Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Και πληρωμένα ... ρεπορτάζ

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

«Δεν πρόκειται να ικανοποιηθούμε με τίποτε λιγότερο από την απόλυτη νίκη» ξεκαθάρισε, για άλλη μια φορά, ο Πρόεδρος Μπους, μιλώντας στην Ακαδημία Πολεμικού Ναυτικού του Μέριλαντ, από όπου ξεκίνησε μια σειρά ομιλιών με στόχο να απαντήσει στις κλιμακούμενες επικρίσεις που δέχεται για την τακτική που ακολουθείται στο Ιράκ. Ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστήριξε ότι το «Ιράκ είναι το κεντρικό μέτωπο του αντιτρομοκρατικού πολέμου και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έτσι το βλέπουν και οι ίδιοι οι τρομοκράτες».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, επικαλούμενος «μια φώτιση που είχε», κάλεσε τα ΜΜΕ να μην αποκαλούν τους αντάρτες στο Ιράκ «εξεγερμένους» αλλά «τρομοκράτες».

Κατά τα άλλα, δυσφορία φέρεται να έχει προκαλέσει σε ορισμένους αξιωματούχους του Πενταγώνου, το γεγονός ότι η διοίκηση του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ έχει προσλάβει την ιδιωτική εταιρεία «Lincoln Group» προκειμένου να πληρώνει, ουσιαστικά, διάφορες ιρακινές εφημερίδες για να δημοσιεύουν έτοιμα άρθρα που παρουσιάζονταν ως ρεπορτάζ και τα οποία εξήραν τη δράση των κατοχικών και ιρακινών δυνάμεων αλλά και τις προσπάθειες ανοικοδόμησης που γίνονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άρθρα πληρώνονταν από 50 δολάρια και άνω το καθένα.

Αναμένοντας

Στο μεταξύ, εντός Ιράκ άγνωστη παραμένει η τύχη των 4 μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων που απήχθησαν τη Δευτέρα. Πρόκειται για 2 Καναδούς, 1 Αμερικανό και 1 Βρετανό, μέλη χριστιανικών ανθρωπιστικών οργανώσεων. Αγνωστη παραμένει και η τύχη της Γερμανίδας αρχαιολόγου Σουζάνε Οστχοφ, που αγνοείται από την περασμένη βδομάδα. Ωστόσο, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγ. Μέρκελ, βρήκε την ευκαιρία να σηκώσει τους τόνους και ... την ευθυγράμμισή της με την αμερικάνικη γραμμή, λέγοντας ότι «δε δέχεται κανέναν εκβιασμό» αλλά και ότι ταυτόχρονα, με αυτή την υπόθεση ...«η Γερμανία απειλείται».

Χτες επίσης κοντά στη Μπαακούμπα, ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά λεωφορείου που μετέφερε σιίτες εργαζομένους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 9 και να τραυματιστούν 2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ