Σάββατο 21 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Φάρμακο» για την αντιλαϊκή πολιτική οι αγώνες

Περιοδεία του Σπύρου Χαλβατζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη φαρμακοβιομηχανία «ΚΛΕΒΑ ΑΦΒΕΕ»

Οι εργαζόμενοι να κάνουν το βήμα, να απεγκλωβιστούν από τις «συμπληγάδες» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να προσπεράσουν τα παραπλανητικά λόγια του ΣΥΝ και να συστρατευτούν στο δρόμο του αγώνα, ενισχύοντας το ΚΚΕ. Αυτό ήταν το κεντρικό ζήτημα που έθιξε στη χτεσινή ομιλία του ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη φαρμακοβιομηχανία «ΚΛΕΒΑ ΑΦΒΕΕ», επικεφαλής αντιπροσωπείας κλιμακίου του Κόμματος.

Ο ομιλητής κάλεσε τους εργαζόμενους, να αγωνιστούν, να «τινάξουν από πάνω τους τη σκουριά των αιώνων» και να πάρουν οι ίδιοι την τύχη του τόπου στα χέρια τους. «Η αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική, που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, δεν έπεσε απ' τον ουρανό. Είναι η πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων. Οι όποιες αποφάσεις της σήμερα υλοποιούνται, στηρίχτηκαν, στηρίζονται και συναποφασίζονται τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ. Στα κεντρικά, στα στρατηγικής σημασίας ζητήματα, συμφωνεί και ο ΣΥΝ», τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής.

Στο μεγάλο θέμα των ημερών, τις συνεχείς καταστροφές του δασικού πλούτου της χώρας, το μέλος του ΠΓ επισήμανε ότι «όσο η γη θα είναι εμπόρευμα που θα πουλιέται και θα αγοράζεται πανάκριβα, τόσο τα δάση θα καίγονται», καλώντας, όσους πραγματικά ανησυχούν για το περιβάλλον, να αγωνιστούν για τη συνολική αλλαγή της πολιτικής κατάστασης, με δεδομένο ότι πρόκειται για πολιτικό ζήτημα.

Ιδιαίτερα στάθηκε στα θέματα των εργασιακών σχέσεων. Τόνισε πως το ζητούμενο είναι με ποιους όρους δουλεύουν οι εργάτες. «Υπάρχουν επιχειρήσεις που εμφανίζονται ιδιαίτερα κερδοφόρες, κι όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων είναι με συμβάσεις και δελτία παροχής», είπε. Το οκτάωρο, πρόσθεσε, χύθηκε αίμα για να κατακτηθεί και οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εν μια νυκτί, το κατήργησαν. «Πρέπει να τιμωρηθούν γι' αυτό», τόνισε.

Ο Σπ. Χαλβατζής έκανε ξεχωριστή αναφορά στο θέμα της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης της Παιδείας και της Υγείας. Μιλώντας για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, κάλεσε τους εργαζόμενους, να αγωνιστούν για να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες φαντάροι που έχουν σταλεί σε ΝΑΤΟικές και άλλες αποστολές στο εξωτερικό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ