Παρασκευή 21 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Συγκέντρωση - διαδήλωση κατά του πολέμου

Γιάννης Παττάκης: Ο πρωθυπουργός δεν έχει καταλάβει ακόμα ποιον λαό κυβερνά

Σε μαχητική διαδήλωση κατά του πολέμου των ΝΑΤΟικών στα Βαλκάνια και της κυβερνητικής πολιτικής υποτέλειας στον ευρωπαϊκό μονόδρομο, μετατράπηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, χθες βράδυ στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών, όπου μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Παττάκης.

"Μέτωπο αντεπίθεσης για μια λαϊκή εξουσία - εμπρός λαέ με ισχυρό ΚΚΕ", ήταν το σύνθημα - κάλεσμα προς το λαό που απηύθυνε η Οργάνωση Γιαννιτσών του ΚΚΕ. Και ο λαός, ιδιαίτερα η νεολαία, έστειλαν το μήνυμα πως θα ανταποκριθούν.

Εκεί στο κέντρο των Γιαννιτσών εκφράστηκε και μέσα από τα συνθήματα, ένας ασυγκράτητος χείμαρρος πάθους και αγωνιστικού παλμού που ήταν ταυτόχρονα και υπόσχεση τιμής: "κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ - Γερμανία", "εμείς το λέμε δεν υποχωρούμε, τους ΝΑΤΟικούς δε θα φοβηθούμε".

Την ατμόσφαιρα αγωνιστικής έξαρσης έδωσαν με την παρουσία τους οι νεολαίοι της ΚΝΕ που μπήκαν με πορεία στο χώρο της συγκέντρωσης. Η περήφανη κόκκινη πορεία της ανυπόταχτης νεολαίας, ζωντάνεψε τις αγωνιστικές παραδόσεις της πόλης. Πολλοί από τους ασπρομάλληδες στο χώρο, υποδέχονταν τη φάλαγγα της αγωνιζόμενης νεολαίας με δακρυσμένα μάτια.

Κάτω από παρατεταμένα χειροκροτήματα ανέβηκε στο βήμα ο Γιάννης Παττάκης. Αναφερόμενος στις δηλώσεις Σημίτη ότι με τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης έγινε ένα θετικό βήμα, επισήμανε: "Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι δεν κατάλαβε ακόμη ποιον λαό κυβερνάει και προσπαθεί να διώξει από πάνω του τις βαριές ευθύνες που φέρνει για την ιμπεριαλιστική θηριωδία. Οι εγκληματικές ενέργειες της κυβέρνησης θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη του λαού μας".

"Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους καθημερινά οι θιασώτες του μονόδρομου της ΕΕ, ν' αλλάξει το αντιευρωπαϊκό κλίμα γιατί σε ένα μήνα περίπου έχουμε ευρωεκλογές", συνέχισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής. Και κατέληξε παρουσιάζοντας το στόχο του ΚΚΕ: "Εμείς, οι κομμουνιστές, εννοούμε μια Ελλάδα μέσα σε μια Ευρώπη προοδευτική που θα μπορεί να χτίζει τις συμφωνίες και τις σχέσεις της με κριτήριο τι συμφέρει τον Ελληνα, τον Γερμανό, τον Ιταλό και τους εργαζόμενους όλων των κρατών και όχι τους κεφαλαιοκράτες των αντίστοιχων χωρών".

Με τη μαζική μαχητική συγκέντρωση, χθες βράδυ, ο λαός των Γιαννιτσών έδειξε ότι ακόμα κι αν δε λέει πολλά λόγια αναγνωρίζει τη στάση του ΚΚΕ που"μέσα στη δύνη του πολέμου σπέρνει τη γης μ' άστρα ειρήνης". Εμπιστεύεται το ΚΚΕ και δίνει κι αυτός ένα χέρι να δυναμώσει ο αγώνας, να ξεκυλήσει από τη λάσπη η ρόδα της ιστορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ