Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΞΑΝΘΗ
Μόνο το ΚΚΕ παλεύει για την πραγματική φιλία και αλληλεγγύη των λαών

Μαζική προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, με ομιλητές τους Διονύση Κλάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, Σεμίνα Διγενή, βουλευτή του ΚΚΕ, και Βασίλη Μπέλλο, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Ο Δ. Κλάδης, απευθυνόμενος κατά την ομιλία του ειδικά στα λαϊκά στρώματα της μειονότητας, τα κάλεσε να σκεφτούν ποια δύναμη πρωταγωνιστεί καθημερινά για την κοινή πάλη εργαζομένων και λαού, ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνοτικής καταγωγής, απέναντι στους πραγματικούς υπαίτιους για τα κοινά προβλήματα, παλεύει για την πραγματική φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, στέκεται αταλάντευτα απέναντι στον ρατσισμό, στον φασισμό, στην ακροδεξιά και στις διακρίσεις. «Αυτή η δύναμη είναι το ΚΚΕ και πρέπει να ενισχυθεί αποφασιστικά, κόντρα σε πιέσεις και ψεύτικες υποσχέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η Σ. Διγενή επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι μέσα από τη συγκέντρωση στέλνεται μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «καμιά "νομιμοποίηση" δεν θα έχει η εγκληματική πολιτική της και ότι θα βρίσκει απέναντι όλο και πιο δυνατή την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ. Στις 9 του Ιούνη θα κάνουμε αυτό που σκεφτόμαστε. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να "απονομιμοποιήσει" την κυβερνητική πολιτική και την κλιμάκωσή της το επόμενο διάστημα. Γιατί όλα τα άλλα κόμματα αθροίζουν και δεν αφαιρούν από το 41% της ΝΔ, επειδή συγκλίνουν μαζί της σε όλα τα στρατηγικά ζητήματα».

Τέλος, ο Β. Μπέλλος σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Το ΚΚΕ δεν εφησυχάζει τον λαό ότι όλα μπορούν να λυθούν μόνο με την ψήφο ή με μια απλή αλλαγή διαχείρισης, παρόλο που δεν υποτιμά και πιέζει για μέτρα άμεσης ανακούφισης και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου του λαού. Δεν κρύβει ότι η μόνη ουσιαστική διέξοδος για να μπορέσουν τα λαϊκά στρώματα να ζήσουν σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής είναι μία άλλη κοινωνία, όταν ο λαός ανατρέψει το σημερινό αστικό κράτος, πάρει τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του και διαμορφώσει ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο οικονομίας και διακυβέρνησης: Την κεντρικά σχεδιασμένη σοσιαλιστική οικονομία. Ολα τα παπαγαλάκια του συστήματος μας λένε ότι δεν έχουμε ρεαλιστικό σχέδιο, αλλά, φίλες και φίλοι, αυτή η κοινωνία έχει υπάρξει στο παρελθόν και θα υπάρξει και στο μέλλον». «Στις ευρωεκλογές, λοιπόν, της 9ης Ιούνη ψηφίζουμε ΚΚΕ. Μόνο με δυναμωμένο το ΚΚΕ μπορεί ο λαός να βρεθεί σε καλύτερη θέση μάχης από την αμέσως επόμενη μέρα», πρόσθεσε.

Ακολούθησε πορεία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που κατέληξε στην Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων Ξάνθης του υπουργείου Εξωτερικών, τονίζοντας την ανάγκη να σταματήσει κάθε στήριξη από την ελληνική κυβέρνηση στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, να αναγνωριστεί άμεσα από την ελληνική κυβέρνηση ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με βάση και την ομόφωνη απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου του 2015.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικαίωμα(2023-10-24 00:00:00.0)
«Φίλοι»…(2023-10-18 00:00:00.0)
ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ(2010-06-01 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα(2009-01-03 00:00:00.0)
«Παράδειγμα ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού»(2005-12-01 00:00:00.0)
Οι λαοί θα επιβάλουν τη δίκαιη λύση(2002-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ