Τρίτη 13 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΤΕ
Ληστεία με τις δήθεν προσφορές

Οι πολυδιαφημισμένες «προσφορές» της εταιρείας μπορεί να αποδειχθούν παγίδα για τους πελάτες της επιχείρησης

Τις πρακτικές του ΟΤΕ και της διοίκησής του, που, προκειμένου να αυξήσει την κερδοφορία της εταιρείας, παραπλανά, εξαπατά και επιβαρύνει τους πελάτες του με σημαντικά ποσά, καταγγέλλει αναγνώστη μας, τα πλήρη στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της εφημερίδας. Σύμφωνα με την καταγγελία, τα στοιχεία της οποίας, όπως διαπιστώσαμε, ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα, αποδεικνύουν ότι ο συγκεκριμένος έπεσε θύμα των διαφημιστικών «πακέτων» και «προσφορών» που φορτικά του πρότειναν εκπρόσωποι της επιχείρησης, προσφορές που από τα πράγματα αποδεικνύεται πως μοναδικός τους στόχος είναι η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη χρονική δέσμευση και ομηρία των πελατών, επιβάλλοντας μάλιστα κρυφά χαράτσια, τα οποία ο πελάτης ανακαλύπτει αφού κλείσει τη συμφωνία, μόλις πάρει το σχετικό λογαριασμό. Η επιστολή του αναγνώστη μας έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Ρίζο,

Ολους τους τελευταίους μήνες, έλαβα δεκάδες τηλεφωνήματα από διαφημιστές τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, του ΟΤΕ και άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Ολοι τους είχαν να μου "προσφέρουν" πιο φτηνές κλήσεις, ακόμα πιο φτηνή πρόσβαση στο διαδίκτυο, ακόμα και δωρεάν μουσική, ταινίες και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Στα τέλη του Γενάρη και αφού είχα σκεφτεί πως ήρθε η ώρα να αποκτήσουμε και εμείς στο σπίτι μας μια σύνδεση internet, υπολόγισα - υποτίθεται - τα δεδομένα των διαφόρων προσφορών και κατέληξα στον ΟΤΕ. Φαντάστηκα πως η πρώην ΔΕΚΟ, από την οποία μέχρι σήμερα, εδώ που τα λέμε, δεν είχα κάποιο παράπονο, θα είναι τουλάχιστον περισσότερο αξιόπιστη από τις υπόλοιπες και δε θα διακινδυνέψω να μπω σε οποιουδήποτε τύπου περιπέτειες. Τόσο μυαλό είχα...

Από τις υπηρεσίες του ΟΤΕ μου πρότειναν την υπηρεσία "conn-x" για σύνδεση με το διαδίκτυο με 19 ευρώ το μήνα. Επιπρόσθετα μου είπαν ότι καλό είναι να επιλέξω και ένα από τα οικονομικά προγράμματα αστικών και υπεραστικών συνδιαλέξεων και με συνέδεσαν με το αρμόδιο τμήμα της εταιρείας. Εκεί, και με δεδομένο ότι η υπηρεσία είχε στη διάθεσή της τα αναλυτικά στοιχεία του λογαριασμού μου, έκαναν υποτίθεται κάποιους υπολογισμούς και μου είπαν πως στην περίπτωσή μου ταιριάζει το πρόγραμμα 720 λεπτών το μήνα, που χρεώνεται με ένα ποσό της τάξης επίσης των 19 ευρώ. Δηλαδή, θα μπορούσα να έχω απεριόριστο internet και 720 λεπτά συνδιαλέξεων, με 38 ευρώ το μήνα. Σκέφτηκα - ο έξυπνος - ότι μπορεί να υπάρχουν και κάποιες πρόσθετες χρεώσεις, άντε, λέω, να πάει 40-45 ευρώ το μήνα.

Εκανα τους υπολογισμούς μου. Με βάση τους προηγούμενους λογαριασμούς, που έμπαινα στο διαδίκτυο και με απλές τηλεφωνικές κλήσεις, είδα ότι το δίμηνο πλήρωνα ποσά που κυμαίνονταν από 90 μέχρι 130 ευρώ. Δηλαδή, σκέφτηκα 45-65 ευρώ το μήνα. Η "προσφορά" του ΟΤΕ, ακόμα και "φουσκωμένη", είναι 40-45, δηλαδή, κάπου 90 ευρώ το δίμηνο. Εκτίμησα ότι η "προσφορά" είναι συμφέρουσα και προχώρησα σε συμφωνία με τον ΟΤΕ.

Και φτάνουμε στη Δευτέρα 12 του Μάρτη, μέρα που πήρα το λογαριασμό του ΟΤΕ και μου ήρθε ο ουρανός σφοντύλι. Οχι 90 και 100 ευρώ δεν ήταν, αλλά ούτε 150 και 200. Μου ήρθε λογαριασμός 215 ευρώ!!!

Ξέρω πολύ καλά ότι να προσπαθήσω τώρα να βρω το δίκιο μου, είναι σα να ψάχνω ψύλλους στ' άχυρα. Τους τηλεφώνησα. Η κοπελιά στο άλλο ακουστικό μου είπε ότι ήμουν ...άτυχος, επειδή σ' αυτόν το λογαριασμό υπάρχουν και τα παλιά και τα νέα πάγια των "προσφορών". Πρόσθεσε ότι από τον επόμενο λογαριασμό θα μπορώ να διαπιστώσω αν η επιλογή που έκανα ήταν προς το συμφέρον μου, ότι αργότερα μπορώ να αλλάξω την επιλογή μου και άλλα εντελώς αδιάφορα, αφού εγώ, θέλω δε θέλω, θα αναγκαστώ να πληρώσω τα 215 ευρώ για να μη μου κόψουν το τηλέφωνο.

Διδάγματα, από την περιπέτειά μου, δεν προσπαθώ να βγάλω. Αν δε με έκλεβε ο ΟΤΕ, θα με έκλεβε κάποιος άλλος και όταν δεν είναι στις τηλεπικοινωνίες είναι σε άλλους κλάδους. Ας όψεται η πολιτική της "αγοράς" και ο δήθεν έλεγχός της από τους ενδιαφερόμενους καταναλωτές και όχι μέσα από εξειδικευμένους κρατικούς μηχανισμούς και υπηρεσίες. Με αυτή την έννοια ρόλος δικός μας δεν είναι να ψάχνουμε ποιος κατά καιρούς θα μας κλέβει λιγότερο ή περισσότερο, αλλά να βρούμε τους τρόπους που χρειάζονται για να απαλλαγούμε από τους κάθε λογής κερδοσκόπους του κεφαλαίου και τους πολιτικούς τους εκφραστές.

Συντροφικά

Πελάτης του ΟΤΕ με ημερομηνία λήξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ