Σάββατο 3 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Σκέφτεται «συνδρομή» για το Γκουαντάναμο...

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Παρά την αρχική της άρνηση η Αυστραλία φαίνεται τώρα να μελετά το ενδεχόμενο «φιλοξενίας» κάποιων εκ των 225 κρατουμένων για «τρομοκρατία» στο αμερικανικό κολαστήριο βασανιστηρίων στη βάση του Γκουαντάναμο. Αυτό στην περίπτωση που προχωρήσουν οι «δεσμεύσεις» της επερχόμενης κυβέρνησης Μπάρακ Ομπάμα των ΗΠΑ, για κλείσιμό του, σε έναν ελιγμό που επιχειρεί για να ξεπεράσει τη διεθνή κατακραυγή για το κολαστήριο.

Εκπρόσωπος του Αυστραλού πρωθυπουργού Κέβιν Ραντ άνοιξε χτες το «παράθυρο» για την πιθανή αποδοχή κάποιων εκ των βασανισμένων κρατουμένων, επιβεβαιώνοντας τις απανωτές πιέσεις της κυβέρνησης του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Τζ. Ου. Μπους τον περασμένο μήνα. «Η Αυστραλία, ως σύμμαχος των ΗΠΑ, εξετάζει το δεύτερο αίτημα της Ουάσιγκτον. Αν και απίθανο να δεχτεί η Αυστραλία ξένους κρατούμενους εντούτοις εξετάζεται καταλλήλως το επίσημο αίτημα της κυβέρνησης των ΗΠΑ» ανέφερε συγκεκριμένα η Τζούλια Γκίλαρντ, εκπρόσωπος του Αυστραλού πρωθυπουργού.

Αυτά από τους Αυστραλούς «Εργατικούς» που ανήλθαν στην εξουσία το 2007 επικρίνοντας την τότε κυβέρνηση Χάουαρντ για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράκ και τα στρατόπεδα του τρόμου στο Γκουαντάναμο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ