Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΒΕΡΟΙΑ
Την άλλη Κυριακή να πούμε ένα μεγάλο «ως εδώ!»

«Την άλλη Κυριακή μπορούμε να πούμε και θα το πούμε ένα μεγάλο "ΩΣ ΕΔΩ!" Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για να χαμογελάσει ο λαός!». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε από το βήμα της μαζικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στη Βέροια, το βράδυ της Κυριακής, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Βασίλης Τομπουλίδης.

Στη συγκέντρωση παρέμβαση έκανε η Ελσα Μελισσανίδου, πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ημαθίας, δηλώνοντας τη συμπόρευσή της με το ΚΚΕ. Στην παρέμβασή της ανέφερε ότι η καθαρή στάση του ΚΚΕ, που πρωτοστάτησε προκειμένου να αποκαλυφθεί ο ρόλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της ελληνικής κυβέρνησης που στηρίζουν το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, αφενός, και το κύμα αλληλεγγύης που εκφράστηκε προς τον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, αφετέρου, την έκαναν να συμπορευτεί με το ΚΚΕ δηλώνοντας πως επιστρέφει στις ρίζες της, επιστρέφει στο κόμμα που κάνει τα πάντα για να οργανώσει τη λαϊκή αντεπίθεση.

Ο Βασίλης Τομπουλίδης στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη ψηφίζουμε για όλα!

Με δυνατό ΚΚΕ ψηφίζουμε αντισυστημικά, αντιπολεμικά, αντιφασιστικά, για να δυναμώσει ο ίδιος ο λαός την επόμενη μέρα των εκλογών.

Γιατί και την επόμενη μέρα των εκλογών το ΚΚΕ θα είναι η μοναδική αξιόπιστη, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στη φυλακή της ΕΕ, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στη συμπολιτευόμενη "αντιπολίτευση" όλων των άλλων».

Αναφέρθηκε στην εικόνα που διαμορφώνει στην Ημαθία ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, με το κλείσιμο των εργοστασίων κλωστοϋφαντουργίας, την απόλυση χιλιάδων εργατών και τη μεταφορά της παραγωγής σε γειτονικές χώρες για μεγαλύτερο κέρδος. «Τώρα ζούμε τη συνέχεια ενός ακόμα εργοδοτικού εγκλήματος ενάντια σε εκατοντάδες εργάτες των "Ευρωπαϊκών Νηματουργείων Βαρβαρέσος", με την απληρωσιά, τις απολύσεις, τις απειλές, τις συλλήψεις.

(...) Αποδεικνύεται και από το παράδειγμα της "Βαρβαρέσος" ότι τα εργοστάσια τα κλείνουν τα αφεντικά για το κυνήγι του μέγιστου κέρδους.

Οι υποσχέσεις για "χρυσά κουτάλια", για "μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές", τελικά ήταν μόνο για τους βιομήχανους της πόλης και αποδείχθηκαν κάλπικες για τους εργαζόμενους και τον λαό της Νάουσας», είπε.

Κάλεσε τους εργάτες της περιοχής αλλά και τους αγρότες, συνολικά τον λαό, και με την ψήφο τους να καταδικάσουν τα κόμματα των βιομηχάνων και να στηρίξουν το κόμμα τους, το ΚΚΕ, που προειδοποίησε για τον χαρακτήρα της ΕΕ, που αποκάλυψε το αντιλαϊκό και αντεργατικό της πρόσωπο, τη στιγμή που οι άλλες πολιτικές δυνάμεις τάζανε λαγούς με πετραχήλια ή καλούσαν σε αγώνα για τη «διόρθωσή» της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ