Σάββατο 3 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ, ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ, ΑΣΑΜ.--

Εξακολουθούν οι βολές της Ινδίας εναντίον του Πακιστάν και της αντιμετώπισής του απέναντι στους «ισλαμιστές αντάρτες» που κατηγορεί και για τις φονικές επιθέσεις της Βομβάης, αναφέροντας ότι το Ισλαμαμπάντ δεν κατάφερε να πλήξει τους τρομοκράτες... Οπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της ινδικής κυβέρνησης έχουν παρουσιάσει επανειλημμένως αποδείξεις στο Ισλαμαμπάντ που ενοχοποιούν μέλη της Λασκάρ Ε Τάιμπα και ανθρώπων που δρουν στο έδαφός του ζητώντας την έκδοσή τους στην Ινδία, με το Πακιστάν να απαντά ότι οι ενδείξεις δεν είναι αρκετές για κάτι τέτοιο.

Στο μεταξύ σε δημοσίευμα της εφημερίδας «The Wall Street Journal», που επικαλείται στέλεχος των πακιστανικών αστυνομικών αρχών στέλεχος της Λασκάρ Ε Τάιμπα ομολόγησε ότι ήταν εκ των βασικών σχεδιαστών του μακελειού της Βομβάης. Ωστόσο, μετά το δημοσίευμα δεν υπήρξε ούτε διάψευση ούτε αποδοχή των πληροφοριών από την πακιστανική κυβέρνηση.

Στο μεταξύ στην Ινδία τρεις άνθρωποι τουλάχιστον σκοτώθηκαν στο κρατίδιο Ασαμ, κατά πυροδότηση εκρηκτικών μηχανισμών που αποδίδεται σε αυτονομιστές. Ακόμα 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης μέχρι στιγμής από κάποια οργάνωση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ