Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΤΡΙΚΑΛΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Να πληρώσουν με ψήφο στο ΚΚΕ όσοι πλημμύρισαν τις ζωές μας

Καρδίτσα
Καρδίτσα
Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλαν οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε Τρίκαλα και Καρδίτσα την Παρασκευή 31 Μάη, για να βγει το ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό στις ευρωεκλογές και για να καταδικαστούν η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος.

Στα Τρίκαλα μίλησε η Μαρία Γαβαλά, υποψήφια ευρωβουλευτής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας. Χαιρέτισε η Μαριλένα Χαχάμη, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Τρικάλων και του Συλλόγου Πλημμυροπαθών στα Μεγάλα Καλύβια.

Για να κοντύνει η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να ψηλώσει το ΚΚΕ, η μόνη πραγματική αντιπολίτευση, τόνισε η Μ. Γαβαλά και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μάχες που δόθηκαν στην περιοχή από τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές μέσα από τα σωματεία για να αλλάξει χέρια το τιμόνι του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, να περάσει στις ταξικές δυνάμεις και να γίνει έτσι αποκούμπι για τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων του νομού.

Κάλεσε σε στήριξη του ΚΚΕ «γιατί δυναμώνει τη φωνή της διεκδίκησης "κάτω" στην κοινωνία. Ακτινοβολεί πολλαπλάσια και όχι στενά αριθμητικά, φοβίζει και είναι απάγκιο, γιατί είναι παρακαταθήκη αγώνα, γιατί μεταφράζεται σε δύναμη που εμπνέει και ενώνεται κόντρα στους πλειστηριασμούς των κατοικιών, που με βάση το πλαίσιο της Ενωσης και τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ τώρα θα είναι επίσης εδώ». Τόνισε ότι «θέλουν να μπλοκάρουν την αγανάκτηση, να κατευνάσουν τον θυμό, να αμβλύνουν την ανασφάλεια που μαζικά νιώθουμε. Φοβούνται το μόνο αντίπαλο δέος, γι' αυτό φοβούνται το ΚΚΕ».

Τρίκαλα
Τρίκαλα
Υπογράμμισε πως «θα είμαστε εδώ, μαζί σας, γιατί την επόμενη μέρα θα είναι εδώ και το σχέδιο "ανασυγκρότησης" της Θεσσαλίας. Θα είναι εδώ οι στρατηγικοί επενδυτές, που φυσικά δεν θα οχυρώσουν τις πόλεις και τα χωριά μας, και την επόμενη φορά τα πράγματα μπορεί να είναι χειρότερα. Θα είναι εδώ η οδυνηρή κατάσταση 8 μήνες μετά, οι εκατοντάδες οικογένειες χωρίς καν την πρώτη αρωγή, η παντελώς σχεδόν απούσα αποκατάσταση των ζημιών, η έλλειψη στέγης, οι ανεπαρκέστατες αποζημιώσεις, οι αγρότες που δεν θα μπορούν να καλλιεργήσουν».

Καρδίτσα: Μπλόκο σε κυβέρνηση και ΕΕ με πιο δυνατό ΚΚΕ δίπλα στον λαό

Να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, που έδωσε και δίνει μάχες μαζί με τον λαό της Θεσσαλίας, στα μπλόκα των αγροτών, στα πλημμυρισμένα σπίτια, στους χώρους δουλειάς και Εκπαίδευσης, κάλεσαν ο Ρίζος Μαρούδας και η Πόπη Μπούτα, υποψήφιοι ευρωβουλευτές, από τη συγκέντρωση στην Καρδίτσα.

Ο Ρ. Μαρούδας υπογράμμισε ότι με τη στήριξη του ΚΚΕ στην κάλπη θα τιμωρηθούν η κυβέρνηση της ΝΔ και όσα κόμματα κυβέρνησαν και έχουν ευθύνη για την αντιπλημμυρική γύμνια της Θεσσαλίας, που το 2020 πλημμύρισε την πόλη της Καρδίτσας με τον «Ιανό» και το 2023 την υπόλοιπη περιοχή με τον «Ντάνιελ». Ζήτησε να τιμωρηθούν με ψήφο στο ΚΚΕ οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που στήριξαν την ΚΑΠ της ΕΕ, η οποία έβγαλε αγρότες και τρακτέρ στους δρόμους στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Αναφέρθηκε στην «πράσινη» ανάπτυξη που προωθεί η ΕΕ, στρατηγική που θέλουν τα μονοπώλια για να κάνουν κερδοφόρες επενδύσεις, που όμως καταστρέφει τα πανέμορφα βουνά με τις ανεμογεννήτριες, όπως στις κορυφές των Αγράφων, και σπέρνει σε καλλιεργήσιμη γη φωτοβολταϊκά, απαξιώνοντας παραγωγικές δυνάμεις με την απολιγνιτοποίηση, βυθίζοντας τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια.

Τόνισε πως στρατηγικός στόχος της ΚΑΠ είναι η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, και όχι η επιβίωση του βιοπαλαιστή αγρότη και η εξασφάλιση φτηνών και ποιοτικών προϊόντων για τον λαό. Θύμισε ότι την αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2020, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους αγρότες σε όλα τα κράτη της ΕΕ, την ψήφισαν με τους ευρωβουλευτές τους η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, στηρίζοντας τη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Η Π. Μπούτα επεσήμανε ότι «και με την καθοριστική συμβολή των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ "λάμπει" η δύναμη της αλληλεγγύης, της οργάνωσης, της διεκδίκησης και του αγώνα που δίνει ο λαός της περιοχής για να σταθεί όρθιος, για να μπορέσει να παραμείνει στον τόπο του και να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή. Εμπρακτα, ειδικά εκείνες τις κρίσιμες ώρες, μέσα από τα σωματεία και τα συνδικάτα μας, τους Συλλόγους Γυναικών και άλλους φορείς, δώσαμε όλες τις δυνάμεις μας για να σωθούν ζωές, στο ξελάσπωμα των σπιτιών, στη δημιουργία Στεκιών Αλληλεγγύης, του Ιατρείου Αλληλεγγύης στον Παλαμά, γιατί το ΚΥ Παλαμά ήταν πνιγμένο και ο λαός της περιοχής είχε αυξημένες ανάγκες από ιατρική περίθαλψη. Οργανώσαμε συλλαλητήρια διεκδίκησης για αποζημιώσεις 100% και αντιπλημμυρικά έργα, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, συναυλία αλληλεγγύης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ