Σάββατο 21 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Επιτακτική η ανάγκη για μονάδα εγκαυμάτων στην Κρήτη

Με αφορμή το θάνατο των τριών εποχικών πυροσβεστών στο Ρέθυμνο

Την ανάγκη δημιουργίας Μονάδας Εγκαυμάτων στη ΔΥΠΕ Κρήτης επισημαίνουν με Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπ. Παντελάκη και Π. Κοσιώνης. Στην Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν ότι μετά τον πρόσφατο τραγικό θάνατο των τριών εποχικών πυροσβεστών στο Ρέθυμνο και το σοβαρό τραυματισμό του τέταρτου, που παραμένει ακόμη στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Γενικού Κρατικού Αθήνας, λόγω έλλειψης αντίστοιχης Μονάδας στη Μεγαλόνησο, προβάλλει επιτακτική η ίδρυση Μονάδας Εγκαυμάτων στην Κρήτη.

Μάλιστα, οι βουλευτές του ΚΚΕ μετά τις αλλαγές της οικονομικής δραστηριότητας στην Κρήτη (Βιομηχανικές Ζώνες Ηρακλείου, Χανίων κ.ά.) αλλά και άλλα δυσάρεστα περιστατικά που έχουν συμβεί στο παρελθόν, όπως η έκρηξη σε εργοστάσιο της ενδοχώρας του Νομού Ηρακλείου, ρωτούν τον υπουργό Υγείας αν είναι στις προθέσεις του να προχωρήσει στη δημιουργία Μονάδας Εγκαυμάτων στη ΔΥΠΕ Κρήτης και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της.

Κλειστή η μοναδική ΜΕΘ στη χώρα!

Σημειώνεται ότι τεράστιες είναι οι ελλείψεις στις υπηρεσίες για την περίθαλψη των εγκαυματιών που αντιμετωπίζει η χώρα. Κάθε χρόνο στην Ελλάδα περίπου 800 άνθρωποι παθαίνουν βαριάς μορφής εγκαύματα και σύμφωνα με τους επιστήμονες το ένα τέταρτο αυτών, δηλαδή 200 άνθρωποι, πιθανά να χρειαστούν διασωλήνωση.

Ομως, κλειστή παραμένει λόγω έλλειψης προσωπικού η μοναδική στη χώρα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Εγκαυματιών του Λάτσειου Κέντρου Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, που εγκαινιάστηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό το Φλεβάρη του 2005.

Στην Αττική, πέρα από το «Λάτσειο», υπάρχουν σήμερα δυο ακόμα Μονάδες Εγκαυμάτων, μια στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας με τρεις κλίνες, που υποτυπωδώς έχουν διαμορφωθεί για τη νοσηλεία διασωληνωμένων εγκαυματιών και μια ακόμα στο ΚΑΤ που διαθέτει 14 κλίνες, αλλά δεν μπορεί να νοσηλεύσει διασωληνωμένους εγκαυματίες. Ετσι, για τη νοσηλεία των εγκαυματιών γίνεται αναζήτηση σε κοινές κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ