντόπιοι υποστηρικτές τους ότι εξυπηρετούν δήθεν τα εθνικά μας συμφέροντα.

Αυτή η επικίνδυνη εμπλοκή δεν έχει καμία σχέση με την άμυνα της χώρας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν μας έφτανε η εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας όπου πέραν των άλλων συνεπειών, με το πολεμικό υλικό που στείλαμε και στέλνουμε αποδυναμώνουμε την άμυνά μας, εμπλακήκαμε και στον πόλεμο Ισραήλ - Παλαιστίνης, ή καλύτερα στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Οι εν ενεργεία συνάδελφοι και τα στρατευμένα παιδιά μας που εκφράζουν την αντίθεσή τους στην επικίνδυνη και απαράδεκτη εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους, να ξέρουν ότι είμαστε δίπλα τους και θα τους στηρίζουμε.

Συντάσσομαι με το ΚΚΕ γιατί πέραν των άλλων αγωνιστικών θέσεων και ενεργειών που έχει εντός και εκτός Βουλής, σταθερά και διαχρονικά στα καθημερινά θέματα που ταλανίζουν τον λαό, εκφράζει την αταλάντευτη πατριωτική κατεύθυνση. Οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι για να εξυπηρετούν τις αμυντικές ανάγκες της χώρας και όχι του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των εφοπλιστών και κάθε ιμπεριαλιστικού και καπιταλιστικού μηχανισμού που βγάζει κέρδος και μέσα από τους πολέμους.

Με δυνατό ΚΚΕ μπορεί να μπει ένας φραγμός στα αντιλαϊκά σχέδια και στο ξεπούλημα της χώρας.

Θωμόπουλος Δημήτρης, ταγματάρχης ε.α.

* * *

Μια βδομάδα έμεινε μέχρι τις ευρωεκλογές και τα ψευδή διλήμματα των αστικών κομμάτων αυξάνονται. Οι αντιπαραθέσεις τους εντέχνως προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον λαό από τις πραγματικές αιτίες δημιουργίας των προβλημάτων.

Πηγή δεινών η ΕΕ. Στα διευθυντήριά της, κυβερνήσεις και δήθεν αντιπολιτευόμενα κόμματα συναποφασίζουν και ακολούθως εφαρμόζουν στις επιμέρους χώρες μέτρα που φορτώνουν περισσότερα βάρη και προβλήματα στους λαούς.

Η σύμπλευση της χώρας με τους ιμπεριαλιστές δεν είναι αποδεκτή.

Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ένστολου ή στρατευμένου η διαφωνία και καταδίκη της αποστολής της ΦΓ «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά, της σχεδιαζόμενης αντικατάστασής της με έτερη ΦΓ, της διάθεσης προσωπικού και μέσων στη Λάρισα για τον συντονισμό και διοίκηση της επιχείρησης «Ασπίδες», της με κάθε τρόπο στήριξης του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ, της αποστολής (και μάλιστα εν κρυπτώ) πολεμικού υλικού στα μέτωπα του πολέμου στην Ουκρανία, της παροχής διευκολύνσεων στους ιμπεριαλιστές μέσω των βάσεων που έστησαν και επέκτειναν και της ανάγκης αποδέσμευσης από ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Κάθε ενέργεια καταστολής αυτού του δικαιώματος είναι απαράδεκτη και αποδεικνύει ότι «ο όφις το δέρμα αποδύεται, την γνώμην δε ουδαμώς».

Το ΚΚΕ με κάθε τρόπο στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει τη φωνή όλων αυτών που στέκονται απέναντι στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και κυβερνήσεων.

Στις επερχόμενες ευρωεκλογές η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ο μόνος τρόπος για να μπει φρένο σε όσα σχεδιάζουν εναντίον του λαού μας και όλων των λαών.

Χρήστος Σαλταπίδας, πλοίαρχος ΠΝ ε.α.

* * *

Η στρατηγική της ΕΕ, με την οποία συγκλίνουν όλα τα κόμματα του ευρωΝΑΤΟικού τόξου, έχει άξονες την πολεμική εμπλοκή και τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων που τσακίζουν τη ζωή του λαού.

Η επόμενη μέρα των εκλογών θα φέρει μια γενικευμένη πολεμική προετοιμασία της ΕΕ με στροφή στην «πολεμική οικονομία», με τις στρατιωτικές δαπάνες να σπάνε ρεκόρ, φυσικά σε βάρος των λαών. Στις 10 Ιούνη η φρεγάτα «Υδρα», είτε μία επόμενη, θα εξακολουθήσει να πλέει στα νερά του πολέμου της Ερυθράς Θάλασσας στο πλαίσιο της αποστολής της ΕΕ, χρεώνοντας καθημερινά τον λαό μας μισό εκατομμύριο ευρώ.

Το ρίσκο για την ασφάλεια του προσωπικού της φρεγάτας είναι μεγάλο και έχουν δίκαιο οι συνάδελφοι στρατιωτικοί να εκφράζουν την ανησυχία τους και την αντίθεσή τους γιατί όρκο έδωσαν για την υπεράσπιση της πατρίδας και όχι για την υπεράσπιση των συμφερόντων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα και όπου Γης. Ελπίζουμε την ανησυχία και την όποια αντίθεση στρατιωτών, υπαξιωματικών, αξιωματικών να μην προσπαθήσει να την εμποδίσει και προπαντός να την φιμώσει κανείς γιατί θα μας βρει απέναντι.

Το ΚΚΕ αγωνίζεται για τα συμφέροντα των λαών. Αγωνίζεται για να σταματήσουν οι πόλεμοι, οι αποστολές Ελλήνων στρατιωτικών στο εξωτερικό, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και να βγει η χώρα μας από τις αιματοβαμμένες συμμαχίες ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους (εν ενεργεία και αποστρατεία) αλλά και τις οικογένειές τους να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που την στηρίζουν, ψηφίζοντας στις 9 Ιούνη μόνο το ΚΚΕ.

Μιχάλης Σοφικίτης, ταξίαρχος ΠΖ ε.α.

* * *

Είναι γνωστό ότι το 1/3 των στελεχών της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» παραιτήθηκαν προ του απόπλου της για την Ερυθρά Θάλασσα. Οι συνάδελφοι που έφυγαν τότε, δεν έφυγαν τυχαία! Αυτοί που έμειναν από ανάγκη στο πλοίο, ανησυχούν δικαιολογημένα για τη ζωή τους. Το έχουν αποδείξει και τα τελευταία πολύ επικίνδυνα συμβάντα εν πλω! Συνάδελφοί τους εν ενεργεία και στρατευμένοι διαμαρτύρονται εκφράζοντας τις ανησυχίες τους και των οικογενειών τους! Απόστρατοι είμαστε στο πλευρό τους επίσης! Μη διανοηθεί κανείς να δημιουργήσει πρόβλημα σε όλους αυτούς, με οποιοδήποτε αιτιολογικό!

Η κυβέρνηση έστειλε τη φρεγάτα στην Ερυθρά για την προστασία εμπορικών πλοίων ελληνικών συμφερόντων. Τουτέστιν, του στόλου ενός πλοιοκτήτη, χωρίς Ελληνες ναυτικούς και ναυτεργάτες, με γραφεία της εταιρείας στο Λονδίνο ή στη Νέα Υόρκη! Πλοιοκτήτη πιθανόν χωρίς ελληνική υπηκοότητα και πλοία με σημαία ευκαιρίας. Με απλά λόγια, η φρεγάτα προστατεύει το πλωτό έδαφος του Παναμά, της Λιβερίας, της Ονδούρας κ.τ.λ. Τόσος «πατριωτισμός» επομένως.

Το ΠΝ μας δεν έχει δουλειά πέρα από τα σύνορα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Στις 9 Ιούνη όλοι οι συνάδελφοι και οι οικογένειές τους, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, να ψηφίσουν ΚΚΕ! Μόνο έτσι θα στείλουν μήνυμα αγανάκτησης και οργής «κατανοητό» από όλους!

Τάσος Ταβερνάρης, αξιωματικός ΠΝ ε.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ