«Κάντε ένα βήμα μπροστά»!

Με τους εργαζόμενους του ΟΑΚΑ συζήτησε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2004

«Κάντε ένα βήμα μπροστά! Αντισταθείτε»! Μ' αυτά τα λόγια ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ, σε περιοδεία που πραγματοποίησε χτες το πρωί, στο ΟΑΚΑ, κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της 9ης Οκτώβρη διεκδικώντας αγωνιστικά τα δικαιώματά τους.

«Η σημερινή περιοδεία, είπε χαρακτηριστικά ο Σπ. Χαλβατζής μιλώντας στους εργαζόμενους, δεν έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Τα προβλήματα των εργαζομένων είναι γνωστά και συνεχώς μεγαλώνουν. Η κατάσταση επιδεινώνεται κάθε μέρα, τα πάντα εμπορευματοποιούνται και συνεχώς βρισκόμαστε μπροστά σε εξαγγελίες απολύσεων. Καλλιεργείται από την άρχουσα τάξη κλίμα παραπαίουσας οικονομίας λέγοντας ότι πρέπει να μειωθεί το εργατικό κόστος για να αντεπεξέλθουν οι επιχειρήσεις, όταν το μεροκάματο είναι μόλις 25 ευρώ την ημέρα την ίδια στιγμή που η αστική τάξη προκαλεί ζώντας μέσα στον πλούτο και τη σπατάλη».

Συνεχίζοντας, ο Σπ. Χαλβατζής υπογράμμισε τη συμβολή του προσωπικού του ΟΑΚΑ στην ολοκλήρωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι τόνισε ήταν και δικό τους έργο. Ενα έργο, όπως είπε, που εκτός από όλα τα άλλα, έφερε μαζί του το «Ζέπελιν» - προσωρινά - και τις κάμερες παρακολούθησης στους δρόμους, ες αεί...

Κλείνοντας το μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ την ομιλία του στους εργαζόμενους σημείωσε, «σας καλούμε στις 9 Οκτώβρη στο Πεδίον του Αρεως, για να στείλουμε ένα μήνυμα στις εταιρίες, που στο όνομα του ανταγωνισμού τσακίζουν την εργατική τάξη, ενώ ο παραγωγικό πλούτος αυξάνεται, για να αγωνιστούμε για δωρεάν Παιδεία, Πρόνοια, κοινωνικές ασφαλίσεις, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις. Η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται παρά μόνο με πάλη και σύγκρουση».

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι πήραν το λόγο και ευχαρίστησαν το ΚΚΕ για τη στάση που κράτησε απέναντί τους στη Βουλή, υπερασπιζόμενο τα δικαιώματά τους και ζήτησαν να υπάρξει μέριμνα για αύξηση του εργατοτεχνικού προσωπικού, για ουσιαστική περιφρούρηση του εξοπλισμού του σταδίου, που λεηλατείται από διάφορους επιτήδειους, αλλά και να παραδοθεί το ΟΑΚΑ, όσο το δυνατόν συντομότερα, από τον Αθήνα 2004, στη δική του διοίκηση.

Τέλος, ο Κ. Γιαννόπουλος, διευθυντής προσωπικού του ΟΑΚΑ, σε συζήτηση που είχε με τον Σπ. Χαλβατζή, αποκάλυψε την πρόθεση της διοίκησης να ανοίξει το στάδιο στον κόσμο, για άθληση, αλλά και την επιβολή εισιτηρίου της τάξης των 3 ευρώ στους επισκέπτες...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Φάρμακο» για την αντιλαϊκή πολιτική οι αγώνες (2007-07-21 00:00:00.0)
Αγωνιστική διάθεση για λύσεις (2004-04-30 00:00:00.0)
Χρειάζεται πάλη, ενότητα, συσπείρωση (2001-11-16 00:00:00.0)
Απαράδεκτη ενέργεια "εκσυγχρονιστών συνδικαλιστών" (1997-07-12 00:00:00.0)
Περιοδεία του Σπ. Χαλβατζή (1997-07-02 00:00:00.0)
Περιοδείες στα νοσοκομεία του Πειραιά (1997-06-25 00:00:00.0)