Παρασκευή 21 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Με την Ελλάδα του αγώνα για μια άλλη Ευρώπη

Συζήτηση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, Κράτη Κυριαζή και Αλεξάνδρας Μπαλού με φοιτητές της Νομικής και του Παιδαγωγικού

Κάλεσμα να δυναμώσουν και να ενισχύσουν με την ψήφο τους ο ελληνικός λαός και η νεολαία τη φωνή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος στη μάχη των ευρωεκλογών, στέλνοντας σαφές μήνυμα αντίστασης στα βρώμικα σχέδια ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκής Ενωσης και κυβέρνησης, απηύθυνε από τη Νομική, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κράτης Κυριαζής, μιλώντας σε εκδήλωση των Οργανώσεων ΚΝΕ Νομικής και Παιδαγωγικών σχολών.

"Τι θα ήταν η Ελλάδα μακριά από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ;". Αυτό το ερώτημα απηύθυνε στους συγκεντρωμένους φοιτητές ο Κράτης Κυριαζής, για να συνεχίσει λέγοντας: "Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι μια χώρα ανεξάρτητη, εδαφικά κυρίαρχη, με ένα λαό που να ευημερεί, γιατί δε θα ήταν υποχρεωμένη να υπακούει στις επιταγές και τις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου".

Αναφερόμενος στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που δεν είπε όχι στη διέλευση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από τη χώρα μας είπε: "Υπάρχει σχέδιο ολοκληρωμένο. Δεν αφορά μόνο τον πόλεμο ή το λαό στη Γιουγκοσλαβία. Ο ελληνικός λαός το έκρινε πάρα πολύ σωστά, γι' αυτό έβαλε στο πέτο, στο στήθος και την καρδιά του τους στόχους, για να πει ότι αυτές οι βόμβες βομβαρδίζουν όλους. Τόσο τους Γιουγκοσλάβους όσο και τους Ελληνες, τους λαούς των Βαλκανίων και όλης της Ευρώπης. Εμείς θέλουμε μια άλλη Ευρώπη. Το ΚΚΕ όχι μόνο δεν είναι απομονωμένο, έτσι όπως διάφοροι λένε, επειδή είναι το μοναδικό Κόμμα που μάχεται ενάντια στην ΕΕ, αλλά έχει και πολύ καλές σχέσεις και συνεργάζεται με τους λαούς και τα κινήματα της Ευρώπης για να χτίσουμε όλοι μαζί μια άλλη Ευρώπη".

"Απέναντι στον ιμπεριαλισμό υπάρχει μόνο μια δύναμη. Είναι η δύναμη που μπορεί να αντισταθεί και αυτή η δύναμη είναι οι λαοί, οι εργαζόμενοι, είναι η δύναμη που διεκδικεί καθημερινά με οικονομικά αιτήματα, πολιτικά, κοινωνικά, δημοκρατικά αιτήματα, ένα καλύτερο αύριο. Αυτό κάνει σήμερα ο σερβικός λαός. Αντιστέκεται. Και εμείς οι Ελληνες το καταλαβαίνουμε πάρα πολύ καλά. Το έχουμε γνωρίσει και σε αυτό το κτίριο της Νομικής, το έχουν γνωρίσει πάρα πολύ καλά κάποιοι φοιτητές πολλά χρόνια πριν, που ξέρανε ότι αυτή η χούντα είχε φτιαχτεί από το ΝΑΤΟ", τόνισε.

Απαντώντας στο σύνθημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ "Πρώτα η Ελλάδα", είπε: "Ποια Ελλάδα; Των 50 επιχειρηματιών που μαζεύονται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη; Αυτή είναι η Ελλάδα; Εμείς λέμε ότι η Ελλάδα είναι τιμή και αξιοπρέπεια, είναι οι αγώνες του ελληνικού λαού. Λέμε ότι Ελλάδα είναι εκείνη που δεν υποκύπτει στις επιταγές της ΕΕ, που δε θέλει την παιδεία της να είναι δεύτερης κατηγορίας. Εμείς θέλουμε μια τέτοια Ελλάδα. Μια Ελλάδα αγώνων που μαζί με τους αγώνες όλων των Ευρωπαίων πολιτών, μαζί με την ευρωπαϊκή νεολαία, θα δημιουργήσουμε μια άλλη Ευρώπη",τόνισε.

Καλώντας τη νεολαία να δώσει την ψήφο της στο ΚΚΕ είπε: "Το ΚΚΕ ζητά να δώσετε άλλο ένα σημάδι, ένα σήμα, ένα μήνυμα τόσο προς την ελληνική κυβέρνηση όσο και προς την ΕΕ. Οτι ο ελληνικός λαός αντιστέκεται, έχει άλλη άποψη, θέλει άλλο δρόμο, χαράσσει μια άλλη πολιτική, δεν υποκύπτει στις πιέσεις. Γι' αυτό το ΚΚΕ ζητά την ψήφο σας, για να δώσετε ένα σημάδι που ταιριάζει με τους αγώνες της νεολαίας και του ελληνικού λαού. Δώστε την ψήφο σας στο ΚΚΕ που πιστεύει ότι ένα είναι το δίλημμα: 'Η βαρβαρότητα ή σοσιαλισμός".

"Σ' αυτές τις εκλογές θα πούμε: Συμφωνούμε με το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ; Συμφωνούμε ότι μέσα από την υποτιθέμενη κυριαρχία, μπορεί ο ένας να επιτίθεται στον άλλον, όποτε αυτός κρίνει απαραίτητο και όταν κρίνει ότι αυτά είναι τα συμφέροντά του;", ρώτησε τους συγκεντρωμένους με τη σειρά της η Αλεξάνδρα Μπαλού,υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, για να επισημάνει: "Η ψήφος μας έχει το νόημα της αντίστασης, ότι δε δεχόμαστε να τσακίσουν την όποια άποψη έχουμε, της αξιοπρέπειας, του ΟΧΙ σε αυτό που ετοιμάζουν οι λίγοι για τους πολλούς. Το Κόμμα μας, δε συμβιβάζεται και δίνει τη μάχη του καθημερινά στους δρόμους. Το ίδιο ΟΧΙ θα πει και η νεολαία. Γι' αυτό λέμε ότι αυτός ο πόλεμος και αυτή η πολιτική έχει χρώμα μαύρο. Γι' αυτό ζητάμε κόκκινο στο μαύρο χρώμα του πολέμου και της νέας τάξης πραγμάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ