Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΑΡΤΑ
Με δυνατό ΚΚΕ θα ακουστεί δυνατά η φωνή του εργατόκοσμου και των βιοπαλαιστών αγροτών

«Από εδώ, από την Αρτα, μία από τις πιο φτωχές πόλεις της Ευρώπης, μία περιοχή με συντριπτικό το στοιχείο του εργατόκοσμου, των μεροκαματιάρηδων, των βιοπαλαιστών αγροτών, των ανθρώπων του μόχθου, όλων αυτών που παράγουν ατελείωτο πλούτο και τίποτα τελικός δεν τους μένει, από εδώ πρέπει στις 9 Ιούνη να ακουστεί δυνατά η φωνή τους, εκκωφαντικά, ηχηρά, με τη μόνη ψήφο που πιάνει τόπο, με την μόνη ψήφο που φοβούνται. Αυτή του ΚΚΕ». Τα παραπάνω τόνισε ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ, από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αρτας, το Σάββατο το μεσημέρι, στα Ψαροπλιά. Την εκδήλωση άνοιξε ο Γιάννης Νικολέτος, μέλος της ΤΕ Αρτας του ΚΚΕ, ενώ μίλησε και ο Τάσος Τόκας, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Ο Νεκτάριος Τριάντης στην αρχή της ομιλίας του υπογράμμισε ότι στην Αρτα το Εργατικό Κέντρο, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, σωματεία και σύλλογοι αποτελούν ένα πολύτιμο αποκούμπι για τις λαϊκές οικογένειες. Υπενθύμισε τις μεγάλες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με την πρωτοπόρα στάση των κομμουνιστών. «Για αυτά και για πολλά άλλα πρέπει να ψηφίσουμε και σε αυτή την κάλπη των ευρωεκλογών» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «το σύστημα δεν το φοβίζουν οι απόντες, το φοβίζουν οι παρόντες» στους αγώνες και στην κάλπη με το ΚΚΕ.

Στα «σούρτα φέρτα» των κυβερνητικών στελεχών που διαφημίζουν στην Ηπειρο την ανάπτυξη, επεσήμανε ότι αυτή αφορά μόνο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ στηρίζεται στα «συντρίμμια» των δικαιωμάτων των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων. Αναφερόμενος στους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, ανέδειξε ότι αυτή η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να δίνει χρήμα με τη «σέσουλα» στις τοπικές βιομηχανίες τροφίμων, όμως αυτούς τους κυνηγάνε εφορίες, τράπεζες για το παραμικρό χρέος, τους επιβάλλουν νέα «χαράτσια» με το τεκμαρτό εισόδημα, επισπεύδουν τους πλειστηριασμούς.

Στην υποκριτική στάση των αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης που καλούν τον ελληνικό λαό να γκρεμίσει το 41% της ΝΔ στις ευρωεκλογές, διαπίστωσε ότι αυτό το αντιλαϊκό άθροισμα στηρίζεται πάνω σε επιμέρους αντιλαϊκά αθροίσματα, όπως το 75% έως το 55% των από κοινού ψηφοφοριών στο Ευρωκοινοβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Ελληνικής Λύσης με την ΝΔ.

Τέλος, χαρακτήρισε την ψήφο στο ΚΚΕ ως τη μόνη αντισυστημική, που μπορεί να κόψει τη φόρα στην κυβέρνηση της ΝΔ, να προετοιμάσει τον λαό να βγει στην αντεπίθεση και να κερδίσει τη ζωή που του αξίζει.

Οι Αρτινοί να κάνουνε την έκπληξη με δυνατό ΚΚΕ

Μήνυμα που θα ταρακουνήσει την κυβέρνηση της ΝΔ, την ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ζήτησε από τους Αρτινούς να στείλουν στην ευρωκάλπη, με δυνατό ΚΚΕ, ο Τάσος Τόκας. Στάθηκε αναλυτικά στα προβλήματα της αγροτιάς, υπογραμμίζοντας ότι πίσω από κάθε αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν βρίσκεται η ΚΑΠ της ΕΕ, ενώ φουσκώνει τα πορτοφόλια των μεγαλεμπόρων, των μεσαζόντων και της αγροτοδιατροφικής μεταποιητικής βιομηχανίας.

Ζήτησε οι Αρτινοί να απορρίψουν τα διλήμματα της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας ότι σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας οι αγρότες είδαν τον μαύρο ακανθώδη αλευρώδη να καταστρέφει την παραγωγή τους, το Νοσοκομείο της Αρτας να λειτουργεί με τους μισούς γιατρούς και νοσηλευτές, το Μουσικό Λύκειο να λειτουργήσει με προκάτ αίθουσες και οι υπόλοιπες σχολικές υποδομές να παραμένουν γερασμένες και ασυντήρητες.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην υποκριτική στάση των άλλων αστικών κομμάτων, φέρνοντας παράδειγμα τον Κασσελάκη που από την Αρτα έταξε «ανασχεδιασμό» της ΚΑΠ και κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, για να αποκρύψει την κατά γράμμα εφαρμογή της στρατηγικής της ΕΕ στον αγροτικό τομέα που υλοποίησε και το κόμμα του ως κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ