Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΚΕ το μόνο κόμμα που στέκεται δίπλα στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υποπτέραρχος (Μ) ε.α.

Η ΕΕ, όπως το ΝΑΤΟ και τα άλλα ιμπεριαλιστικά κράτη, διαρκώς επιδιώκει την περαιτέρω οικονομική, πολιτική, στρατιωτική διείσδυση σε άλλες περιοχές, σε βάρος των λαών.

Στη γραμμή αυτής της πολιτικής, πρωταγωνιστεί και πρωτοστατεί στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και έχει διαθέσει στον Ζελένσκι πάνω από 85 δισ. ευρώ σε στρατιωτικό εξοπλισμό και κεφάλαια. Με το πρόσχημα δε της προστασίας της ναυσιπλοΐας και κάνοντας πλάτες στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, διεξάγει την επιχείρηση «Ασπίδες», παράλληλα με την αμερικανοβρετανική «Φρουρός».

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συμφωνία με τα άλλα αστικά κόμματα, έχει στείλει στην Ουκρανία μέχρι σήμερα πολεμικό υλικό αξίας πάνω από 200 εκατ. ευρώ, μια μοίρα «Patriot» στη Σαουδική Αραβία, αποδυναμώνοντας κυρίως την άμυνα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Η δε φρεγάτα «Υδρα» συμμετέχει στην επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η εμπλοκή στρατιωτικών σε αποστολές εκτός της χώρας, που εξυπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν, προκαλούν εύλογη ανησυχία και αγανάκτηση στους στρατιωτικούς και στις οικογένειές τους. Το ΚΚΕ κατανοεί την ανησυχία και την αγανάκτησή τους, που εκφράζεται με διάφορους τρόπους, και στέκεται δίπλα τους. Το δε υπουργείο και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ούτε να σκεφτούν ότι μπορούν με οποιονδήποτε τρόπο να τους φοβερίσουν ή να τους φιμώσουν.

Συνάδελφοι, στις εκλογές στις 9 Ιούνη συμπορευόμαστε με το ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που στηρίζει και στέκεται δίπλα στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι αντίθετο σε αποστολές του εκτός της χώρας, που εξυπηρετούν ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ