Σάββατο 1 Ιούνη 2024 - Κυριακή 2 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Οι μαχόμενοι υγειονομικοί να ψηφίσουν ΚΚΕ!

Γιώργος Μανουσάκης, νοσηλευτής, πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝ Αγ. Νικολάου και Δαμιανός Χαλκιαδάκης, φαρμακοποιός, πρώην πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝ Αγ. Νικολάου

Στην κάλπη των ευρωεκλογών να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στις πολιτικές διάλυσης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας Υγείας και των νοσοκομείων.

Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική διάλυσης και εμπορευματοποίησης των νοσοκομείων και της δημόσιας δωρεάν Υγείας, τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη έχουν αναπτυχθεί μαζικοί αγώνες των υγειονομικών αλλά και του λαού με μεγάλη συμμετοχή, συνέπεια και συνέχεια.

Σε αυτούς τους αγώνες είχαμε την τιμή να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή μαζί με χιλιάδες πολίτες και με συναγωνιστές από τα σωματεία εργαζομένων και τις Ενώσεις Ιατρών του νησιού.

Βεβαίως υπήρξαν και υπάρχουν όσοι έντεχνα προσπαθούν να υπονομεύουν τους αγώνες για δημόσια δωρεάν Υγεία, η συμβιβασμένη και φιλοκυβερνητική ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ και οι υποστηρικτές της, αλλά και τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος προβάλλοντας αποπροσανατολιστικά και τοπικιστικά ζητήματα.

Αυτό το βιώσαμε και το βιώνουμε έντονα στον νομό μας, στον νομό Λασιθίου, όπου οι κυβερνητικοί υποστηρικτές προσπαθούν να υπονομεύουν τους λαϊκούς αγώνες για τη δημόσια δωρεάν Υγεία, προσπαθώντας να στρέψουν τη μία πόλη του νομού απέναντι στην άλλη για τα θέματα των νοσοκομείων.

Ομως οι μαχόμενοι υγειονομικοί του νομού, με την καθοριστική υποστήριξη των δυνάμεων του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», προσπαθούμε και σε έναν μεγάλο βαθμό έχουμε καταφέρει να απομονωθούν οι τοπικιστικές φωνές στο Λασίθι και να επικεντρωθούν οι λαϊκοί αγώνες στο ζήτημα για ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία και στα αιτήματα για μαζικές προσλήψεις, βελτίωση των μισθολογικών και εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων στο ΕΣΥ, προστασία της δημόσιας δωρεάν Υγείας και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Στους αγώνες για τη δημόσια δωρεάν Υγεία και για τα νοσοκομεία μάς βοήθησε σημαντικά η κοινοβουλευτική υποστήριξη από τον βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη και τους υπόλοιπους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, που πάντα βρίσκονται και θέτουν στη Βουλή με Αναφορές, Ερωτήσεις και Επερωτήσεις τα σημαντικά προβλήματα υποστελέχωσης των δομών Υγείας του νησιού μας.


Το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, αφού με αιχμή του δόρατος τον νέο υπουργό Υγείας, η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση της καταστροφικής πολιτικής της για τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, με την υλοποίηση των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων, με τις απολύσεις συμβασιούχων και την πλήρη επαναφορά των εργολάβων, με την εφαρμογή ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και με τη συνέχιση της υποστελέχωσης των δομών Υγείας.

Η πολιτική αυτή είναι άμεσα συνδεμένη με τις αντίστοιχες πολιτικές στον χώρο της Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αφού η κερδοφορία είναι σε πρώτη προτεραιότητα σε σχέση με τις ανάγκες των πολιτών για κοινωνικά αγαθά (Υγεία, Παιδεία).

Είναι πολύ κρίσιμο αυτή η πολιτική διάλυσης και εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών να αποδοκιμαστεί έμπρακτα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη. Η έμπρακτη αποδοκιμασία στις κάλπες θα είναι συνέχεια των μεγάλων κινητοποιήσεων και θα δώσει δύναμη και προοπτική για περιορισμό και μελλοντική ανατροπή αυτών των πολιτικών. Γι' αυτό καλούμε τους συμπολίτες μας και συναγωνιστές μας να ενισχύσουν εκλογικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη.

Καλούμε κάθε άνθρωπο που δεν μπορεί να διανοηθεί την Υγεία ως εμπόρευμα να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, για να γυρίσει την πλάτη στα κόμματα που υποτάσσονται στις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ που βάζουν τις ζωές και την Υγεία μας σε δεύτερη μοίρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ