Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Αύριο όλοι και όλες στο Σύνταγμα, στη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ

Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Μία μέρα έμεινε για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, αύριο Τετάρτη στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ετσι, οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στην Αττική εντείνουν το κάλεσμά τους με στόχο να φτάσει αυτό παντού και το απόγευμα της Τετάρτης να κατακλυστεί το κέντρο της Αθήνας από χιλιάδες λαού, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους. Για να ακουστεί ακόμα πιο καθαρά και μ' αυτόν τον τρόπο το μήνυμα ενίσχυσης του Κόμματος, που ακούγεται καθ' όλη τη διάρκεια της εκλογικής μάχης - και όχι μόνο - απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα, για να φτάσει στους πολλούς που θέλουν πιο δυνατό το ΚΚΕ και μπορούν να συμβάλουν μέχρι την τελευταία στιγμή γι' αυτό, αναγνωρίζοντας ότι μόνο έτσι θα αντιμετωπίσει ο λαός από καλύτερη θέση την αντιλαϊκή επίθεση που θα είναι παρούσα και την επόμενη μέρα. Να «ηλεκτρίσει» τους πολύ περισσότερους που χρειάζονται μια τελευταία παρακίνηση για να αφήσουν πίσω τα «εφόσον» και τα «αν» ώστε να κάνουν αυτό που σκέφτονται, να φτάσουν μέχρι την κάλπη και με ψηλά το κεφάλι να ρίξουν το αγωνιστικό μαχητικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Μαζί λοιπόν με το κάλεσμα της συγκέντρωσης δίνεται και το σάλπισμα των τελευταίων ημερών για να μη χαθεί ούτε μία ώρα και την 9η Ιούνη να γίνει η μεγάλη έκπληξη, με ένα δυνατό «χαστούκι» στην ΕΕ και στα κόμματά της, με τον λαό ένα μπόι παραπάνω για να τους αντιπαλέψει.

Γι' αυτόν τον σκοπό, από το πρωί του Σαββάτου βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών, εξορμήσεων, συνολικά πολιτικού ανοίγματος σε όλο το λεκανοπέδιο. Μέλη, φίλοι και οπαδοί με τον «Ριζοσπάστη», το ψηφοδέλτιο και άλλα υλικά στο χέρι «καταπίνουν» χιλιόμετρα, συζητάνε άνθρωπο τον άνθρωπο, «οργώνουν» χώρους δουλειάς, εργοστάσια και εργοτάξια, γραφεία εταιρειών, πολυκαταστήματα, δομές Υγείας και δημόσιες υπηρεσίες, συνοικίες και γειτονιές, φιλοδοξώντας να μην λείψει κάνεις και καμία από τη συγκέντρωση και τη μεγάλη προσπάθεια που κορυφώνεται. Κλίμα μαχητικότητας και αισιοδοξίας εκπέμπουν και οι μαζικές συγκεντρώσεις που έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί στους δήμους της Αττικής, καταδεικνύοντας τις δυνατότητες να διερευνηθεί το «κόκκινο ρήγμα» στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας.


Από κοντά φυσικά και τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, με νέα ώθηση από τις μαζικές διήμερες εκδηλώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Πανεπιστημιούπολη, συνεχίζουν με αμείωτη ένταση το άνοιγμα μέσα στους χώρους νεολαίας, στα αμφιθέατρα, στις σχολές κατάρτισης, στα σχολεία, στους νέους εργαζόμενους.

Αύριο όλοι και όλες στο Σύνταγμα και έπειτα στη μάχη των τελευταίων ημερών για πιο δυνατό ΚΚΕ και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, αλλά και εκεί που όλα ανατρέπονται: Στους δρόμους του αγώνα!

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις των Τομεακών Οργανώσεων Αττικής του ΚΚΕ έχουν οριστεί στις 7 μ.μ. στα εξής σημεία:

- Προπύλαια: ΑΕΙ, Α' Αθήνας, Β/Δ Αττική, Μεσόγεια, Δικαιοσύνη, Επισιτισμός - Τουρισμός, Εκπαιδευτικοί, Καλλιτέχνες, Υγεία - Πρόνοια, Χρηματοοικονομικό, Εμπόριο, ΜΜΕ.

- Στύλοι Ολυμπίου Διός: Νότια, Ανατολικά, ΕΒΕ.

- Μοναστηράκι: Πειραιάς, Τηλεπικοινωνίες, Τοπική - Περιφερειακή και Κεντρική Διοίκηση.

- Παλιά Βουλή: Μέταλλο, Ενέργεια - Νερό, Φάρμακο - Χημική Βιομηχανία, Μεταποίηση, Κατασκευές, Μεταφορές, Ν/Δ Συνοικίες, Δυτικά, Β/Δ Αθήνα, Βόρεια.

Λεωφορεία για τη συγκέντρωση

Για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα αναχωρήσουν λεωφορεία από τις εξής περιοχές:


Αγιοι Ανάργυροι, 18.30, κεντρική πλατεία.

Ελευσίνα, 18.00, δημοτικό πάρκινγκ.

Καματερό, 18.15, στάση «Μανάρα».

Κόκκινος Μύλος, 18.15, τριγωνική πλατεία.

Μενίδι, 18.00, πλατεία Καράβου.

Ολυμπιακό Χωριό, 17.45, Κακλαμανάκη 21.

Πέραμα, 18.15, στα γραφεία του ΚΚΕ στη Λ. Ειρήνης 73, και στάση στις 18.30, τέρμα «Καραβάκια».

Ωρωπός, 18.00, «Χωριάτικο», διασταύρωση Καπανδριτίου.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ