Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Νέες καταγγελίες για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου

Αλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ «επιστολική ψήφος» έρχεται να επιβεβαιώσει πόσο διάτρητη είναι η διαδικασία, για την οποία - υπενθυμίζουμε - το ΚΚΕ εξαρχής είχε σοβαρότατες ενστάσεις και ήταν το κόμμα που γι' αυτόν τον λόγο καταψήφισε το μέτρο στη Βουλή.

Μετά τη διαρροή προσωπικών στοιχείων εκλογέων, χτες είδαν το φως της δημοσιότητας νέες καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες παραμένουν «στον αέρα» χιλιάδες πολίτες που επέλεξαν την επιστολική ψήφο, λόγω αδυναμίας των ΕΛΤΑ να ανταποκριθούν, κάτι που ωστόσο τα ίδια τα ΕΛΤΑ διαψεύδουν.

Σημειωτέον, η προθεσμία αποστολής της επιστολικής ψήφου λήγει σήμερα για τους εκλογείς του εσωτερικού, ενώ έληξε στις 28 Μάη για τους εκλογείς του εξωτερικού, και ενώ για να καταμετρηθεί θα πρέπει να φτάσει στον προορισμό της μέχρι το Σάββατο 8 Ιούνη στις 5 μ.μ. Τούτων δοθέντων, εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες αν τα ΕΛΤΑ θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν όλους όσοι δεν μπόρεσαν νωρίτερα να αποστείλουν τους φακέλους τους, λόγω κακών υπηρεσιών, όπως καταγγέλλεται, με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για πάνω από 30 χιλιάδες εκλογείς!

Σε αυτήν την περίπτωση, όπως και για όσους δεν στείλουν καθόλου τον φάκελο, θα μπορούν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία στο εκλογικό τμήμα όπου είναι εγγεγραμμένοι την ημέρα των εκλογών, μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής 9 Ιούνη.

Από την πλευρά τους τα ΕΛΤΑ προχώρησαν σε διάψευση των δημοσιευμάτων που τα ενοχοποιούν για κωλύματα στη διαδικασία, υποστηρίζοντας ότι από τους 100.000 εκλογείς που έχουν αναλάβει το 96,5% έχει παραλάβει το σχετικό υλικό, ενώ το υπόλοιπο 3,5% στο οποίο δεν στάθηκε δυνατό να επιδοθεί μπορεί να το παραλάβει κατά προτεραιότητα από τα καταστήματα. Σε ό,τι αφορά την παραλαβή της επιστολικής ψήφου, τα ΕΛΤΑ υποστηρίζουν ότι το 85% των παραλαβών που έπρεπε να διεκπεραιώσουν έχει ήδη ολοκληρωθεί και ότι είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν και το υπόλοιπο, εφόσον θελήσει να αποστείλει την ψήφο του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ