Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
«Παράδειγμα ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού»

Τη μνήμη και την προσφορά του Γιάσερ Αραφάτ τίμησε, χτες, σε εκδήλωση που έγινε στην ΕΣΗΕΑ, η διπλωματική αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης, με αφορμή και την ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό, που έχει ορίσει ο ΟΗΕ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες των αραβικών διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα, καθώς και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων.

Στην ομιλία του, ο επιτετραμμένος της παλαιστινιακής διπλωματικής αποστολής, Ισμάτ Σάμπρι, υπογράμμισε ότι το όραμα του Γιάσερ Αραφάτ παραμένει ζωντανό για τον παλαιστινιακό λαό και ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί «μέχρις ότου η παλαιστινιακή σημαία υψωθεί στην ανατολική Ιερουσαλήμ», όπως έλεγε χαρακτηριστικά και ο Παλαιστίνιος ηγέτης. Ομιλητής, επίσης, ήταν ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου, που επισήμανε ότι η πολιτική κληρονομιά του Γιάσερ Αραφάτ είναι η ανεξαρτησία του παλαιστινιακού αγώνα από συμμάχους, εχθρούς και κατά συνθήκη φίλους. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Χαιρετισμούς εκ μέρους των κομμάτων απηύθυναν ο κ. Γιαννέλης, από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Παπουτσής, από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τρυγάζης, από το ΣΥΝ, και ο Ηλίας Λέγγερης, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην παρέμβασή του ο Η. Λέγγερης τόνισε ότι ο Γιάσερ Αραφάτ, όπως και ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού, είναι και θα παραμείνει μεγάλο παράδειγμα για όλους, αποδεικνύοντας ότι ο αγώνας ενός λαού, χωρίς μέσα, απέναντι σε μία από τις μεγαλύτερες πολεμικές μηχανές του κόσμου, είναι εφικτός και ότι το δίκαιο του ισχυρού δεν είναι μονόδρομος. Κατέληξε ότι η αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό αγώνα οφείλει να είναι διαρκής και αταλάντευτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ