Σάββατο 3 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
Εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα

Συνεχίζονται σ' όλη την Ελλάδα οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό. Με συγκεντρώσεις και πικετοφορίες οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, η νεολαία εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις δολοφονίες στη Γάζα, που γίνονται από τους Ισραηλινούς ιμπεριαλιστές, με τη συναίνεση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Στην Πάτρα

Την αμέριστη αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο, εδώ και μια εβδομάδα, παλαιστινιακό λαό εξέφρασαν χτες το βράδυ στην Πάτρα εργαζόμενοι και φοιτητές, κάτω από δυνατή βροχή, μετά από κάλεσμα της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα η συγκέντρωση έγινε στην πλ. Πίνδου και στη συνέχεια, με προμετωπίδα το πανό που έγραφε «Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Εξω οι φονιάδες Ισραήλ - ΗΠΑ - ΕΕ», ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Φωνάζοντας συνθήματα, «Στην Παλαιστίνη δολοφονούν - ΗΠΑ και Ευρώπη χειροκροτούν», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή - με το ΚΚΕ για την ανατροπή», «ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία στηρίζουν τους πολέμους και την πλουτοκρατία», καταδίκασαν καθαρά το νέο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Στο Ηράκλειο Κρήτης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πικετοφορία ενάντια στη βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού που έχει σαν αποτέλεσμα το σφαγιασμό εκατοντάδων αμάχων και παιδιών, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 31 Δεκέμβρη οι Επιτροπές Πόλης και Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Η συγκέντρωση έγινε στις 6 το απόγευμα στο Μεϊντάνι (Αγορά) όπου με σημαίες, πανό και συνθήματα οι Κομμουνιστές, μαζί με φίλους και οπαδούς του Κόμματος, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα τους για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές έκαναν πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό στους Ηρακλειώτες για τη γενοκτονία που γίνεται κατά του παλαιστινιακού λαού με την ανοχή και στήριξη των ΗΠΑ και ΕΕ.

Στην Κέρκυρα

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία ενάντια στη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στο λαό της Παλαιστίνης πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα με πρωτοβουλία της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ. Παραμονές του νέου έτους οι κομμουνιστές μαζί με εργαζόμενους, νεολαία και ευρύτερα λαϊκά στρώματα διαμήνυσαν την απόφασή τους να εντείνουν τον αγώνα συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης και να μπει τέλος στην ισραηλινή κατοχή.

Στο μεταξύ προγραμματίζονται νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας:

-- Η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, τη Δευτέρα 5 Γενάρη, στις 5 μ.μ., στα Περιβολάκια.

-- Η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ του παλαιστινιακού λαού, τη Δευτέρα 5 Γενάρη, στις 6:30 μ.μ., στην πλ. ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ