Σάββατο 21 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Εμπρηστές οι δασοκτόνες πολιτικές

«Εμπρηστές του δάσους είναι οι δασοκτόνες εμπρηστικές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που εμπορευματοποιούν τη δασική γη, αποχαρακτηρίζουν τεράστιες δασικές εκτάσεις, ευνοούν τους καταπατητές και επιτρέπουν την τσιμεντοποίηση καμένων εκτάσεων, όπως έχει γίνει στην Πεντέλη μετά τις πυρκαγιές του 1995 και του 1998, στη Ραφήνα μετά τις πυρκαγιές του 2005, αλλά και μια σειρά άλλες περιοχές».

Αυτό αναφέρεται σε ψήφισμα που υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καισαριανής που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο ΔΣ στις 19 Ιούλη. Το ψήφισμα κατέθεσε η «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία», και ως ήταν φυσικό οι δημοτικές παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν ένα ψήφισμα για το περιβάλλον, που καταδικάζει τις δασοκτόνες πολιτικές των κομμάτων τους και την εμπορευματοποίηση της δασικής γης!

Με το ψήφισμα επιρρίπτονται ευθύνες στις κυβερνήσεις που έγιναν υπαίτιες για τον αποχαρακτηρισμό δασών, την οικοπεδοποίηση δασικών εκτάσεων, καθώς και τις τεράστιες ανεπάρκειες των πυροσβεστικών υποδομών, τα απαρχαιωμένα πυροσβεστικά μέσα κλπ.

Παράλληλα, προτείνονται μια σειρά μέτρα όπως:

  • Να ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις που πάρθηκαν για τη σχεδιαζόμενη τσιμεντοποίηση από τη Μητρόπολη Καισαριανής στο μοναστήρι του Αϊ-Γιάννη του Προδρόμου, αλλά και για κάποια γενικότερα μεγάλα έργα που δεσμεύουν ελεύθερη γη, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε πράσινο (π.χ. Βοτανικός, Ελαιώνας, Ελληνικό, Δάσος Συγγρού κλπ).
  • Να περάσουν σε δημόσια ιδιοκτησία, ακόμα και με τη μορφή της δήμευσης, ιδιοκτησίες που έχουν αποκτηθεί με διάφορους τρόπους, από οικοδομικούς συνεταιρισμούς, από τη διαβόητη φιλοδασική εταιρεία στην Καισαριανή στο δάσος του Υμηττού, από άλλες εταιρείες ή την Εκκλησία.
  • Ν αγίνει ακριβής καταγραφή των καμένων εκτάσεων, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του δάσους Υμηττού που κάηκε πρόσφατα, καθώς και άμεση κήρυξή της ως αναδασωτέας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ