Τρίτη 13 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Σε τροχιά ψηφοθηρίας

Παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις περί της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τα υπουργεία έχουν τεθεί σε προεκλογική - ψηφοθηρική - τροχιά. Στα πλαίσια αυτά, εντάσσονται και οι δυο χτεσινές αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών, που εκδόθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Με την πρώτη απόφαση, παραχωρείται εφάπαξ προσωρινό χορήγημα στους μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, συνολικού ύψους 32 εκατ. ευρώ. Με δεύτερη απόφαση, παραχωρούνται 15 οικισμοί στον Δήμο Ασπροπύργου οι οποίοι προορίζονται για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των παλιννοστούντων Ελλήνων του Πόντου.

Για την εφάπαξ καταβολή του προσωρινού χορηγήματος στους μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, οι οποίοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δικαιούνται μέρισμα την 8η Απρίλη 2007, ως αιτιολογία προβάλλεται η έλευση των γιορτών του Πάσχα... Το δε ποσό του προσωρινού χορηγήματος, θα είναι ίσο με ένα μηνιαίο μέρισμα που δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 83,55 ευρώ και θα καταβληθεί με την πληρωμή του μερίσματος της Β΄ τριμηνίας του 2007.

Για την παραχώρηση των 15 οικισμών στο Δήμο Ασπροπύργου, στη σχετική ανακοίνωση, διευκρινίζονται τα εξής: Με τον τρόπο αυτό εγκρίνεται σχετικό αίτημα του Δήμου Ασπροπύργου για την παραχώρηση των οικισμών από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ) και πως η παραχώρηση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε διάστημα τριών (3) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής. Διαφορετικά η απόφαση θεωρείται άκυρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ