Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Ψήφος στο ΚΚΕ, γιατί υπάρχει άλλος δρόμος

Αντώνης Διαμαντής, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Στις 9 του Ιούνη ο λαός πρέπει να δώσει μαζικά μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ αλλά και όλων των αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, που ουσιαστικά σκύβουν το κεφάλι στο μεγάλο κεφάλαιο. Υπάρχει δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση, μιας και η ακρίβεια τσακίζει, η ανεργία είναι στα ύψη, οι μισθοί είναι της πείνας, η δημόσια Υγεία και η Παιδεία είναι υποβαθμισμένες, υπάρχει αύξηση των πλειστηριασμών, η Δικαιοσύνη είναι ανύπαρκτη, ο περιορισμός των λαϊκών ελευθεριών είναι εδώ με το ευρωφακέλωμα, την παρακολούθηση των πάντων και την καταστολή. Η στρατηγική της καπιταλιστικής ΕΕ είναι που τροφοδοτεί την άνοδο της ακροδεξιάς, με την ανιστόρητη θέση της να εξισώνει τον κομμουνισμό με τον φασισμό.

Κι όμως, υπάρχει κι άλλος δρόμος. Αυτός που ο λαός, οι εργάτες, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και μισθωτοί μπορούν να ακολουθήσουν και να απεγκλωβιστούν από αυταπάτες της δήθεν σταθερότητας της κυβέρνησης ή του ψευτοπροοδευτισμού της σοσιαλδημοκρατίας, από τις λογικές «δημοσιονομικών αντοχών» που όλοι μαζί επικαλούνται.

Είναι ο δρόμος της σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου και των τραπεζών.

Είναι ο δρόμος της αποδέσμευσης από την ΕΕ, για μια Ευρώπη αλληλεγγύης, φιλίας και συνύπαρξης των λαών. Οπου η οικονομία θα είναι στα χέρια των λαών και όχι στα «γεράκια» των επιχειρηματικών ομίλων και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών τους.

Είναι ο δρόμος της Ευρώπης της ειρήνης, χωρίς πολέμους και ανταγωνισμούς.

Είναι ο δρόμος της Ευρώπης που αγαπά και σέβεται το περιβάλλον, χωρίς να το καταστρέφει από την αδηφάγο εκμετάλλευση της φύσης για τα κέρδη των λίγων.

Είναι ο δρόμος σε μια Ευρώπη χωρίς ανέργους, χωρίς πολίτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ανασφάλιστοι, χωρίς πρόσβαση στην Υγεία, χωρίς παιδιά που πεινάνε, χωρίς απαγορεύσεις στον συνδικαλισμό και στο δικαίωμα στην απεργία, με αξιοπρεπή επίπεδο διαβίωσης, περισσότερο ελεύθερο χρόνο και πραγματική ισοτιμία των δύο φύλλων.

Μια Ευρώπη ανθρώπινη.

Για όλα αυτά, στις 9 Ιούνη δίνουμε ψήφο στο ΚΚΕ.

Μια ψήφο - απάντηση στην τωρινή βαρβαρότητα της ΕΕ.

Μια ψήφο - αποδέσμευσης από τις αλυσίδες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικής ένωσης.

Μια ψήφο - δύναμη σε κάθε εργατικό αγώνα όπου πρωτοστατεί το ΚΚΕ.

Μια ψήφο για να τελειώσουν οι άδικοι και απάνθρωποι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι επικίνδυνοι ευρωατλαντικοί σχεδιασμοί.

Μια ψήφο στο ΚΚΕ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ