Παρασκευή 21 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
"Αναμόρφωσε" την τροπολογία για τις προσλήψεις

Αναμόρφωσε τελικά ο υπουργός Δικαιοσύνης την τροπολογία για την πρόσληψη 1.300 φυλάκων των σωφρονιστικών καταστημάτων αποδεχόμενος σχετική πρόταση του Αν. Πεπονή ο οποίος μαζί με άλλους βουλευτές είχε αντιδράσει σε προηγούμενη συνεδρίαση ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία.

Η αρχική διατύπωση προέβλεπε ότι οι προσλήψεις αυτές θα γίνονταν με αποκλειστική ευθύνη του υπουργού Δικαιοσύνης ενώ στη χθεσινή αναδιατύπωση προβλέπεται ότι για την πρόσληψη θα συγκροτηθεί τριμελής επιτροπή με έναν εισαγγελέα, έναν εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ και τον διευθυντή σωφρονιστικής πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα, είπε κατά τη συζήτησή της ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής καθώς η συγκεκριμένη τροπολογία είχε και επικίνδυνες διατάξεις όπως αυτήν για την ανεξέλεγκτη και χωρίς συνέπειες οπλοχρησία των φυλάκων ενώ ο καθορισμός των κριτηρίων της πρόσληψης θα εξακολουθούν να καθορίζονται από τον υπουργό.

Μετά την αναδιατύπωση της τροπολογίας, αποσύρθηκε και αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας αφού τα υπόλοιπα κόμματα συμφώνησαν με όσα εισηγήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ