Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, ώστε η κυβέρνηση να τρέμει τον λαό

Μαζική - μαχητική προεκλογική συγκέντρωση της ΤΟ Μεσσηνίας του Κόμματος με ομιλητή τον Θ. Χιώνη

Μαζική - μαχητική προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε η Τομεακή Οργάνωση Μεσσηνίας του ΚΚΕ την Παρασκευή στην Καλαμάτα, στην πλατεία Οθωνος.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Σάββας Θεοδωρής, αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος και υπαρχηγός εν αποστρατεία. Ανάμεσα σε άλλα σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να βγάλει από πάνω της την πολιτική ευθύνη για πιθανές νέες καταστροφές και να τη φορτώσει στα λαϊκά νοικοκυριά. Και κάλεσε σε καταδίκη όλων των αστικών κομμάτων που προωθούν τις αντιδασικές πολιτικές της ΕΕ, με ψήφο στο ΚΚΕ για το δυνάμωμα και της πάλης για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Γουλιάμος, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της Ευρώπης και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιβραβεύεται η πολιτική της βαρβαρότητας και της κοροϊδίας. Γιατί κάθε ψήφος που πηγαίνει στα κόμματα της ΕΕ - που φέρνουν τα ίδια αδιέξοδα, την ίδια πολιτική από την πίσω πόρτα με άλλο όνομα - υπονομεύει διαρκώς κάθε αγώνα του λαού για ριζοσπαστικές αλλαγές. Αυτόν τον αγώνα, με πρωταγωνιστή τον λαό, τον κάνει μόνο το ΚΚΕ! Η ισχυροποίησή του θα δώσει ελπίδα και θάρρος όχι μόνο στον ελληνικό λαό, αλλά και στους άλλους λαούς για να αναμετρηθούν με την αντιδραστική ατζέντα των ΕΕ - ΝΑΤΟ, που υλοποιούν και στηρίζουν οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, κυβερνήσεις και κόμματα.


Ο λαός γνωρίζει καλά πως η ΕΕ δεν βελτιώνεται, δεν μεταρρυθμίζεται. Ανατρέπεται!».

Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» απαντάμε και στην κάλπη: Οι ζωές μας

Στην κεντρική ομιλία ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κάλεσε τον λαό «να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ! Να κάνει την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών μια μέρα πιο φωτεινή και ελπιδοφόρα! Μια μέρα που θα χαμογελάει ο λαός και η νεολαία! Για να δυναμώσει η ελπίδα, που βρίσκεται στον δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής!».

Επίσης, να σκεφτεί τι χρειάζεται την επόμενη μέρα: «Να ενισχυθεί το ΚΚΕ, που με συνέπεια υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα και δεν έχει δεσμεύσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς; 'Η να βγουν ενισχυμένα τα κόμματα που είναι δεσμευμένα στην ΕΕ και στις αντιλαϊκές αποφάσεις της;

Να σταλεί μήνυμα εναντίωσης, οργάνωσης του αγώνα, ενισχύοντας το ΚΚΕ; 'Η να δοθεί "πράσινο φως" στην ακρίβεια, στην ενεργειακή φτώχεια, στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, στην ένταση της εκμετάλλευσης, στην παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων;

Να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ, που παλεύει ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της χώρας; 'Η να βγουν ενισχυμένα τα κόμματα που συμφωνούν με τη συμμετοχή της Ελλάδας σε δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, όσοι κάνουν πλάτες στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ;».

Υπενθύμισε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ θα βρεθεί εκεί που την χρειάζεται ο λαός: Στη συλλογική διεκδίκηση για αυξήσεις σε μισθούς, μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, δωρεάν Παιδεία - Υγεία, και για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. «Τώρα χρειάζεται αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ», πρόσθεσε, ώστε η κυβέρνηση «να τρέμει τον λαό όταν θα σκέφτεται να φέρει τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα».

Ζήτησε από τον λαό «να μη χαραμίσει την ψήφο του» και να εκφράσει «απογοήτευση, δυσπιστία, προβληματισμό, έως και αντίθεση στην ΕΕ» με ψήφο στο ΚΚΕ, που «θα αποκαλύπτει και θα αντιπαλεύει την αντιλαϊκή της πολιτική εκεί που διαμορφώνεται, στο Ευρωκοινοβούλιο, και εκεί που ανατρέπεται, στους δρόμους του αγώνα».

Επεσήμανε δε ότι «οι ΝΑΤΟικές περγαμηνές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σημερινές», όπως ο χαρακτηρισμός του ΝΑΤΟ διά στόματος Κασσελάκη ως «ιερής αμυντικής συμμαχίας», η ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών, «γη και ύδωρ» που παραχωρούνται στους Αμερικανούς, και η στήριξη στην εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία. Και συμπλήρωσε ότι «έχει διαλέξει πλευρά, έχει καταθέσει διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο, που κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι εργαλείο ευημερίας και δεν πρέπει να το δαιμονοποιούμε».

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Θ. Χιώνης είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζουν ότι ζούμε στη χώρα των λωτοφάγων και ότι έχουμε διαγράψει από τη μνήμη μας την πρόσφατη Ιστορία. Πλασάρονται ως απάντηση στην "κακιά δεξιά" της ΝΔ, ενώ είναι το ΠΑΣΟΚ που στα κρίσιμα χρόνια της κρίσης συγκυβέρνησε μαζί της, για να ξελασπώσουν το σύστημα και να τσακίσουν τον λαό». Για τους δε «διάττοντες αστέρες, τύπου Βελόπουλου και Κωνσταντοπούλου», τόνισε πως «προσφέρουν ρεσιτάλ υποκρισίας», προσθέτοντας: «Γνωρίσαμε πολλές τέτοιες φυσιογνωμίες όλα αυτά τα χρόνια, σε κόμματα μίας χρήσης, που σήμερα θα τις βρούμε στις κοινοβουλευτικές ομάδες και στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ».

Και μπροστά στις κάλπες της Κυριακής υπογράμμισε: «Στέλνουμε μήνυμα ελπίδας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης. Γιατί την Ευρώπη των λαών θα τη φτιάξουμε όλοι μαζί, με τα δικά μας χέρια. Στο δίλημμα "τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" απαντάμε και στην κάλπη: Οι ζωές μας, με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ