Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
«Καλώς ανταμώσαμε» για δυο μέρες στην Πανεπιστημιούπολη

Εκεί που το Φεστιβάλ έχει γράψει τη δική του Ιστορία!

«

Καλώς ανταμώσαμε αυτήν την όμορφη βραδιά εδώ στην Πανεπιστημιούπολη, σε έναν χώρο που έχει συνδεθεί με το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή". Εδώ κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του από το 1997 μέχρι και το 2008. Τότε που το Φεστιβάλ μας έριχνε "κόκκινο στη νύχτα" της αντεπανάστασης και της υποχώρησης του διεθνούς επαναστατικού κινήματος, έριχνε "λάδι στη φωτιά" των αγώνων της νεολαίας», είπε αρχίζοντας την ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, σηματοδοτώντας ακριβώς αυτό το αντάμωμα που σημαίνει το Φεστιβάλ, που γιορτάζει την 50χρονη Ιστορία του περνώντας από όλους τους χώρους όπου κορυφώθηκε το κεντρικό Φεστιβάλ στην Αττική.

Ετσι, για δυο μέρες, την Παρασκευή και το Σάββατο, το Φεστιβάλ εξέπεμψε το μήνυμά του από την Πανεπιστημιούπολη, καλώντας τους νέους και τις νέες λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές να καταδικάσουν και με την ψήφο τους την ΕΕ της αδικίας και της φτώχειας, των πολέμων, της προσφυγιάς. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που μπορεί να εκφράσει την οργή και την αγανάκτηση για όσα ζούμε, να γίνει καρφί στο μάτι του συστήματος, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας στους λαούς όλης της Ευρώπης. Ενα μήνυμα που αναδείχθηκε τόσο από την έκθεση που είχε στηθεί στον χώρο για την ΕΕ, η οποία βρίσκεται πίσω από κάθε έγκλημα και αδικία που ζούμε, όσο και από την ομιλία του Θ. Κωτσαντή, αλλά και τη συζήτηση της Παρασκευής για τις ευρωεκλογές.


Τον χώρο του Φεστιβάλ επισκέφτηκε το βράδυ της Παρασκευής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους χιλιάδες νέους και τις νέες που είχαν κατακλείσει τον χώρο.

Οι εκδηλώσεις και τις δυο μέρες πλαισιώθηκαν από πολύ αξιόλογο μουσικό πρόγραμμα, με αφιερώματα στο έργο του Θάνου Μικρούτσικου και στο σύγχρονο πολιτικό τραγούδι, με μια ξεσηκωτική συναυλία της Ματούλας Ζαμάνη την Παρασκευή, αλλά και με παραδοσιακά γλέντια από αξιόλογα συγκροτήματα και χορούς κυκλωτικούς από το κοινό, που έκλεισαν τις δύο βραδιές.

Από την έκθεση μέχρι τα μπαρ και από την «πίστα» μπροστά στη σκηνή μέχρι τα τραπεζάκια στο βάθος της, οι εκδηλώσεις έγιναν για δυο μέρες ένα αντάμωμα όλο ζωντάνια, ήταν αφορμή για να ξαναβρεθούν ΚΝίτες και ΚΝίτισσες των δεκαετιών του '90 και του 2000. Πολλοί απ' αυτούς έδιναν το «παρών» μαζί με τα παιδιά τους, που σήμερα έχουν παραλάβει τη σκυτάλη του αγώνα, ανεμίζουν με ενθουσιασμό τα κόκκινα λάβαρα της ΚΝΕ και τραγουδούν στα Φεστιβάλ την αλήθεια του λαού, δίνοντας το χέρι σε κάθε αδικημένο...

  • Ο «Ριζοσπάστης» θα επανέλθει στο αυριανό φύλλο, στο 4σέλιδο «Νεολαία», με αποσπάσματα από την ομιλία του Θ. Κωτσαντή και αναλυτικό ρεπορτάζ από τις εκδηλώσεις των δύο ημερών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ