Σάββατο 3 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Να καταδικαστούν οι φονιάδες

Δυναμώνει η αλληλεγγύη από Συνδικάτα και Ομοσπονδίες

Με εντεινόμενους ρυθμούς συνεχίζεται από τις ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις η έκφραση αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους και η καταδίκη της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ. Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καταδικάζει το αποτρόπαιο και απάνθρωπο έγκλημα, το οποίο όπως σημειώνει «δεν είναι κεραυνός εν αιθρία».

«Η όλη κατάσταση στην περιοχή είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής των ιμπεριαλιστών του Ισραήλ, που με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, θέλουν τον παλαιστινιακό λαό σκυμμένο, χωρίς καμία ελπίδα για δημιουργία πραγματικού βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους, εντάσσεται στα σχέδια για τη νέα Μέση Ανατολή» σημειώνει ανάμεσα σε άλλα η Ομοσπονδία και συνεχίζει:

«Τεράστιες ευθύνες έχει η ελληνική κυβέρνηση γιατί ακολουθώντας τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εξισώνει το θύμα με το θύτη, κρατάει ίσες αποστάσεις, διευκολύνει το απάνθρωπο έργο των Ισραηλινών. Ευθύνη επίσης έχουν και οι πολιτικές δυνάμεις που, ευθυγραμμισμένες με την ΕΕ, δίνουν άφεση αμαρτιών στην ισραηλινή και ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Απαιτούμε η ελληνική κυβέρνηση να πάρει σαφή θέση καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης του Ισραήλ».

Η Ομοσπονδία καλεί τους οικοδόμους να εκφράσουν έμπρακτα την ταξική τους αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό με κάθε τρόπο. Να συμμετέχουν μαζικά στις αγωνιστικές μαχητικές κινητοποιήσεις του ταξικού εργατικού κινήματος. Απαιτεί από την ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει να δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό, να καταστρέφει την περιουσία του και τον πολιτισμό του. Να δοθεί ουσιαστική λύση του παλαιστινιακού προβλήματος για τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα εδάφη του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να σταματήσει ο απάνθρωπος αποκλεισμός που έχει επιβάλει το Ισραήλ.

Ανάλογα ψηφίσματα έχουν εκδώσει μέχρι στιγμής δεκάδες ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Ανάμεσά τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ηλείας, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ