Σάββατο 21 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Υπό διωγμό οι πολιτικές ελευθερίες στους χώρους δουλιάς

Ανακοίνωση - καταγγελία για την απαγόρευση περιοδείας στην επιχείρηση «NEWSPHONE»

Τη στάση της εταιρείας NEWSPHONE, που όπως και άλλες τον τελευταίο καιρό απαγόρευσε περιοδεία του KKE στην έδρα της, με στόχο να μην ακούσουν οι εργαζόμενοι τη φωνή του Κόμματος, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αθήνας (ΚΟΑ).

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η διοίκηση της NEWSPHONE, όταν πληροφορήθηκε από την ΚΟΑ για την πρόθεση επίσκεψης κομματικού κλιμακίου, απάντησε με μια προκλητική επιστολή, χρησιμοποιώντας σαθρά επιχειρήματα. Η στάση της NEWSPHONE «δείχνει ότι η δημοκρατία, οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στους χώρους εργασίας είναι υπό διωγμό».

Αυτό που ενοχλεί τους ιδιοκτήτες της NEWSPHONE και την εργοδοσία γενικά, τονίζει η ΚΟΑ, είναι πως το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για να λυθούν τα προβλήματα των εργατοϋπαλλήλων. Που έχει «τελείως αντίθετες θέσεις και δράση με τα κόμματα της πλουτοκρατίας, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ». Η NEWSPHONE δε θέλει «να πέσει έστω και για λίγο ο πέπλος της σιωπής που έχουν επιβάλει τα αστικά ΜΜΕ όσον αφορά την πολιτική και τις θέσεις του ΚΚΕ». Δε θέλει «να ακούσετε από το ΚΚΕ τι λέει και τι προτείνει, αλλά να μένετε με τις εντυπώσεις που οι μηχανισμοί και οι συκοφαντικές επιθέσεις των άλλων κομμάτων ενάντια στο ΚΚΕ διαμορφώνουν». Η NEWSPHONE, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ξέρει πως το ΚΚΕ «θέλει οι τηλεπικοινωνίες να είναι 100% κρατικός τομέας, στην υπηρεσία του λαού. Οι εργαζόμενοι να έχουν πλήρη, σταθερή και μόνιμη εργασία με όλα τα δικαιώματα, με κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ» και όχι τις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν συνολικά στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και ειδικά στην NEWSPHONE.

Οι επερχόμενες εκλογές, καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΟΑ, θα είναι «κυρίως μια ευκαιρία οι εργατοϋπάλληλοι, όπως εσείς, να δώσετε δύναμη στη δύναμή σας, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ. Η ταυτόχρονη αποδυνάμωση του δικομματισμού με την ενίσχυση του ΚΚΕ θα είναι ένα πρώτο σοβαρό βήμα για να ανοίξει ο δρόμος της χειραφέτησης της εργατικής τάξης από την ιδεολογική και πολιτική επιρροή του κεφαλαίου, της πάλης της για την απόσπαση νέων κατακτήσεων, για το χτίσιμο του μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα διεκδικήσει μια λαϊκή εξουσία και θα επιβάλει την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής προς το συμφέρον της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ