Σάββατο 21 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ

ΑΛΛΟΥ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ... «Σοβαρές ευθύνες στην Πυροσβεστική επιρρίπτουν οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται παραδομένοι στις φλόγες, για κακή εκτίμηση της κατάστασης και αλαλούμ στον συντονισμό» (Από το βασικό θέμα των ΝΕΩΝ).

ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ... «Δραματικές ώρες ζουν πολλές περιοχές της Ελλάδας που έχουν παραδοθεί στον πύρινο εφιάλτη. Επικίνδυνες οι διαστάσεις της πυρκαγιάς στην Κόρινθο, που απειλεί και την Επίδαυρο. "Δεν ήξεραν οι πυροσβέστες ούτε πού πήγαιναν ούτε τι έκαναν. Ολα ήταν στον αέρα", καταγγέλλουν τοπικοί παράγοντες και κάτοικοι. Ανοχύρωτη η χώρα για μια ακόμη φορά με την κυβέρνηση να δείχνει ικανοποιημένη από την αποτελεσματικότητά της» (Από το βασικό θέμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΑ... «Χθες οι πολίτες δεν άντεξαν να βλέπουν να καταστρέφονται οι περιουσίες τους και να κινδυνεύουν οι ζωές τους και ξέσπασαν. Στο Χιλιομόδι και τον Μαψό Κορινθίας οι κάτοικοι φώναζαν εξοργισμένοι στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Παν. Φούρλα και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Ανδρέα Κόη: "Γιατί αφήσατε τα σπίτια μας να καούν;"» (Δ. Βυθούλκας - ΒΗΜΑ).

Η «ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ»... «Στα όρια της κατάρρευσης βρίσκονται πλέον οι πυροσβέστες, που πληρώνουν την αδιαφορία της κυβέρνησης να προετοιμάσει τον κρατικό μηχανισμό για μια τέτοια σοβαρότατη κρίση, απαξιώνοντας ταυτόχρονα το Πυροσβεστικό Σώμα. Η δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από την πύρινη επέλαση έχει προκαλέσει μια ολοκληρωτική σύγχυση στους υπεύθυνους της δασοπυρόσβεσης, που κάτω από την αφόρητη πίεση χτες κάποια στιγμή φάνηκαν σαν να σηκώνουν ψηλά τα χέρια, ενώ στην προσπάθεια να καλύψουν ό,τι μπορούσαν στη μάχη που ήταν εκ των προτέρων χαμένη, έκαναν ολέθρια λάθη που πληρώθηκαν ακριβά» (Κ. Τομαράς - ΕΘΝΟΣ).

ΕΙΚΟΣΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ... «Είκοσι χιλιόμετρα διήνυσαν οι φλόγες της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε προχθές στην Ακροκόρινθο για να φτάσει χθες το πρωί στο Χιλιομόδι Κορινθίας. Απολογισμός εξήντα χιλιάδες καμένα στρέμματα πευκοδάσους και καλλιεργειών. Τις τελευταίες ημέρες εκδηλώνονται αλλεπάλληλα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα με ρυθμό πέντε εστίες ανά μία ώρα» (Από το βασικό θέμα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ