Παρασκευή 21 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
Ψηφίστε για να καταδικάσετε αυτή την πολιτική

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκου στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης

Τα Ελληνικά Διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο επισκέφτηκε χτες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος,όπου συζήτησε σε ένα ιδιαίτερα καλό κλίμα με τους εργαζόμενους, οι οποίοι άδραξαν την ευκαιρία για να του θέσουν μια σειρά ερωτήματα και για να καταθέσουν φόβους, προβληματισμούς και ανησυχίες.

Εφ' όλης της ύλης συζήτηση ο Γ. Μαυρίκος έκανε με τους εργαζόμενους των κοντρόλ διύλισης και μετατροπής, αλλά και με τους εργάτες των συνεργείων συντήρησης. Πολλές φορές του τέθηκε το ερώτημα γιατί το ΚΚΕ καταγγέλλει την Ευρωπαϊκή Ενωση και τι αντιπροτείνει. Απαντώντας ο υποψήφιος ευρωβουλευτής υπογράμμισε: "Η Ευρωπαϊκή Ενωση των μονοπωλίων τίποτα καλό δεν έφερε για τους εργαζόμενους. Αντίθετα, είναι αυτή που διατάσσει, και η κυβέρνηση που εφαρμόζει, την κατάργηση βασικών δικαιωμάτων, είναι αυτή που συμμετέχει και στηρίζει το έγκλημα σε βάρος του λαού της Γιουγκοσλαβίας".

"Εμείς - συνέχισε - είμαστε με την Ευρώπη της εργατικής τάξης, των λαών, των κινημάτων, με μια Ευρώπη προοδευτική, με σοσιαλιστική προοπτική, αυτό αντιπροτείνουμε στη θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης των μονοπωλίων. Ακούσατε και τον πρωθυπουργό να λέει "πρώτα η Ελλάδα", εννοεί πρώτα την Ελλάδα των πολυεθνικών, εμείς λέμε πρώτα η Ελλάδα των εργατών, της αγροτιάς, όλου του λαού".

Στους φόβους που εξέφρασαν οι εργαζόμενοι σχετικά με τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα αν αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, ο Γ. Μαυρίκος τόνισε: "Κάθε επιλογή έχει το κόστος της. Η υποταγή όμως το μεγαλύτερο. Τώρα ως μέλος του ΝΑΤΟ δεν αντιμετωπίζουμε κίνδυνο; Δείτε τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης με τα Ιμια, με τη Συμφωνία της Μαδρίτης, με τους S-300, τις διευκολύνσεις που παρέχει στο ΝΑΤΟ για την επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας και θα ακολουθήσουν άλλες αύριο με τη Θράκη, το Αιγαίο. Η πολιτική της υποτέλειας θα αποβεί τραγική για το λαό. Και να σημειώσουμε ότι μ' αυτή την πολιτική συντάσσονται και η ΝΔ και ο ΣΥΝ".

"Γιατί να ψηφίσουμε ΚΚΕ;". Το ερώτημα έθεσε ένας από τους δεκάδες εργάτες που συγκεντρώθηκαν στο συνεργείο για να ακούσουν τον υποψήφιο ευρωβουλευτή. Η απάντηση ήρθε αμέσως για να συνοδευτεί από χειροκροτήματα: "Εμείς σας καλούμε να ψηφίσετε το ΚΚΕ, γιατί θα ψηφίσετε υπέρ της ειρήνης, κατά του πολέμου και της υποτέλειας. Θα είναι ψήφος καταδίκης της πολιτικής που καταργεί δικαιώματα, που ετοιμάζει ένα ζοφερό μέλλον για τα παιδιά μας. Σας καλούμε να ενισχύσετε το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη του αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος. Ενισχύοντάς το συμβάλλετε στην ανάπτυξη αυτού του κινήματος παραπέρα, φέρνετε την ειρήνη πιο κοντά".

Μεγάλη συζήτηση έγινε - μετά από σχετικά ερωτήματα εργαζομένων - και για την κατάσταση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ο Γ. Μαυρίκος κατήγγειλε τις υποταγμένες στο μεγάλο κεφάλαιο πλειοψηφίες που ελέγχουν τις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις και κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν την προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων για ανασυγκρότηση σε ταξική κατεύθυνση του συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ