Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Να σηκώσουμε το Κόμμα μας ακόμα πιο ψηλά, να σαλπίσουμε την πανευρωπαϊκή αντεπίθεση των λαών!

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

RIZOSPASTIS

Φίλες και φίλοι

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Από εδώ, από την Κρήτη, από το Ηράκλειο, ξεκινάμε και πάμε να δώσουμε δυνατά, αποφασιστικά, τη μάχη των τελευταίων ημερών μέχρι την κάλπη της επόμενης Κυριακής, για να βρεθεί όσο πιο ψηλά γίνεται το ΚΚΕ.

Ολους αυτούς τους μήνες κάναμε όλοι μαζί μια τεράστια προσπάθεια. Οργώσαμε όλη την Ελλάδα, αλλά και πόλεις του εξωτερικού όπου ζουν συμπατριώτες μας. Συζητήσαμε ανοιχτά, εγκάρδια, με ειλικρίνεια, με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Μαζί με την προσπάθεια για την ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΚΚΕ, δεν λείψαμε - όπως δεν έχουμε λείψει ποτέ - από κανέναν αγώνα του λαού και της νεολαίας.

Ημασταν εκεί, στην πρώτη γραμμή, στους αγώνες για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις, για να ακυρωθούν πλειστηριασμοί, για να στελεχωθούν τα δημόσια νοσοκομεία, για να επιβιώσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, για να σταματήσει η σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, για να πάψει να εμπλέκεται η χώρα μας στους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

Εκεί θα είμαστε και την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών. Αυτό πια το ξέρουν και οι πέτρες σε αυτήν τη χώρα, και στην Κρήτη. Αυτό που κρίνεται, όμως, είναι αν θα είμαστε εκεί με ακόμα περισσότερες δυνάμεις. Αν θα είναι το ΚΚΕ ακόμα πιο ισχυρό μόλις κλείσουν οι κάλπες σε μια βδομάδα από τώρα. Δηλαδή αν θα είναι πιο ισχυρός ο λαός για να αντιπαλέψει όλα τα προβλήματα που θα είναι εδώ, και φυσικά τους παράγοντες που τα δημιουργούν: Την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που υλοποιεί τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ, έχοντας τη συναίνεση όλων των άλλων.


RIZOSPASTIS

Κρίνεται αν θα είναι περισσότεροι οι ευρωβουλευτές που θα χαλάνε τη «σούπα» της αντιλαϊκής συναίνεσης όλων των άλλων μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, θα σπάνε την ομοφωνία στα ψηφίσματα που υπαγορεύουν τα διάφορα λόμπι και θα αποκαλύπτουν στον λαό την αλήθεια για το τι μαγειρεύουν εκεί μέσα. Αλλά κυρίως θα είναι έξω, εκεί που δίνονται οι πιο μεγάλες μάχες και ανατρέπονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, στους χώρους δουλειάς και Εκπαίδευσης, στις λαϊκές γειτονιές, στους δρόμους του αγώνα.

Γι' αυτό κατεβαίνει το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και εκλέγει ευρωβουλευτές, για να απαντήσουμε και σε κάποιους αλεπουδιάρηδες που ρωτάνε και ξαναρωτάνε... Το καταλαβαίνουμε ότι ενοχλούνται. Οπως ενοχλούνται και κάποιοι μεγαλοεργοδότες, που άρχισαν να στέλνουν φιρμάνια στους εργαζόμενους ότι πρέπει οπωσδήποτε να ψηφίσουν κόμματα που είναι υπέρ της ΕΕ, γιατί από αυτό κρίνονται η δουλειά και η ευημερία τους.

Ηρθε η ώρα της αλήθειας, ο λαός να καταδικάσει τους ψεύτες και να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ

Φυσικά, εννοούν τη δική τους ευημερία και όχι των εργαζομένων. Γιατί αυτό που εξασφαλίζει η πολιτική της ΕΕ είναι τα κέρδη των λίγων να αυξάνονται, να γίνεται εμπόρευμα μέχρι και ο αέρας που αναπνέουμε, και οι ανάγκες των πολλών να μένουν όλο και πιο πίσω.

Τι να γίνει όμως, πρέπει κάπως να εκφραστούν και όλοι αυτοί που δεν «τσιμπάνε» πια στα παραμύθια με τα οποία μας έχουν φλομώσει όλοι τους εδώ και δεκαετίες, και δηλώνουν πως θέλουν να αποδοκιμάσουν, να καταδικάσουν την ΕΕ και τα κόμματά της. Πότε μας έλεγαν για την ΕΟΚ, που θα μπούμε και θα τρώμε με χρυσά κουτάλια. Μετά για την ΕΕ που θα φέρει τη σύγκλιση και την ειρήνη στην Ευρώπη. Μετά για την Ευρωζώνη που θα μας άνοιγε την πόρτα για τον «σκληρό πυρήνα» των ισχυρών.

Ψέματα, ψέματα και πάλι όλα ψέματα. Ούτε χρυσά κουτάλια είδε ο λαός, ούτε σύγκλιση, ούτε ειρήνη. Μόνο ανισότητες, θυσίες, μνημόνια και πολεμική εμπλοκή.

Είδε εργοστάσια να κλείνουν και να πηγαίνουν σε άλλες χώρες για να βγάλουν οι ιδιοκτήτες τους μεγαλύτερα κέρδη. Είδε ελληνικά αγροτικά προϊόντα να μένουν απούλητα την ώρα που κατώτερης ποιότητας εισαγόμενα πλημμύριζαν την αγορά. Τώρα βλέπει μέχρι και προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα να πουλιούνται πιο φτηνά σε άλλες χώρες της ΕΕ, με μεγαλύτερες αγορές απ' ό,τι εδώ.

Και μαλώνουν μέρα - νύχτα δήθεν για την τιμή της φέτας οι φανατικοί υπερασπιστές της ΕΕ: Ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Κασσελάκης και ο κ. Ανδρουλάκης. Δεν μαλώνουν όμως για την αιτία του προβλήματος.

Γιατί όλοι αυτοί είναι που τα κόμματά τους ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που προβλέπει ακριβώς αυτό: Ελευθερία κίνησης εμπορευμάτων, κεφαλαίων, υπηρεσιών, εργαζομένων. Αυτά υπηρετούν και σήμερα. Σε απλά Ελληνικά: Οπου θέλει, ό,τι θέλει και όπως θέλει το κεφάλαιο, με μοναδικό κριτήριο το μέγιστο κέρδος. Αυτές είναι οι αξίες και οι αρχές της ΕΕ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.

Το ΚΚΕ ήταν το μόνο που είπε στον λαό την αλήθεια και μόνο την αλήθεια για την ΕΕ, χωρίς φόβο και πάθος. Το μόνο που αναδεικνύει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος και παλεύει γι' αυτόν: Ο δρόμος της Ευρώπης των εργαζομένων, των αγροτών, των λαών.

Και τώρα έχει έρθει η ώρα της αλήθειας. Η ώρα να κάτσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Η ώρα που ο λαός μπορεί και πρέπει να καταδικάσει τους ψεύτες και να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Με εκβιασμούς επιχειρούν να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού

Ο κ. Μητσοτάκης εκβιάζει πάλι τον λαό με τα γνωστά ψεύτικα διλήμματα για να υφαρπάξει την ψήφο του: «Σταθερότητα ή αστάθεια;». «Ποιος θα διαπραγματευτεί καλύτερα στην ΕΕ;». «Ποιος θα μας φέρει πιο κοντά στην Ευρώπη;».

Τελευταία, τους εκβιασμούς τους τους βγάζουν και σε τοπικές βερσιόν.

Οπως μαθαίνουμε, τα κυβερνητικά κλιμάκια που έρχονται στον νομό Ηρακλείου λένε πως «θα φτιάξουν τα πράγματα για τους σεισμόπληκτους των δήμων Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών - Αστερουσίων», αρκεί η ΝΔ να υπερψηφιστεί στις ευρωεκλογές, γιατί είναι λέει η μόνη που έχει την ικανότητα να φέρει χρήματα, να φτιάξει τις υποδομές και να βρει κόσμο για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες. Αλήθεια, ποιον κοροϊδεύουν οι υπουργοί της κυβέρνησης;

Εδώ και 2,5 χρόνια έχουν παρατημένους αυτούς τους ανθρώπους να ζουν στα συντρίμμια ή στο αίσχος των οικίσκων, χωρίς αποζημιώσεις, και μάλιστα κινδυνεύουν ακόμα και τα γκρεμισμένα σπίτια τους από τα funds και τους τραπεζίτες.

Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης, είναι η διαχρονική πολιτική του «κόστους - οφέλους» της ΕΕ, που υλοποίησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και δεν αφήνει περιθώρια για ουσιαστική προστασία της ζωής του λαού, της περιουσίας του.

Την ίδια ώρα, βέβαια, η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συγχορδία με τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ, δίνει πακτωλό χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης σε επιχειρηματικούς ομίλους, για μπίζνες και κέρδη.

Αλλά οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι δεν δικαιούνται να έχουν ζωή.

Και μάλιστα γίνονται ακόμη πιο προκλητικοί, καθώς μόλις πριν λίγες βδομάδες μια σειρά κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα για όλη τη χώρα, συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, έμειναν εκτός χρηματοδότησης, προφανώς επειδή δεν αποδίδουν το επιθυμητό κέρδος για τους ομίλους.

Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι η ψήφος στη ΝΔ είναι αυτή που εγγυάται ότι θα έχουμε μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης. Ομως ανάπτυξη είχαμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Ανάπτυξη είχε και η Κρήτη. Και μάλιστα ο κλάδος του Τουρισμού, των ξενοδοχείων είχε πολλαπλάσια, για να μην πούμε ότι δεν γνώρισε ποτέ κρίση.

Ποιο είναι το αντίκρισμα για τους εργαζόμενους; Γιατί εμάς αυτό είναι το ερώτημα που μας ενδιαφέρει. Για ακόμα μια χρονιά χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι θα δουλέψουν σε συνθήκες γαλέρας στα πεντάστερα ξενοδοχεία του νησιού.

Ας βάλουμε λοιπόν στη ζυγαριά τα 20,5 δισ. ευρώ ταξιδιωτικές εισπράξεις του 2023 με την αύξηση μόλις κατά 5% στους μισθούς των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στην Εστίαση, όπου βέβαια εφαρμόζεται η κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Μια αύξηση που δεν φτάνει ούτε για να καλύψει τις απώλειες του πληθωρισμού.

Μιλούν για την έλλειψη εργατικών χεριών στον κλάδο και την ίδια στιγμή καλούν τους εργαζόμενους να δουλέψουν σε χειρότερες συνθήκες από πέρυσι, με μισθό κάτω από αυτόν του 2011! Μεγάλες μονάδες, μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να εφαρμόζουν «ποινική ρήτρα» την οποία θα πρέπει να πληρώνει ο εργαζόμενος σε περίπτωση που αποχωρήσει. Ετσι σκέφτονται να κρατήσουν το προσωπικό τους οι περιβόητοι επενδυτές, αντί να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας. Πάλι καλά που δεν σκέφτηκαν να δένουν καμιά σιδερένια μπάλα στα πόδια των εργαζομένων. Αλλά καλύτερα να μην τους δίνουμε ιδέες.

Αυτή είναι η τουριστική τους ανάπτυξη. Θέλουν τους εργαζόμενους κυριολεκτικά δούλους στα ξενοδοχεία και στους χώρους δουλειάς, για να βγάζουν τα δισεκατομμύρια στις πλάτες τους, και οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες να μην μπορούν να βγάλουν τον μήνα, να μην μπορούν να πάνε μία μέρα διακοπές.

Να πάρει το μήνυμα η κυβέρνηση ότι η εγκληματική πολιτική της δεν έχει καμία νομιμοποίηση

Αυτή είναι όμως και η περιβόητη «εργασιακή κανονικότητα» της ΕΕ. Ο,τι ζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, από τη διάλυση των Συμβάσεων, των εργασιακών σχέσεων και τους μισθούς - ψίχουλα, αποτελούν Οδηγίες της ΕΕ που έχουν ενσωματωθεί στο εγχώριο Εργασιακό Δίκαιο και εφαρμόζονται από τους εργοδότες. Αυτά πάνε και ψηφίζουν οι ευρωβουλευτές όλων των άλλων κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτή είναι, σε τελική ανάλυση, η καπιταλιστική ανάπτυξη. Θαυματουργή για τα κέρδη των λίγων, εφιάλτης για τους πολλούς.

Ζητά ακόμα ψήφο ο κ. Μητσοτάκης για να μπορέσει να κάνει περισσότερα στον τομέα της Υγείας. Ομως η κυβέρνηση της ΝΔ ρημάζει ό,τι έχει μείνει όρθιο από το δημόσιο σύστημα Υγείας, υλοποιώντας την πολιτική που θέλει την Υγεία εμπόρευμα για λίγους. Την ώρα που πρώτο μέλημά της είναι να λειτουργήσουν τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, οι δημόσιες δομές Υγείας του νομού καταρρέουν η μία πίσω από την άλλη.

Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο βρίσκεται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από αυτήν όπου το άφησαν οι υπουργοί της κυβέρνησης πριν από 6 μήνες που το επισκέφτηκαν, αφού η κυβέρνηση προχώρησε σε πρόχειρα μπαλώματα, αντί να προβεί σε κατεπείγουσες προσλήψεις του προσωπικού που απαιτείται.

Στο ίδιο έργο θεατές βρισκόμαστε και για την Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, τη μοναδική σε όλο το νότιο Αιγαίο, η οποία παρ' όλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού της για να λειτουργήσει παραμένει κλειστή, σε μια περίοδο που αποδεδειγμένα οι ψυχικές νόσοι αυξάνονται.

Η κυβέρνηση διαλύει αργά και σταθερά τις δημόσιες μονάδες Υγείας ή εμπορευματοποιεί τις υπηρεσίες τους, ενώ ενισχύει τις ΜΚΟ και τις ΚΟΙΝΣΕΠ, αφήνοντας τους ασθενείς με τις οικογένειές τους βορά στους ιδιώτες.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής εμπορευματοποίησης της Υγείας, της ΕΕ, που στην Κρήτη έχει επίσης ως αποτέλεσμα να υπονομεύεται η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας, ενώ έχουν αφήσει με μία παιδοψυχίατρο το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ηρακλείου.

Για όλα αυτά ψηφίζουμε και δίνουμε απάντηση την άλλη Κυριακή. Γιατί ό,τι και να λένε οι κύριοι της κυβέρνησης, το πραγματικό δίλημμα είναι το εξής:

Στις 10 του Ιούνη θα έχουμε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, «νομιμοποιημένη» να συνεχίζει ακόμα πιο επιθετικά τη βάρβαρη πολιτική της; Θα έχουμε αναβάπτιση αυτής της πολιτικής στην κάλπη των ευρωεκλογών; 'Η θα έχουμε ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ, που πρωτοστατεί στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, αλλά και ενάντια στη συναίνεση που της προσφέρουν οι υπόλοιποι;

Θα μπορεί η κυβέρνηση με το ίδιο και μεγαλύτερο θράσος να δηλώνει δικαιωμένη για την πολιτική της, να απαξιώνει και να λοιδορεί τους μεγάλους αγώνες του λαού και της νεολαίας, που τη στρίμωξαν τον τελευταίο χρόνο; 'Η θα πάρει το μήνυμα ότι καμία νομιμοποίηση δεν έχει η εγκληματική πολιτική της, και ότι θα βρίσκει απέναντι όλο και πιο δυνατή την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ;

Αυτό είναι το δίλημμα, σε αυτό απαντάμε την άλλη Κυριακή, μαζικά, αποφασιστικά, μαχητικά, δυναμώνοντας ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ.

Ολα τα άλλα κόμματα αθροίζουν και δεν αφαιρούν από το 41% της κυβέρνησης

Τα κόμματα της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, λένε ότι η χώρα απομακρύνεται από την ΕΕ και αυτοί είναι που θα τη φέρουν κοντά. Μα το πρόβλημα είναι ακριβώς το αντίθετο: Οτι η Ελλάδα είναι κοντά στην ΕΕ, που σημαίνει ότι είναι με τα μπούνια μέσα στην πολιτική της, η οποία βρίσκεται πίσω από κάθε έγκλημα σε βάρος του λαού και της νεολαίας.

Μια τέτοια «αντιπολίτευση» είναι δώρο θεού για την κυβέρνηση της ΝΔ και η μεγαλύτερη ομολογία ότι αυτά τα κόμματα, παρά τις μεταμφιέσεις τους και τα μεγάλα λόγια ότι «θα τα αλλάξουν όλα», δεν έχουν τελικά σκοπό να αλλάξουν τίποτα.

Να γιατί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να απονομιμοποιήσει την κυβερνητική πολιτική και την κλιμάκωσή της το επόμενο διάστημα.

Ολα τα άλλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, ο Βελόπουλος, η Πλεύση Ελευθερίας, αθροίζουν και δεν αφαιρούν από το 41% της ΝΔ, επειδή συγκλίνουν μαζί της σε όλα τα στρατηγικά ζητήματα.

Είναι όλοι μαζί στο Ταμείο Ανάκαμψης, το μνημόνιο των μνημονίων για τον λαό, με τα εκατοντάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα. Είναι όλοι μαζί στη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια. Είναι όλοι μαζί στη «δημοσιονομική σταθερότητα», που σημαίνει ματωμένα πλεονάσματα 3,2 δισ. μόνο στο πρώτο τετράμηνο του 2024 και νέους «κόφτες» για τις ανάγκες του λαού. Είναι όλοι μαζί στην «πράσινη μετάβαση», που σημαίνει ακριβότερα προϊόντα, πιο ακριβό ρεύμα και καύσιμα, φόροι και χαράτσια για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Κι ας αφήσουν οι «αετοί» του ΠΑΣΟΚ τα παραμύθια που λένε και εδώ στον λαό της Κρήτης, ότι δήθεν η «πράσινη μετάβαση» μπορεί να γίνει και με δίκαιο τρόπο, αρκεί να δοθεί βάρος στις λεγόμενες ενεργειακές κοινότητες.

Πολιτική της ΕΕ είναι και αυτές, και την υλοποιεί ήδη η κυβέρνηση της ΝΔ. Στην Ελλάδα λειτουργούν ήδη 1.689 ενεργειακές κοινότητες, όπως και στο Ηράκλειο. Η δημιουργία των ενεργειακών κοινοτήτων στην ΕΕ και στην Ελλάδα δεν εξαφάνισε - ούτε μπορεί να εξαφανίσει - ούτε τα «πράσινα» κέρδη των ομίλων, ούτε την ενεργειακή ακρίβεια για τον λαό.

Αλλωστε, στις σημερινές συνθήκες οι επενδύσεις των ΑΠΕ για να είναι κερδοφόρες προϋποθέτουν διατήρηση της ενεργειακής ακρίβειας, ανεξάρτητα από τον ιδιοκτήτη τους. Και, βέβαια, είτε η συμμετοχική είτε η δημοτική ιδιοκτησία των ΑΠΕ δεν αλλάζει το τεράστιο κόστος για την αγορά του «πράσινου» εξοπλισμού, που γίνεται κυρίως από μονοπωλιακούς ομίλους του εξωτερικού, κόστος που σε μεγάλο βαθμό συντελεί στην υψηλή τιμή της Ενέργειας από ΑΠΕ.

Το ΚΚΕ δεν πουλάει φούμαρα για την ακρίβεια. Δεν τάζει τα πάντα στους πάντες. Είναι το μόνο που λέει ότι για να πάρει ο λαός ανάσα από την ακρίβεια πρέπει να χάσουν τα μονοπώλια, να πληγεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ δεν κλαψουρίζει για την ΕΕ που είναι δήθεν «ουραγός στις διεθνείς εξελίξεις» την ώρα που διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία, έχει δώσει 100 δισ. ευρώ στο καθεστώς Ζελένσκι και έχει στείλει πολεμική αποστολή στην Ερυθρά, με ελληνική συμμετοχή μάλιστα. Δεν ορκίζεται πίστη στην «ιερή αμυντική συμμαχία» του ΝΑΤΟ και στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο πολέμου.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο που μιλάει για την ΕΕ του πολέμου. Λέει ότι η ειρήνη και η ασφάλεια περνάνε μέσα από τον αγώνα για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τα σχέδια των ΝΑΤΟ - ΕΕ, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, όπως η βάση της Σούδας, που στοχοποιεί ολόκληρη την Κρήτη, για να γυρίσει η φρεγάτα από την Ερυθρά.

Το ΚΚΕ αναδεικνύει τη σαπίλα της ΕΕ, των επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου, των λόμπι, που για όλους τους άλλους αποτελούν «ζωτικά στοιχεία της ευρωπαϊκής δημοκρατίας», όπως ψήφισαν μαζί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μεγάλη υπόθεση ότι στην Ελλάδα υπάρχει και δυναμώνει το εργατικό - λαϊκό κίνημα

Είναι μεγάλη υπόθεση ότι κόντρα στις δυσκολίες και στο ρεύμα των καιρών, στην Ελλάδα υπάρχει ζωντανό εργατικό - λαϊκό κίνημα και δυναμώνει βήμα το βήμα. Οτι υπάρχει και δυναμώνει ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, το οποίο έχει αρχίσει να αποτυπώνεται πλέον πιο διακριτά και στις εκλογικές αναμετρήσεις. Οτι οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις έχουν υπολογίσιμο αντίπαλο, που τους βάζει σημαντικά εμπόδια στην υλοποίηση της αντιλαϊκής τους πολιτικής, δεν τους επιτρέπει να βγαίνουν άβρεχτοι από αυτήν την υπόθεση.

Και στην κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ χθες, και στις συγκυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ προηγουμένως.

Και μη νομίζουν ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ, που έχουν αρχίσει πάλι τα μεγάλα λόγια, ότι έχει ξεχάσει ο λαός πως κάποτε τους έδωσε 44% «για να διώξουν τη δεξιά» κι αυτοί την έφεραν πίσω από το παράθυρο. Οτι έκατσαν στα ίδια κυβερνητικά έδρανα με τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Βορίδη, τον κ. Γεωργιάδη και τα άλλα τα παιδιά, για να υλοποιήσουν, μαζί με τις Βρυξέλλες και την τρόικα, τα βάρβαρα μνημόνια. Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ήταν ο κ. Ανδρουλάκης, λογικά θα πρέπει να τα θυμάται.

Είναι μεγάλη υπόθεση ότι μένει αναμμένη η φλόγα της διεκδίκησης μιας άλλης κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου η καπιταλιστική βαρβαρότητα, οι πόλεμοι, η προσφυγιά θα αποτελούν παρελθόν και οι άνθρωποι θα μπορούν να απολαμβάνουν τη ζωή χωρίς το άγχος της επιβίωσης.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που δεν μπορεί να παρερμηνευτεί

Η πραγματική και ρεαλιστική διέξοδος προς όφελος του λαού υπάρχει, και βρίσκεται στην πολιτική και στο ανατρεπτικό Πρόγραμμα του ΚΚΕ. Με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, με τα κλειδιά της ανάπτυξης και της οικονομίας στα δικά του χέρια, σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από τις δεσμεύσεις στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

Μέχρι σήμερα δώσαμε μεγάλους αγώνες και πετύχαμε πολλά. Οι αγώνες που έχουμε μπροστά μας είναι πιο πολλοί και πιο μεγάλοι. Θα τους δώσουμε κι αυτούς όλοι μαζί.

Οπως μαζί πρέπει να δώσουμε, στη μία βδομάδα που έμεινε, και τη μάχη για να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα για τον λαό μας στις ευρωεκλογές. Και την άλλη Κυριακή στις κάλπες να συναντηθούμε όλοι μαζί, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι.

Γιατί όπως κανείς δεν πρέπει να απέχει από τους αγώνες και τις μάχες για τη ζωή του, τα δικαιώματά του, έτσι κανείς δεν πρέπει να απέχει και από τη μάχη των εκλογών. Να μην πετάξει στον βρόντο αυτό το όπλο που έχει στα χέρια του. Να μην επιτρέψει σε κανέναν το βράδυ της 9ης Ιούνη να ερμηνεύει τη στάση του όπως τον βολεύει, να του βάζει λόγια στο στόμα.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που δεν μπορεί να παρερμηνευτεί. Είναι ψήφος αγώνα και ελπίδας, ψήφος οργής, αλλά και ψήφος προοπτικής. Ψήφος που θα κάνει κρότο, που θα ακουστεί και στο Μαξίμου και στις Βρυξέλλες.

Εμπρός, λοιπόν, να σηκώσουμε το Κόμμα μας ακόμα πιο ψηλά. Να σαλπίσουμε την πανευρωπαϊκή αντεπίθεση των λαών! ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!

Θα τα καταφέρουμε! Πάμε λοιπόν όλοι και όλες να δώσουμε τη μάχη των τελευταίων ημερών, των τελευταίων ωρών μέχρι να ανοίξει και να κλείσει η κάλπη την επόμενη Κυριακή.

Ναι, μέχρι την τελευταία ώρα θα δώσουμε τη μάχη όλοι όσοι τώρα μας λένε ότι αν πάνε να ψηφίσουν, θα ψηφίσουν ΚΚΕ, να το κάνουν. Ας σκεφτούν: Την αποχή θα την ερμηνεύσουν όπως θέλουν τα επιτελεία του συστήματος, την ψήφο όμως στο ΚΚΕ όχι, γιατί εκφράζει ατόφια τη δυσαρέσκεια του λαού μας απέναντι στην ΕΕ και στα κόμματά της.

Πάμε να σηκώσουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά και για έναν ακόμα ιδιαίτερο λόγο που αφορά τις ευρωεκλογές: Να στείλουμε από την Ελλάδα πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και ενδυνάμωσης των αγώνων.

Με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ